Puistot

Tuusulan puistoalueet ovat monipuolisia ja kutsuvat ulkoilemaan ympäri vuoden. Tuusulan puistot löydät täältä.  Puistoalueilla yhdistyy hyvinvointi, historia ja upeat maisemat milloin rantanäkyminä Tuusulajärven rannalla, milloin laajoina viherkeitaina asutuksen keskellä.  

Myös uusia puistoja suunnitellaan ja rakennetaan koko ajan - tutustu viheralueiden rakennusprojekteihin.

Fjällbon puisto

fjälbo

Fjällbon Pliplap -laituripaviljonki kutsuu kuulostelemaan Tuusulajärven laineiden liplatusta.

Maisemallisesti monipuolista Fjällbon puistoa hoidetaan luontoarvoja kunnioittaen. Alueella kulkija saattaa huomata puunrunkoja metsässä, jotka on jätetty hyönteisten ja kääpien kasvuympäristöksi. Lisäksi taiteelliset mäntykelot metsässä toimivat kasvuympäristönä muun muassa kovakuoriaisille ja sarvijäärille. Äänimaisemaa rikastaa kevätaikaan tikkojen soidinkoputus. Kukkaniityt tuovat maisemaan vaihtelua, ja ovat ihanteellinen elinympäristö pölyttäjille ja muille hyönteisille. Fjällbon puiston kallionlaelta avautuvat upeat näkymät. Puiston rantaan toteutettiin arkkitehtuurikilpailun tuloksena kansainvälistäkin huomiota herättänyt Pliplap-laituripaviljonki vuonna 2019. Alueella on leikkipaikka, kukkaniitty, huvimaja ja tulisija, jossa voi paistaa makkaraa. Tutustu Fjällbon puiston sijaintiin Tuusulan karttapalvelussa

Fjällbon huvimajaa voi  myös vuokrata juhlia tai tapahtumia varten. Helpoiten sen teet täältä.

Leikkipuistot

 Leikkipuistot

Tuusulassa on 55 leikkipuistoa. Lisäksi koulujen ja päiväkotien pihoilla oli 41 leikkipaikkaa. Kunnassa noudatetaan leikkipuistojen turvallisuudelle asetettuja määräyksiä, ja puistojen turvallisuus tarkastetaan säännöllisesti. Tuusulan kunnan alueella olevien lasten leikkipaikkojen sijainnit löytyvät  kunnan karttapalvelusta.

Huomioithan, että sekä päiväkotien että koulujen piha-alueet ovat arkipäivinä asianomaisten omassa käytössä, mutta iltaisin ja viikonloppuisin niitä voi käyttää.

Koirapuistot

Tuusulassa on tällä hetkellä 4 koirapuistoa.

  • Riihikalliossa
  • Hyökkälässä Tuuliviirinpuisto
  • Kellokoskella Roinilassa
  • Jokelassa Peltokaaressa
Tuusulan jokaisessa kuntakeskuksessa on 4-6 koirankakkapussien jakelupistettä, joiden sijainti näkyy Tuusulan karttapalvelussa.
Tuusulassa ei peritä lainkaan koiraveroa.