Opastukset ja vinkkaukset

Yhteystiedot

Pääkirjasto  Auli Virolainen (1.-2.lk), Paula Karojärvi
(3.-6.lk) ja Heli Eboru (7.-9.lk)

Jokelan kirjasto Sara Kokkonen ja Virpi Niskanen

Kellokosken kirjasto Suvi Pasanen ja Tuuli Kokko

Kirjastoauto Heli Häkli

Kaikki tuusulalaiset koululuokat ovat tervetulleita kirjastoon! Kirjastokäynnin ohjelmaa voimme muokata toiveiden mukaiseksi. 

Voimme olla apuna erilaisissa oppimisprojekteissa ja koota tarvittavaa aineistoa. Kokoamme mielellämme myös kirja- ja aineistopaketteja eri aiheista.
Otamme vastaan myös vastaan koulujen toiveita ja vinkkejä ja toteutamme niitä mahdollisuuksien mukaan.

Tiedonhakua ja verkkokirjastoa voimme esitellä paitsi kirjastossa myös koulujen atk-tiloissa.

Opastuksista ja vinkkauksista 1., 3. ja 7.luokkien tarjonta on osa Kultsua eli Tuusulan kulttuurikasvatussuunnitelmaa. Ne tarjotaan jokaiselle tuusulalaiselle ensimmäiselle, kolmannelle ja seitsemännelle luokalle. Varaa aika mielellään vähintään kaksi viikkoa ennen käyntiä.

1.lk Takun ja Jekun kirjastoseikkailu

Kirjastonkäytön aakkoset lähikirjastossa tai kirjastoautossa

Kuvaus: Opitaan tuntemaan oma lähikirjasto tai kirjastoauto. Mitä kiinnostavaa luettavaa, katseltavaa, kuunneltavaa ja pelattavaa kirjaston hyllystä löytyy.
 
Kesto:
45-75 min
Paikka
: Kirjasto

3.lk Lukuiloa!

Kirjavinkkaus koululla tai lähikirjastossa
 
Kuvaus:
Vahvistetaan lukuintoa vinkkaamalla mielenkiintoisia kirjoja: uudempaa, vanhempaa, klassikoita, hauskaa, jännittävää tai ehkäpä jopa outoa luettavaa. Tsempataan samalla lukudiplomin tekemistä.
 
Kesto:
45-60 min
Paikka
: Kirjasto tai koulu

7.lk Tietoa ja taitoa pelaamalla

Toiminnallinen kirjastokäynti

Kuvaus: Ohjattu vierailu kirjastossa, jossa pelaamalla opitaan mm. mitä ovat kaunokirjallisuuden genret, mitä tarkoittaa YKL, ihmetellään tiedonhaun kiemuroita ja tutkitaan kirjaston tarjonnan monipuolisuutta.

Kesto: 45-90 min
Paikka: Kirjasto

Lukudiplomi tutuksi

Kuvaus: Tutustutaan Tuusulan kirjaston lukudiplomiin, sen suoritustapaan ja tietyn luokka-asteen diplomikirjoihin. Lisäksi oppilaat saavat itselleen lukudiplomin kirjalistan. Sisältää myös opastusta, kuinka kirjalistalla olevat kirjat löytyvät hyllystä.

Kohderyhmä: 1.-6.-luokat

Kesto: 45-60 min
Paikka: Kirjasto