Kesätaiteilija 2024: Sirkustaidetta

Jokelalainen sirkustaiteilija ja -pedagogi Maaret ”Manta” Näkkäläjärvi on Tuusulan kesätaiteilija 2024. Paikkaa haki 29 eri taidealan edustajaa. Näkkäläjärvi toteuttaa kesän aikana uuden tuliesityksen sekä esiintyy ja pitää työpajoja eri puolilla Tuusulaa.

Manta Näkkäläjärvi kuva Saila Jantunen (4)

Sirkusammattilainen ja sirkuksen opettaja Manta Näkkäläjärvi (26) on valmistunut teatteri-ilmaisun ohjaajaksi. Hän on työskennellyt kuluneen vuoden aikana Linnanmäen ja Pukinmäen sirkuskouluissa sekä Sirkus Magentassa harrastusryhmien ohjaajana.

– Olen innoissani tästä työpaikasta. Tuusula on ollut kotipaikkani lapsesta asti ja on hienoa päästä esiin taiteeni kanssa ja päästä tuomaan sitä näkyville kuntalaisille, Näkkäläjärvi sanoo.

Näkkäläjärvi työstää kesän aikana uutta tulitaide-esitystä, josta nähdään paloja 9.8. Tuusulan taiteiden yössä Kotorannanpuistossa. Lisäksi hän järjestää jongleeraustyöpajoja lasten puistoruokailuissa, MONI ON ICON -tapahtumassa 8.6. ja Tuusula-päivänä 22.7. Kesätaiteilija käy esiintymässä myös päiväkodeissa ja palvelutaloissa eli tuusulalaisilla on useita mahdollisuuksia päästä osallistumaan kesätaiteilijan työskentelyyn.

Tuusula palkkasi kesätaiteilijan ensimmäistä kertaa vuonna 2022. Kesätaiteilijan työn on tarkoitus kannustaa taiteilijan uransa alkupäässä olevaa henkilöä tekemään taiteellista työtään ja toteuttamaan hakuvaiheessa esittämänsä taideprojektin. Kesätaiteilija työskentelee kesä-heinäkuun Tuusulan kunnalla kulttuurituottajien tiimissä.

Lasten jongleeraustyöpajat puistoruokailujen yhteydessä

Tule tutustumaan jongeeraukseen ja kokeilemaan eri välineillä temppuilua kesätaiteilija Manta Näkkäläjärven työpajoihin kello 12–13.30! Vapaa pääsy.

11.6. Kotkanpuisto, Riihikallio
13.6. Kellokosken koulu
18.6. Mikkolan koulu
20.6. Notkopuisto, Jokela
25.6. Hyökkälän koulu
27.6. Hevosmiehentien puisto, Kellokoski
2.7. Kotkanpuisto, Riihikallio
4.7. Notkopuisto, Jokela
9.7. Hyökkälän koulu
11.7. Hevosmiehentien puisto, Kellokoski
16.7. Kotkanpuisto, Riihikallio
23.7. Hyökkälän koulu
25.7. Notkopuisto, Jokela

Puistoruokailu klo 11.30–12.
Lisätietoa: tuusula.fi/puistoruokailu

Lisätietoa: Vs. kulttuuri- ja museotoimenjohtaja Jaana Koskenranta, p. 040 314 3460

Kuva: Saila Jantunen