Monitoimitalo Monion asukasraati

Kuva: Paula Kylä-Harakka

Asuntomessuille vuonna 2020 valmistuvan Monion* suunnittelussa on lähdetty luomaan kaikkia kuntalaisia palvelevaa kulttuuriharrastusten monitoimitaloa.

Rykmentinpuiston alueelle sijoittuvan rakennuksen arkkitehtikilpailuun tuli 57 ehdotusta. Kunnan tilakeskuksen päällikkö Ritva Lappalainen esitteli töitä kahdessa Hyrylässä pidetyssä asukasraadissa.

Osanottajat kuulivat alustuksen arkkitehtitöiden arvioimisesta sekä tutustuivat niihin ohjatuissa työpajoissa.

- Halusimme antaa kuntalaisille mahdollisuuden tutustua kaikkiin ehdotuksiin. Samalla saimme kuntalaisten näkemyksiä siitä, millainen tuusulalaisten oma talo olisi arkkitehtuuriltaan, kertoo Lappalainen keskustelevassa hengessä sujuneiden tilaisuuksien annista.

Asukkaiden mielipiteet annettiin lopullisen voittajaehdotuksen valitsevalle palkintoraadille. Vaikka palkintoraati viime kädessä päättääkin voittajaehdotuksesta, Lappalainen toivoo, että kuntalaisten näkemyksille annetaan painoarvoa ja että asukkaiden tekemä työ näkyy myös lopullisissa valinnoissa.

Lisätiedot:

Monion suunnittelukilpailun oheismateriaalin sekä yhteenvedon asukasraadin tuloksista löydät Tuusulan kunnan sivuilta.

*Monioon on tarkoitus yhdistää lukio, kansalaisopisto ja taiteen perusopetus sekä käsityökoulu. Sinne tulee myös kokoontumis-, esiintymis- ja liikuntatiloja, jotka ovat kuntalaisten, yritysten, eri opistojen ja yhteisöjen käytettävissä