• Raimo Stenvall palkittiin tunnustuspalkinnolla Halosenniemessä 11.1.2023

Urheilijoiden palkitseminen

Jätä ehdotuksesi tässä!

Esitykset vuonna 2023 menestyneistä urheilijoista, joukkueista ja toimihenkilöstä tulee tehdä su 7.1.2024 mennessä. Ilmoittamislinkki on alla.

Ilmoittamislomake

Tuusulan kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta palkitsi keskiviikkona 11.1.2023 Halosenniemessä vuonna 2022 menestyneitä urheilijoita. Yleisen sarjan parhaana palkittiin Euroopan mestari Topi Raitanen ja paras joukkue oli MM-hopeaa taiteillut Spirit Shakin Cheerleadersin Blast-joukkue. Kunta palkitsi poikkeuksellisesti kaksi junioria kategorian parhaana, kun potkunyrkkeilyn maailmanmestarit Joni Saastamoinen ja Simo Tähtinen ylsivät samoihin saavutuksiin eri painoluokissa. Ei olympialajien paras oli ringeten maailmanmestari Camilla Ojapalo ja paras seniori oli voimannoston Euroopan mestari Antti Nevalainen.

Liikunnan ja urheilun tunnustuspalkinto myönnettiin Tuusulan pitkäaikaiselle liikuntavaikuttajalle, Kunniakiertäjälle ja junioriurheilun tukijalle Raimo Stenvallille (kuva).

Lehdistötiedote 2022

Lehdistötiedote 2022

Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta palkitsee vuosittain menestyneitä tuusulalaisia urheilijoita ja liikunnan parissa toimivia henkilöitä. Vuonna 2023 menestyneiden urheilijoiden palkitsemistilaisuus järjestetään tammikuussa 2024.

Menestyneiden urheilijoiden, joukkueiden ja toimihenkilöiden palkitsemisohje

Tuusulan kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta palkitsee vuosittain menestyneitä urheilijoita, joukkueita, valmentajia ja toimihenkilöitä sekä liikunnan ja urheilun saralla ansioituneita tahoja tämän palkitsemisohjeen mukaisesti.

Vapaa-aikapalvelut pyytää tuusulalaisilta liikuntajärjestöiltä esitykset palkittavista kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan käsittelyä varten kunkin vuoden loppuun mennessä. Esityksen palkittavasta voi tehdä vapaa-aikapalveluiden palkitsemissivulla olevalla sähköisellä lomakkeella.  

Palkittavan on oltava saavutushetkellä kirjoilla Tuusulan kunnassa mutta palkitseminen voi kohdistua myös ei paikkakuntalaisen seuran/joukkueen jäseneen, jos palkittava on tuusulalainen. Myös henkilö tai taho, joka on merkittävällä tavalla edistänyt tuusulalaista liikuntakulttuuria mutta ei ole kirjoilla Tuusulassa, voidaan palkita ensisijaisesti kategoriassa 6.

ILMOITTAMISLOMAKE

PALKITSEMISKATEGORIAT:

1) Yleinen sarja Olympialajit (päivittyvä lista) Mukaan lukien Suomessa merkittävässä asemassa olevat urheilumuodot.

2) Juniorit Olympialajit (päivittyvä lista) Mukaan lukien Suomessa merkittävässä asemassa olevat urheilumuodot.

3) Seniorit Olympialajit (päivittyvä lista) Mukaan lukien Suomessa merkittävässä asemassa olevat urheilumuodot.

4) Joukkueet (kaikki ikäluokat) Olympialajit (päivittyvä lista) Mukaan lukien Suomessa merkittävässä asemassa olevat urheilumuodot.

5) Muut lajit (kaikki ikäluokat ja joukkueet) World Games -lajiohjelmaan kuuluvat lajit ja ne urheilumuodot, joissa järjestetään kilpaurheilutoimintaa mutta ne eivät ole kansallisesti rinnastettavissa kategorioiden 1-4 lajeihin.

6) Liikunnan ja urheilun tunnustuspalkinto Ehdokkaaksi voidaan valita valmentaja, toimihenkilö, tapahtumaorganisaatio tai muu vastaava taho.

Palkitsemiskriteerit

Ehdokkaat kategorioihin 1-5 valitaan urheilumenestyksen perusteella. Valinta tehdään vuoden parhaan saavutuksen tai tuloksen perusteella. Saavutusten välillä suoritetaan keskinäistä vertailua ja harkintaa, joihin vaikuttavat lisäksi mm. ko. lajin levinneisyys, harrastajamäärät ja kansainvälinen sekä kansallinen asema.

Ehdokkaaksi kategoriaan 6 huomioidaan liikunnan ja urheilun eteen tehty pitkäaikainen työ ja vaikuttavuus paikkakunnan liikuntakulttuurin edistämiseksi. Tunnustuspalkinto voidaan myöntää myös sellaisesta urheiluteosta, joka on ollut valtakunnallisesti merkittävä ja edistänyt myönteisellä julkisuudella tuusulalaista liikunta- ja urheiluelämää. Palkintoa ei voi saada kahtena vuonna peräkkäin kuin erityisen painavasta syystä.

Palkitsemistilaisuus järjestetään kerran vuodessa (tammi-helmikuussa) ja Tuusulan vapaa-aikapalvelut kutsuu tilaisuuteen jokaisesta kategoriasta enintään viisi ehdolle palkittavaksi. Ehdokkaat ja palkittavat valitsee kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan perustama työryhmä, joka koostuu paikallisesta urheilun ja liikunnan asiantuntijoista ja vaikuttajista. Stipendin suuruudet määräytyvät ensisijaisesti käytettävissä olevan määrärahan mukaisesti.

Palkinnot

Kategoriat 1-5

Kategorian paras palkitaan palkintolaatalla ja stipendillä. Ehdokkaat palkitaan työryhmän esityksestä joko tavarapalkinnolla tai stipendillä.

Kategoria 6

Yhdelle myönnetään tunnustuspalkinto ja stipendi. Ehdokkaat palkitaan työryhmän esityksestä joko tavarapalkinnolla tai stipendillä.

Muut huomioitavat asiat

  • Kalenterivuonna menestyneen urheilijan/joukkueen ilmoittaminen on ensisijaisesti seuran ja urheilijoiden taustajoukkojen vastuulla.
  • Ilmoituksia palkittavista otetaan vastaan niin kauan, kuin niiden huomioiminen palkitsemistilaisuudessa on mahdollista. Ilmoitukset tulee jättää kuitenkin hyvissä ajoin, mieluiten kalenterivuoden loppuun mennessä.
  • Ehdokkaana voi olla samana vuonna vain yhdessä kategoriassa.
  • Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta huomioi mahdollisuuksien mukaan menestyneitä urheilijoita myös järjestöjen omissa palkitsemistilaisuuksissa (kutsuttaessa). Menestyneelle urheilijalle/joukkueelle luovuttaa kukat lautakunnan puheenjohtaja/jäsen tai vapaa-aikapalveluiden päällikkö.
  • Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta voi esittää palkitsemisen siirtämisestä kunnanhallitukselle, jos saavutus on erittäin merkittävä (Olympiamitali tms.).

KULTTUURI- JA VAPAA-AIKALAUTAKUNTA