• Avoin varhaiskasvatus: lasten kerhot, perhekerhot

Avoin varhaiskasvatus: lasten kerho, perhekerho

Avointa varhaiskasvatusta järjestetään lasten kerhoissa ja perhekerhoissa alueellisissa perhetuvissa. Avoimeen varhaiskasvatukseen osallistuminen on maksutonta ja huoltajien on mahdollista saada kotihoidontukea. Lasten kerhossa ja perhekerhossa toimitaan Tuusulan varhaiskasvatussuunnitelman mukaisesti.

Lasten kerho

Kerhotoimintaa on Perhetupa Myötätuulessa Hyrylässä, Perhetupa Ikiomassa Kellokoskella ja Perhetupa Notkopuistossa Jokelassa. Kerhoja järjestetään 2-5-vuotiaille lapsille 1-4 kertaa viikossa 2,5-3 tuntia kerrallaan lapsen iän mukaan. Kerhossa lapset totuttelevat muutaman tunnin eroon huoltajistaan ja toimimaan yhdessä muiden lasten kanssa.

Kerhojen toiminta-aika noudattaa koulujen työ- ja loma-aikoja.

Varhaiskasvatuksen kerhoihin on jatkuva haku ja paikat täytetään hakujärjestyksessä. Haku tapahtuu sähköisesti varhaiskasvatushakemuksella
 

Perhekerho

Perhekerho tarjoaa lapselle yhdessä huoltajan kanssa mahdollisuuden harjoitella vuorovaikutustaitoja ryhmässä sekä kokea iloa ja elämyksiä erilaisissa toiminnoissa.

Perhekerhossa voit tutustua samassa elämäntilanteessa oleviin perheisiin ja saada vertaistukea. Tarvittaessa on mahdollista saada ohjausta ja apua varhaiskasvatuksen ammattilaisilta. Perhetuvissa vierailee ajoittain myös asiantuntijoita alustamassa vanhemmuuteen ja lapsiin liittyvää keskustelua. Kuukausiohjelma löytyy perhetupien www-sivulta ja fb-sivulta.

Perhetuvista saat tietoa kunnan muista lapsiperheiden palveluista. Myös järjestöt ja muut toimijat järjestävät toimintaa perhetupien tiloissa. Tilat ovat vuokrattavissa erilaisiin tilaisuuksiin myös perheille.

 

 Sivu päivitetty: 25.2.2019