• Kestävä tulevaisuus- teema 2021-2022

Avoin varhaiskasvatus: Perhetuvat, lasten kerho, perhekerho

Ajankohtaista perhekerhoista

Perhekerhot on suljettu 31.1.2022 asti vallitsevan koronatilanteen takia. Lasten kerhot ovat toiminnassa (Tieto tullut 7.1.2022)

 

Perhetuvat ovat alueellisia kohtaamispaikkoja. Ne sijaitsevat Riihikalliossa (Pikku-Pellava), Hyrylässä (Myötätuuli), Jokelassa (Notkopuisto) ja Kellokoskella (Ikioma). Toimintaa niissä järjestävät kunta, järjestöt ja muut toimijat. Tilat ovat vuokrattavissa myös perheille erilaisiin tilaisuuksiin.

Kunnan järjestämät lasten kerhot ja perhekerhot ovat maksutonta toimintaa. Lapsen huoltajan on mahdollista saada kotihoidontukea, vaikka lapsi osallistuu lasten kerhoon.

Lasten kerhot

Kerhotoimintaa on perhetuvissa. Kerhoja järjestetään 2-5-vuotiaille 1-3 kertaa viikossa. Toiminta-aika on 2,5-3 tuntia lapsen iän mukaan. Kerhot noudattavat koulujen työ- ja loma-aikoja.

Kerhossa lapset harjoittevat lyhytaikaista erossaoloa huoltajistaan ja toimimaan yhdessä muiden lasten kanssa

Kerhopaikkoihin on jatkuva haku ja paikat täytetään hakujärjestyksessä. Haku tapahtuu sähköisesti eDaisyssa

Perhekerho

Perhekerhossa sinulla on mahdollisuus tutustua samassa elämäntilanteessa oleviin perheisiin ja saada vertaistukea. Tarvittaessa myös varhaiskasvatuksen ammattilaiset auttavat sinua. Lapsellesi perhekerho tarjoaa oivan mahdollisuuden saada leikkiseuraa ja harjoitella yhdessä toimimista eri ikäisten lasten kanssa. Perhekerhojen monipuolisesta ohjemasta löydät tietoa perhetupien www- ja fb-sivulta.

 

 

Sivu päivitetty: 19.8.2021