• Kestävä tulevaisuus- teema 2022-2023

Avoin varhaiskasvatus: Perhetuvat, lasten kerho, perhekerho

Ajankohtaista

Voit vaikuttaa avoimen perhetoiminnan kehittämiseen Tuusulassa.

Osallistu avoimen perhetoiminnan kehittämiseen vastaamalla asiakaskyselyyn!

Kysely on auki 18.9-15.10.

 

Tietoa perhetuvista

Perhetuvat ovat alueellisia kohtaamispaikkoja. Ne sijaitsevat Riihikalliossa (Pikku-Pellava), Hyrylässä (Myötätuuli), Jokelassa (Notkopuisto) ja Kellokoskella (Ikioma). Toimintaa niissä järjestävät kunta, järjestöt ja muut toimijat. Tilat ovat vuokrattavissa myös perheille erilaisiin tilaisuuksiin.

Kunnan järjestämät lasten kerhot ja avoin perhetoiminta ovat maksutonta toimintaa. Lapsen huoltajan on mahdollista saada kotihoidontukea, vaikka lapsi osallistuu lasten kerhoon.

Lasten kerhot

Kerhotoimintaa on perhetuvissa. Kerhoja järjestetään 2-5-vuotiaille 1-3 kertaa viikossa. Toiminta-aika on 2,5-3 tuntia lapsen iän mukaan. Kerhot noudattavat koulujen työ- ja loma-aikoja.

Kerhossa lapset harjoittevat lyhytaikaista erossaoloa huoltajistaan ja toimimaan yhdessä muiden lasten kanssa

Kerhopaikkoihin on jatkuva haku ja paikat täytetään hakujärjestyksessä. Haku tapahtuu sähköisesti eDaisyssa

Avoin perhetoiminta

Avoimessa toiminnassa sinulla on mahdollisuus tutustua samassa elämäntilanteessa oleviin perheisiin ja saada vertaistukea. Tarvittaessa myös varhaiskasvatuksen ammattilaiset auttavat sinua. Lapsellesi toiminta tarjoaa oivan mahdollisuuden saada leikkiseuraa ja harjoitella yhdessä toimimista eri ikäisten lasten kanssa. Ohjelmasta löydät tarkempaa tietoa perhetupien www- ja fb-sivulta.

 

 

 

 Sivu päivitetty: 1.6.2023