• Kestävä tulevaisuus- teema

Avoin varhaiskasvatus: Perhetuvat, lasten kerho, perhekerho

Ajankohtaista

Tietoa perhetuvista

Perhetuvat ovat alueellisia kohtaamispaikkoja. Ne sijaitsevat Riihikalliossa (Pikku-Pellava), Hyrylässä (Myötätuuli), Jokelassa (Notkopuisto) ja Kellokoskella (Ikioma). Toimintaa niissä järjestävät kunta, järjestöt ja muut toimijat. Tilat ovat vuokrattavissa myös perheille erilaisiin tilaisuuksiin.

Kunnan järjestämät lasten kerhot ja avoin perhetoiminta ovat maksutonta toimintaa. Lapsen huoltajan on mahdollista saada kotihoidontukea, vaikka lapsi osallistuu lasten kerhoon.

Lasten kerhot

Kerhotoimintaa järjestetään kaikissa perhetuvissa. Kerhoja järjestetään 2-5-vuotiaille lapsille 1-3 kertaa viikossa. Toiminta-aika on 2,5-3 tuntia lapsen iän mukaan. Kerhot noudattavat koulujen työ- ja loma-aikoja.

Kerho on turvallinen ympäristö harjoitella toimimista yhdessä toisten lasten kanssa. Kerhojen toiminta on monipuolista, varhaiskasvatussuunnitelman mukaista ja toiminnan keskiössä on leikki.

Kerhopaikkoihin on jatkuva haku ja paikat täytetään hakujärjestyksessä. Voit hakea jo nyt syksyn 2024 kerhopaikkaa.
Haku tapahtuu sähköisesti eDaisyssa

Avoin perhetoiminta

Avoimessa toiminnassa sinulla on mahdollisuus tutustua samassa elämäntilanteessa oleviin perheisiin ja saada vertaistukea. Tarvittaessa myös varhaiskasvatuksen ammattilaiset auttavat sinua. Lapsellesi toiminta tarjoaa oivan mahdollisuuden saada leikkiseuraa ja harjoitella yhdessä toimimista eri ikäisten lasten kanssa. Ohjelmasta löydät tarkempaa tietoa perhetupien www- ja fb-sivulta.

 

 

 

 Sivu päivitetty: 1.6.2023