• Hyvinvoiva lapsi -teema 2020-2021

Avoin varhaiskasvatus: Perhetuvat, lasten kerho, perhekerho

 

Perhetuvat ovat alueellisia kohtaamispaikkoja. Ne sijaitsevat Hyrylässä (Myötätuuli), Jokelassa (Notkopuisto) ja Kellokoskella (Ikioma). Toimintaa niissä järjestävät kunta, järjestöt ja muut toimijat. Tilat ovat vuokrattavissa myös perheille erilaisiin tilaisuuksiin.

Kunnan järjestämät lasten kerhot ja perhekerhot ovat maksutonta toimintaa. Lapsen huoltajan on mahdollista saada kotihoidontukea, vaikka lapsi osallistuu lasten kerhoon.

Lasten kerhot

Kerhotoimintaa on perhetuvaissa. Kerhoja järjestetään 2-5-vuotiaille 1-4 kertaa viikossa. Toiminta-aika on 2,5-3 tuntia lapsen iän mukaan. Kerhot noudattavat koulujen työ- ja loma-aikoja.

Kerhossa lapset harjoittevat lyhytaikaista erossaoloa huoltajistaan ja toimimaan yhdessä muiden lasten kanssa

Kerhopaikkoihin on jatkuva haku ja paikat täytetään hakujärjestyksessä. Haku tapahtuu sähköisesti eDaisyssa
 

Perhekerho

Perhekerhossa sinulla on mahdollisuus tutustua samassa elämäntilanteessa oleviin perheisiin ja saada vertaistukea. Tarvittaessa myös varhaiskasvatuksen ammattilaiset auttavat sinua. Lapsellesi perhekerho tarjoaa oivan mahdollisuuden saada leikkiseuraa ja harjoitella yhdessä toimimista eri ikäisten lasten kanssa. Perhekerhojen monipuolisesta ohjemasta löydät tietoa perhetupien www- ja fb-sivulta.

 

 

 Sivu päivitetty: 25.8.2020