• Hyvinvoiva lapsi -teema 2019-2020

Avoin varhaiskasvatus: lasten kerho, perhekerho

Lasten kerhot ja perhekerhot ovat maksutonta toimintaa, jota järjestetään alueellisissa perhetuvissa. Lapsen huoltajan on mahdollista saada kotihoidontukea, vaikka lapsi osallistuu lasten kerhoon.

Lasten kerhot

Kerhotoimintaa on Perhetupa Myötätuulessa Hyrylässä, Perhetupa Ikiomassa Kellokoskella ja Perhetupa Notkopuistossa Jokelassa. Kerhoja järjestetään 2-5-vuotiaille 1-4 kertaa viikossa. Toiminta-aika on 2,5-3 tuntia lapsen iän mukaan. Kerhot noudattaa koulujen työ- ja loma-aikoja.

Kerhossa lapset harjoittevat lyhytaikaista erossaoloa huoltajistaan ja toimimaan yhdessä muiden lasten kanssa

Kerhopaikkoihin on jatkuva haku ja paikat täytetään hakujärjestyksessä. Haku tapahtuu sähköisesti eDaisyssa
 

Perhekerho

Perhekerhossa sinulla on mahdollisuus tutustua samassa elämäntilanteessa oleviin perheisiin ja saada vertaistukea. Tarvittaessa myös varhaiskasvatuksen ammattilaiset auttavat sinua. Lapsellesi perhekerho tarjoaa oivan mahdollisuuden saada leikkiseuraa ja harjoitella yhdessä toimimista eri ikäisten lasten kanssa. Perhekerhojen monipuolisesta ohjemasta löydät tietoa perhetupien www- ja fb-sivulta.

Perhetuvista saat tietoa kunnan muista lapsiperheiden palveluista. Myös järjestöt ja muut toimijat järjestävät toimintaa perhetupien tiloissa. Tilat ovat vuokrattavissa erilaisiin tilaisuuksiin myös perheille.

 

 Sivu päivitetty: 4.4.2019