A
tuusulan_vesi_logo_2013_web_vaaka
 
Toimistomme palvelee kunnantalolla osoitteessa Hyryläntie 16

Uusia rakentajia palvelee www.lupapiste.fi 

Vesihuollon työtilaukset arkisin klo 8.15-9.15 p. 040 314 3138

Vesihuollon sopimusasiat arkisin klo 9-11 p. 09 8718 3577

Laskutukseen liittyvät kysymykset arkisin klo 9-11 p. 09 8718 3578

PÄIVYSTYS työajan ulkopuolella p. 040 314 3125

Vikailmoitukset

Työaikana
040 314 3138 tai
040 314 3141
 
Työajan ulkopuolella
040 314 3125
 

Näin luet vesimittarin

Muista ilmoittaa vesimittarin lukema kerran vuodessa

Luomuvettä

Tuusulassa juodaan luomuvettä.

Tuusulan Vesi rakentaa

Nuppulinnantien ja Linjamäentien vesihuollon rakennustyöt ovat loppusuoralla. Vesijohtolinja otetaan käyttöön aikataulun mukaisesti ennen vuoden vaihdetta, mutta jätevedenpumppaamolle tarvitaan vielä sähköä, ennen kuin vesihuoltolinja on käyttökunnossa ja asiakkaat voivat liittyä. Tiedotamme asiasta kiinteistöille kirjeellä, kun liittymishakemuksen voi tehdä.
 
Sopimusasioissa neuvoo Satu Lahti p. 09 8718 3577

Liittyminen vesihuoltoon

Tuusulan Vesi asentaa vesimittarin, tonttiventtiilin ja liittää kiinteistön putket runkoverkkoihin.
 
Muista tilata liitostyö kahta viikkoa ennen toivottua liittämisajankohtaa numerosta 040 314 3138 (arkisin klo 8.15-9.15)

Kiinteistöjen sadevedet

Omalla pihalla voi tehdä ratkaisuja, joilla vaikuttaa osaltaan lähivesistöjen laatuun. Asfaltin sijasta kannattaa suosia vettä läpäiseviä pintoja ja puutarhaan voi tehdä vesiaiheita, jotka viivyttävät vettä tontilla. Kattovesiä voi myös kerätä kasteluvedeksi.
 

Lue asiakaslehdestä, miten vesilaskua tulkitaan

Kun viemäri ei vedä

Kun kiinteistön oma viemäri ei vedä, ota yhteyttä yritykseen, joka tarjoaa loka-autopalveluja.
 
Jos epäilet, että viemäritukos ei johdu tonttiviemäristä, ota yhteyttä Tuusulan veteen.
 
Yleisimpiä tukosten aiheuttajia ovat kotitalousrasvat, vaipat ja jätteet, jotka eivät kuulu viemäriin! Katso lisää www.pytty.fi

Vedenjakeluhäiriön jälkeen

Veden maku- ja värihäiriöt ovat mahdollisia aina vesijohtojen korjaustöiden jälkeen. Veden paineen vaihtelu voi aiheuttaaveden pärskintää. Tilanne korjaantuu juoksuttamalla vettä niin kauan, että vesi on kirkasta ja pärskintä loppuu.

Kulutus-Web

Kulutus-Web on palvelu, jonka kautta voit ilmoittaa vesimittarin lukeman, seurata vedenkäyttöäsi ja antaa palautetta.

Vältä tulvat kellarissa

Huolehdi, että kellaritilat on suojattu viemäritulvalta padotusventtiilillä (sallii viemäriveden virtauksen vain yhteen suuntaan) tai jätevedenpumppaamolla. Etenkin vanhoilla kiinteistöillä voi olla jälkeenpäin rakennettuja viemäröityjä kellaritiloja, joista puuttuu tarvittavat laitteet. Omistajanvaihtojen yhteydessä on myös tavallista, ettei tieto padotusventtiilistä siirry uudelle omistajalle. Jos kellaritiloja on rakennettu vesihuoltolaitoksen antaman padotuskorkeuden alapuolelle, on kiinteistön omistaja velvollinen huolehtimaan tulvasuojauksesta ja laitteiden kunnosta.
 
Padotuskorkeus tarkoittaa tasoa, jolle viemärivesi voi nousta kunnan putkessa esimerkiksi kovilla sateilla tai viemäritukoksen seurauksena. Jos viemäröidyn tilan lattiataso on alempana kuin liitoslausunnossa annettu padotuskorkeus, joutuu kiinteistön omistaja vastaamaan tulvasta aiheutuneista vahingoista. Myöskään vakuutus ei aina korvaa viemäritulvista aiheutuneita vahinkoja.
 
Lisätiedot p. 040 314 3579