Tuusulan museo

Tuusulan museo vastaa Halosenniemen, Taiteilijakoti Erkkolan, Aleksis Kiven kuolinmökin ja Klaavolan talon toiminnasta ja avoinnapidosta. Museon hoitaa myös Kellokosken sairaalamuseon ja Jokelan tiilitehtaan avoinnapidon. Museorakennusten lisäksi Tuusulan museolla on laajat taide- ja kulttuurihistorialliset kokoelmat. Ne ovat lähtökohta niin paikallisen kuin kansallisen kulttuurin esittelylle näyttely-, opetus- ja tapahtumatoiminnassa.

Tuusulan museolla on merkittävät taidekokoelmat, joita esitellään Halosenniemen ja Taiteilijakoti Erkkolan näyttelyissä. Museon vastuulla on Tuusulan historiaan ja kehitykseen liittyvä tutkimus- ja tallennustyö sekä paikallishistorian ja perinteen esittely.

Tavoitteemme on välittää ihmisille iloa, hyvinvointia ja tietoa sekä vahvistaa alueemme identiteettiä taiteen ja historian avulla.

Tervetuloa tutustumaan museokohteisiimme ja palveluihimme! 

P.S. Meille Halosenniemeen ja Taiteilijakoti Erkkolaan pääset myös Museokortilla!

Ajankohtaista kulttuurissa ja museolla

5.12.2023

Klaavolan talon vanhanajan joulua vietetään lauantaina 9.12. klo 10–15.30. Tule etsimään joulupolulle tonttuja ja jouluun valmistautuvia eläimiä Klaavolan talosta sekä pihapiiristä. Pihatuvassa askarrellaan kuusenkoristeita ja sisällä talossa on pieniä satutuokioita. Myös muihin pihan rakennuksiin voi käydä tutustumassa. Naapurissa Ilmatorjuntamuseolla on samanaikaisesti Puustellin joulu -tapahtuma. 

5.12.2023
5.12.2023

Maanantaina 4.12. oli aihetta juhlaan, kun kaksi Tuusulan kunnan kehittämistekoa palkittiin Tärkeissä töissä -gaalassa Helsingissä. Palkittavina olivat Tuusulan Agenda2030 -portaat ja kulttuurikasvatussuunnitelmat.  

5.12.2023
4.12.2023

Monipuolinen ohjelmistokattaus tuo kulttuurin riemun Tuusulaan. Lukio ja kulttuuritalo Monio sekä Minä elän! -klubit avaavat ovensa tarjoten kattavan kirjon esityksiä, jotka vievät yleisön musiikin ja taiteen sydämeen. Liput ovat myynnissä nyt osoitteessa tuusula.lippu.fi.

4.12.2023
23.11.2023

”Haaveita ja näkyjä – nykytaidetta Nelimarkka-Rahastosta” -näyttelyn taiteilijoista Halosenniemeen saapuu vieraaksi Katja Tukiainen torstaina 30.11. klo 18. Hän avaa teoksensa ”Mumme keräsi irronneet hiukset neulatyynyn täytteeksi” taustoja ja yleisöllä on myös mahdollisuus keskustella taiteilijan kanssa.

23.11.2023
8.11.2023

Lastenkulttuuria riemuitseva marraskuun Skidiviikko on käynnistynyt iloisissa merkeissä Tuusulassa. Toimintaa on vielä sunnuntaille isänpäivään asti.

8.11.2023

Tapahtumia museoilla

Tuusulan tapahtumakalenteri

Tuusulalaiset tapahtumat löytyvät osoitteesta tapahtumat.tuusula.fi

Kalenteri toimii koko kunnan yhteisenä kalenterina. Kalenteriin yritykset, yhteisöt ja aivan kaikki kuntalaiset voivat viedä omia tapahtumiaan.
Tutustu Tuusulaan Virtuaali-Tuusula -verkkosivulla. Sivusto esittelee Tuusulan historiaa, nykypäivää ja tulevaisuutta. Seikkaile eri alueilla ja poluilla, vieraile kohteissa ja ihastu Tuusulaan!
Suomen arkistojen, kirjastojen ja museoiden aineistot samalla haulla. Myös Tuusulan taidemuseon aineistoja on mukana Finnassa.