Tuusulan museo

Tuusulan museo vastaa Halosenniemen, Taiteilijakoti Erkkolan, Aleksis Kiven kuolinmökin ja Klaavolan talon toiminnasta ja avoinnapidosta. Museo hoitaa myös Kellokosken sairaalamuseon ja Jokelan tiilitehtaan avoinnapitoa. Museorakennusten lisäksi Tuusulan museolla on laajat taide- ja kulttuurihistorialliset kokoelmat. Ne ovat lähtökohta niin paikallisen kuin kansallisen kulttuurin esittelylle näyttely-, opetus- ja tapahtumatoiminnassa.

Tuusulan museolla on merkittävät taidekokoelmat, joita esitellään Halosenniemen ja Taiteilijakoti Erkkolan näyttelyissä. Museon vastuulla on Tuusulan historiaan ja kehitykseen liittyvä tutkimus- ja tallennustyö sekä paikallishistorian ja perinteen esittely.

Tavoitteemme on välittää ihmisille iloa, hyvinvointia ja tietoa sekä vahvistaa alueemme identiteettiä taiteen ja historian avulla.

Tervetuloa tutustumaan museokohteisiimme ja palveluihimme! 

P.S. Meille Halosenniemeen ja Taiteilijakoti Erkkolaan pääset myös Museokortilla!

Ajankohtaista kulttuurissa ja museolla

4.7.2024

Jokelan tiilitehtaan Konehuone on kesällä 2024 Jokelan 150-vuotisjuhlavuoden näyttelytila. Konehuoneella 10.–28.7. salamoivat jokelalaisten taiteilijoiden värikylläiset teokset. Elosalama 2.0 kokoaa yhteen Pirkko Ropposen, Nikolai Breneffin, Ulla-Riitta Kaupin, Hannu Kaupin, Iris Hillon, Tapani Enebergin ja Hannu Tampion töitä.

4.7.2024
3.7.2024

Tuu museoon -viikoilla 15.–28.7. Tuusulan pienemmät, paikallishistorialliset museot ovat avoinna laajennetuin aukioloajoin tiistaista sunnuntaihin. Museokohteissa voi tutustua monipuolisiin näyttelyihin ja historiallisiin rakennuksiin. Osassa kohteista järjestetään opastettuja kierroksia.

3.7.2024
27.6.2024

Koe kesän parhaat hetket Uudenmaan maakuntajärven maisemissa! Tuusulanjärvi on suomalaisen kulttuurin kehto. Hyppää vaikka polkupyörän selkään ja tee kesäinen retki Jean Sibeliuksen, Aleksis Kiven, Pekka Halosen, Eero Järnefeltin ja Juhani Ahon asuinseuduilla. Lukuisat museokohteemme ovat avoinna koko kesän.

27.6.2024
17.6.2024

Tuusulan museon kohteiden aukioloajoissa on poikkeuksia juhannuksen aikaan. Tuusulan museo vastaa Halosenniemen, Taiteilijakoti Erkkolan, Aleksis Kiven kuolinmökin ja Kellokosken sairaalamuseon avoinnapidosta. Vuonna 2024 museo koordinoi myös Jokelan tiilitehtaan näyttelytila Konehuoneen toimintaa.

17.6.2024
4.6.2024

Tuusulan taiteiden yön jatkot vietetään ulkoilmaelokuvaa katsellen lauantaina 10.8.2024 klo 21–24 Kotorannanpuistossa (Kotorannankuja 10, Tuusula). Esitettävät elokuvat valitaan kuntalaisäänestyksellä, äänestysaikaa on 12.6.2024 klo 23.59 saakka. Ehdolla ovat Armotonta menoa – hoivatyön lauluja, Kultainen Maa, Hassisen Kone 40 vuotta myöhemmin, I Wanna Dance: The Whitney Houston Movie sekä Bob Marley: One Love.

4.6.2024

Tapahtumia museoilla

Tuusulan tapahtumakalenteri

Tuusulalaiset tapahtumat löytyvät osoitteesta tapahtumat.tuusula.fi

Kalenteri toimii koko kunnan yhteisenä kalenterina. Kalenteriin yritykset, yhteisöt ja aivan kaikki kuntalaiset voivat viedä omia tapahtumiaan.
Tutustu Tuusulaan Virtuaali-Tuusula -verkkosivulla. Sivusto esittelee Tuusulan historiaa, nykypäivää ja tulevaisuutta. Seikkaile eri alueilla ja poluilla, vieraile kohteissa ja ihastu Tuusulaan!
Suomen arkistojen, kirjastojen ja museoiden aineistot samalla haulla. Myös Tuusulan taidemuseon aineistoja on mukana Finnassa.