Tuusulan museo

Tuusulan museo vastaa Halosenniemen, Taiteilijakoti Erkkolan, Aleksis Kiven kuolinmökin ja Klaavolan talon toiminnasta ja avoinnapidosta. Museon hoitaa myös Kellokosken sairaalamuseon ja Jokelan tiilitehtaan avoinnapidon. Museorakennusten lisäksi Tuusulan museolla on laajat taide- ja kulttuurihistorialliset kokoelmat. Ne ovat lähtökohta niin paikallisen kuin kansallisen kulttuurin esittelylle näyttely-, opetus- ja tapahtumatoiminnassa.

Tuusulan museo on sekä taidemuseo että kulttuurihistoriallinen museo. Taidemuseo vastaa merkittävistä taidekokoelmista sekä Halosenniemen ja Erkkolan näyttelytoiminnasta. Kulttuurihistoriallisen museon vastuulla on Tuusulan historiaan ja kehitykseen liittyvä tutkimus- ja tallennustyö sekä paikallishistorian ja perinteen esittely eri tavoin.

Tavoitteemme on välittää ihmisille iloa, hyvinvointia ja tietoa sekä vahvistaa alueemme identiteettiä taiteen ja historian avulla.

Tervetuloa tutustumaan museokohteisiimme ja palveluihimme! 

P.S. Meille Halosenniemeen ja Taiteilijakoti Erkkolaan pääset myös Museokortilla!

Ajankohtaista kulttuurissa ja museolla

8.3.2023

Tuusulan kunnan kulttuuripalvelut järjestävät kesäkuussa kolme taideleiriä tuusulalaisille lapsille. Leirien sisällöt ovat keskenään erilaisia ja mahdollistavat erikaltaisten harrastusmahdollisuuksien kokeilua. Kaikki leirit järjestetään arkipäivisin klo 10–15. Leireille voi ilmoittautua 16.3. alkaen.

8.3.2023
7.3.2023

Kuvittaja ja taidemaalari Martta Wendelinin (1893–1986) syntymästä tulee kuluneeksi 130 vuotta tänä vuonna. Juhlavuoden näyttely avautui 5.3. Valamon luostarin näyttelytilassa Heinävedellä. Martta Wendelin – Kultahiekkaa ihmisten poluille -näyttely täydentää kuvaa rakastetusta taiteilijasta esittämällä hänen maalaustaiteensa parhaita teoksia kuvitustuotannon ohella. Näyttely on Martta Wendelin Seuran, Valamon luostarin sekä Tuusulan museon yhteistuotantoa.

7.3.2023
6.3.2023

Ainutlaatuiset Minä elän! -klubit tarjoilevat huikeita kulttuurielämyksiä Halosenniemessä tänä keväänä, kun ateljeekodin sali täyttyy maalaustaiteen lisäksi esittävästä taiteesta.

6.3.2023
2.3.2023

Tuusulan museon uudeksi museolehtoriksi on valittu filosofian maisteri ja teatteri-ilmaisun ohjaaja Susanna Hemmilä-Peltonen. Susanna aloitti työt 26.2.2023. Pitkäaikainen museolehtori Aino Malminen siirtyi uusiin tehtäviin Hotelli- ja ravintolamuseoon tammikuussa.

2.3.2023
23.2.2023

Kirjailija Kirsti Mannisen luennoi Halosenniemessä Naistenpäivänä 8.3. taidemaalari Pekka Halosen puolisosta Maija Halosesta. ”Mikä minusta tullee”, pohti nuori Maija Mäkinen jo varhain aavistamatta, että hänestä oli tuleva Pekka Halosen vaimo ja innoittaja, Halosenniemen kulttuurikodin monitaitoinen emäntä ja suurperheen äiti. Kirsti Manninen on tutustunut Tuusulan museon lahjoituksena saamaan uuteen arkistoaineistoon, jossa on muun muassa Maijan ja hänen läheistensä kirjeitä. Ne avaavat aivan uusia näkökulmia hänen elämäänsä.

23.2.2023

Tapahtumia museoilla

Tuusulan tapahtumakalenteri

Tuusulalaiset tapahtumat löytyvät osoitteesta tapahtumat.tuusula.fi

Kalenteri toimii koko kunnan yhteisenä kalenterina. Kalenteriin yritykset, yhteisöt ja aivan kaikki kuntalaiset voivat viedä omia tapahtumiaan.
Tutustu Tuusulaan Virtuaali-Tuusula -verkkosivulla. Sivusto esittelee Tuusulan historiaa, nykypäivää ja tulevaisuutta. Seikkaile eri alueilla ja poluilla, vieraile kohteissa ja ihastu Tuusulaan!
Suomen arkistojen, kirjastojen ja museoiden aineistot samalla haulla. Myös Tuusulan taidemuseon aineistoja on mukana Finnassa.