Tuusulan museo

Tuusulan museo vastaa Halosenniemen, Taiteilijakoti Erkkolan, Aleksis Kiven kuolinmökin ja Klaavolan talon toiminnasta ja avoinnapidosta. Museo hoitaa myös Kellokosken sairaalamuseon ja Jokelan tiilitehtaan avoinnapitoa. Museorakennusten lisäksi Tuusulan museolla on laajat taide- ja kulttuurihistorialliset kokoelmat. Ne ovat lähtökohta niin paikallisen kuin kansallisen kulttuurin esittelylle näyttely-, opetus- ja tapahtumatoiminnassa.

Tuusulan museolla on merkittävät taidekokoelmat, joita esitellään Halosenniemen ja Taiteilijakoti Erkkolan näyttelyissä. Museon vastuulla on Tuusulan historiaan ja kehitykseen liittyvä tutkimus- ja tallennustyö sekä paikallishistorian ja perinteen esittely.

Tavoitteemme on välittää ihmisille iloa, hyvinvointia ja tietoa sekä vahvistaa alueemme identiteettiä taiteen ja historian avulla.

Tervetuloa tutustumaan museokohteisiimme ja palveluihimme! 

P.S. Meille Halosenniemeen ja Taiteilijakoti Erkkolaan pääset myös Museokortilla!

Ajankohtaista kulttuurissa ja museolla

15.5.2024

Kellokosken sairaalamuseon kesän 2024 taiteilijavieras on hyvinkääläinen kuvataiteilija Tia Holm. ”Mielikki – kuvia mielessä pulppuilevasta galleriasta” -näyttelyn keskiössä ovat kasvot ja katsekontakti: nähdyksi ja kohdatuksi tuleminen. Teoksissa kasvojen ympärillä heijastuu mielen aura. Näyttely avautuu kansainvälisen Mental Health Art Weekin lauantaina 25.5. Kellokosken sairaalamuseon kesäkausi alkaa avajaistapahtuman jälkeisenä lauantaina 1.6.

15.5.2024
15.5.2024

Tuusula-päivää juhlitaan heinäkuussa rouheiden iltajuhlien merkeissä Jokelan tiilitehtaalla. Maanantaina 22.7. pääesiintyjänä nähdään suomalaisen punkrockin legenda Pelle Miljoona trio kokoonpanolla ja Tuusulan Juhla-ajot vierailevat tapahtumassa.

15.5.2024
14.5.2024

Jokelan varhaiskasvatuksen ja koulujen yhteisnäyttely 150-vuotisjuhlavuoden kunniaksi taikoo katsojan silmien eteen pilkistyksiä Jokelan historiaan, nykyisyyteen ja tulevaisuuteen. Näyttely on avoinna 8.–26.5.2024 keskiviikosta sunnuntaihin klo 12–18.

14.5.2024
14.5.2024

Uusimaa-päivää juhlitaan vuosittain toukokuussa. Uudenmaan liitto kutsuu kaikki uusmaalaiset nauttimaan kulttuurista, kohtaamisista ja lähiluonnosta yhdessä. Keväistä juhlapäivää vietetään Uudenmaan kunnissa ensimmäistä kertaa tiistaina 21.5.2024.

14.5.2024
13.5.2024

Kansainvälinen museopäivä tarjoaa hyvän mahdollisuuden tutustua museoihin ja niiden näyttelyihin ilmaiseksi. Tuusulassa moniin museoihin on tapahtumapäivänä 18.5. vapaa pääsy ja tarjolla on lisäksi erilaisia opastuskierroksia.

13.5.2024

Tapahtumia museoilla

Tuusulan tapahtumakalenteri

Tuusulalaiset tapahtumat löytyvät osoitteesta tapahtumat.tuusula.fi

Kalenteri toimii koko kunnan yhteisenä kalenterina. Kalenteriin yritykset, yhteisöt ja aivan kaikki kuntalaiset voivat viedä omia tapahtumiaan.
Tutustu Tuusulaan Virtuaali-Tuusula -verkkosivulla. Sivusto esittelee Tuusulan historiaa, nykypäivää ja tulevaisuutta. Seikkaile eri alueilla ja poluilla, vieraile kohteissa ja ihastu Tuusulaan!
Suomen arkistojen, kirjastojen ja museoiden aineistot samalla haulla. Myös Tuusulan taidemuseon aineistoja on mukana Finnassa.