A

Tuusulan museo

Tuusulan museo on Tuusulan kunnan ylläpitämä museokokonaisuus. Vastaamme viiden museon toiminnasta ja avoinna pidosta. Museokohteemme ovat Halosenniemi, Taiteilijakoti Erkkola, Taidekeskus Kasarmi, Aleksis Kiven kuolinmökki ja Kotiseutumuseo Klaavola.

Museorakennusten lisäksi hallinnassamme on laajat taide- ja kulttuurihistorialliset kokoelmat. Ne ovat lähtökohta niin paikallisen kuin kansallisen kulttuurin esittelylle näyttely-, opetus- ja tapahtumatoiminnassamme.

Tuusulan museo on sekä taidemuseo että kulttuurihistoriallinen museo. Taidemuseo vastaa merkittävistä taidekokoelmista ja Halosenniemen, Erkkolan ja Taidekeskus Kasarmin näyttelytoiminnasta. Kulttuurihistoriallisen osaston vastuulla on Tuusulan historiaan ja kehitykseen liittyvä tutkimus- ja tallennustyö sekä paikallishistorian ja perinteen esittely eri tavoin.

Tavoitteemme on välittää ihmisille iloa, hyvinvointia ja tietoa sekä vahvistaa alueemme identiteettiä taiteen ja historian avulla.

Tervetuloa tutustumaan museokohteisiimme ja palveluihimme! 

P.S. Meille Halosenniemeen ja Taiteilijakoti Erkkolaan pääset myös Museokortilla!

museokortti

RSS

Tulevia tapahtumia kulttuurissa ja museolla

2.5.2018 - 2.9.2018 | Halosenniemi
9.5.2018 - 2.9.2018 | Martan kammari, Taidekeskus Kasarmi
12.5.2018 - 31.8.2018 | Tuusulan työläiskotimuseo
5.6.2018 - 16.9.2018 | Taiteilijakoti Erkkola
4.7.2018 - 26.8.2018 | Krapin kesäteatteri
Tutustu Tuusulaan Virtuaali-Tuusula -verkkosivulla. Sivusto esittelee Tuusulan historiaa, nykypäivää ja tulevaisuutta. Seikkaile eri alueilla ja poluilla, vieraile kohteissa ja ihastu Tuusulaan!
Suomen arkistojen, kirjastojen ja museoiden aineistot samalla haulla. Myös Tuusulan taidemuseon aineistoja on mukana Finnassa.