Yhteystiedot

Antti Tölli
kiinteistökehityspäällikkö
0403143531
antti.tolli@tuusula.fi

Varalla:
Olli-Pekka Mikkonen, tontti-insinööri

Realisoitavat kiinteistöt

Tuusulan kunta omistaa vajaakäytössä olevia kiinteistöjä, joiden omistaminen ei ole perusteltua kunnan perustehtävien näkökulmasta. Kunnanvaltuuston päätöksessä 12.12.2022 § 169 on listattu kaikki vajaakäyttöiset kiinteistöt, joista kunnalla on tarkoitus tulevaisuudessa luopua.  

Tälle sivustolle tuodaan seuraavaksi realisoitavia kohteita, sekä tarkempia aikatauluja niiden luovuttamiseen liittyen. Kohteiden tarjouskilpailut käydään Huutokaupat.com -palvelussa. Tarjouskilpailuaineistoon liitetään kaikki keskeiset tiedot rakennuksen kuntoon ja muihin keskeisiin asioihin liittyen. 

 

Nummenraitti

Nummenraitti

Etelä-Tuusulan Rusutjärvellä, osoitteessa Nummenraitti 15 sijaitsee noin. 1050 m2 suuruinen tila, jolla on noin. 1970-luvulla rakennettu osavuotiseen käyttöön soveltuva vapaa-ajan asuinrakennus.

Rakennuksen pinta-ala on noin 35 m2 ja rakennus on huonokuntoinen. Rakennuksessa on kaksi pientä huonetilaa, pieni keittiö ja sauna. Lisäksi talon toisella sivulla on pieni kellaritila. Kiinteistöllä sijaitsee myös pieni vaja, jossa on ulkovarasto ja ulkovessa.

Kohteen rakentaminen ratkaistaan suunnittelutarveratkaisuin. Kiinteistön vieressä kulkeva voimansiirtolinja rasittaa kiinteistöä ja se tulee huomioida suunnittelutarveratkaisua tehdessä. Olemme saaneet Fingridin risteämälausunnon ja se liitetään osaksi jaettavaa aineistoa.

Nummenraitin huutokauppa on käynnissä 13.6.2024 - 31.7.2024. Kohde lisätietoineen löytyy osoitteesta: https://huutokaupat.com/4845679/mokki-nummenraitti-15-rusutjarvi

Nummenraitti Tuusulan karttapalvelussa.


Aattola

Aattola 20140724 (21)

Etelä-Tuusulan Hyrylässä, osoitteessa Kirkkotie 24 sijaitsee 1910-luvulla rakennettu noin 80 k-m2 suuruinen osavuotiseen käyttöön soveltuva vapaa-ajan asuinrakennus. Sijaintitontin pinta-ala on 834 m2.

Aattola rakennettiin alun perin Iloniemen suurhuvilan puutarhurin asuinrakennukseksi ja se liittyy tämän myötä Tuusulanjärven itärannalle 1800-luvun lopulla syntyneen suurhuvilayhteisön historiaan.

Rakennus on suojeltu, eikä sitä saa purkaa.

Valmistelevat työt kohteen tarjouskilpailulle on aloitettu. Arvio tarjouskilpailun ajankohdasta on syksy 2024.

Aattola Tuusulan karttapalvelussa. Linkistä avautuu kartta, jossa näkyy ajantasa-asemakaava -tasolla kohteen kaavamääräykset kartalla.

Tekstiosio kaavamääräyksistä löytyy täältä: Kaavamääräykset


Prijuutti

Prijuutti

Prijuutti sijaitsee Etelä-Tuusulan Hyrylässä osoitteessa Muorinkuja 5. 1860-luvun paikkeilla rakennetun noin 200 k-m2 suuruisen Prijuutin historiaan voit tutustua täällä.

Rakennus on suojeltu, eikä sitä saa purkaa. Tontilla on suojellun rakennuksen rakennusoikeuden lisäksi 150 k-m2 käytettäväksi asemakaavan mukaiseen käyttötarkoitukseen.

Valmistelevat työt kohteen tarjouskilpailulle on aloitettu. Arvio tarjouskilpailun ajankohdasta on syksy 2024.

Prijuutti Tuusulan karttapalvelussa. Linkistä avautuu kartta, jossa näkyy ajantasa-asemakaava -tasolla kohteen kaavamääräykset kartalla. Huom. Sijaintitonttia ei ole vielä lohkottu, jonka takia kiinteistönrajoja ei vielä ole. Myös tontin pinta-ala tarkentuu lohkomisessa.

Tekstiosio kaavamääräyksistä löytyy täältä: Kaavamääräykset

Toimela

20240524 134359

Toimela on Kellokosken sairaala-alueen vieressä sijaitsee noin 630 neliöinen Robert Björkenheimin vuonna 1860 rakennuttama meijeri. Rakennus on meijeritoiminnan jälkeen ollut monessa käytössä ja viime vuosisadalla rakennus palveli sairaalaa niin osastona kuin museonakin. Rakennus on pohjakaavaltaan T-mallinen, puolitoistakerroksinen lyhytnurkkainen hirsitalo. Toimela sijaitsee Kellokoskella osoitteessa Toimelantie 1. Sijaintitontin pinta-ala on 897 m2.

Toimela Tuusulan karttapalvelussa. Linkistä avautuu kartta, jossa näkyy ajantasa-asemakaava -tasolla kohteen kaavamääräykset kartalla.

Tekstiosio kaavamääräyksistä löytyy täältä: Kaavamääräykset

Toimelaan ja tontin ympärillä sijaitsevaan Annanpuistoon voit tutustua: Virtuaali-Tuusulan sivuilla

Lisätietoja pian. Arvio tarjouskilpailun ajankohdasta on syksy 2024.

Kolsan tiilitehtaan ja maatilan vanha talli

Jokela traktorihalli (24)

Lisätietoja pian. Arvio tarjouskilpailun ajankohdasta on syksy 2024.

Kolsan talli Tuusulan karttapalvelussa. Linkistä avautuu kartta, jossa näkyy ajantasa-asemakaava -tasolla kohteen kaavamääräykset karttalla.

Tekstiosio kaavamääräyksistä löytyy täältä: Kaavamääräykset

 

Sivu päivittyy sitä mukaan, kun uutta tietoa tulee. Viimeksi päivitetty 13.6.2024.