Yhteystiedot

Olli-Pekka Mikkonen, tontti-insinööri

Realisoitavat kiinteistöt

Tuusulan kunta omistaa vajaakäytössä olevia kiinteistöjä, joiden omistaminen ei ole perusteltua kunnan perustehtävien näkökulmasta. Kunnanvaltuuston päätöksessä 12.12.2022 § 169 on listattu kaikki vajaakäyttöiset kiinteistöt, joista kunnalla on tarkoitus tulevaisuudessa luopua.  

Tälle sivustolle tuodaan seuraavaksi realisoitavia kohteita, sekä tarkempia aikatauluja niiden luovuttamiseen liittyen. Kohteiden tarjouskilpailut käydään Huutokaupat.com -palvelussa. Tarjouskilpailuaineistoon liitetään kaikki keskeiset tiedot rakennuksen kuntoon ja muihin keskeisiin asioihin liittyen.

 

Yli-Jussila

Yli-Jussila

Yli-Jussila sijaitsee Etelä-Tuusulan Hyrylän keskustassa osoitteessa Pähkinämäentie 253. 1900-luvun alkupuolella rakennetun Yli-Jussilan asuinrakennuksen pinta-ala on noin 200 m2 ja sijaintitontin pinta-ala on 1142 m2.

Rakennuksessa on seitsemän huonetta kahdessa kerroksessa. Lisäksi rakennuksessa on kellarikerros, jossa on pannuhuone ja kylmää varastotilaa. Rakennuksessa on tehty osittain remonttia noin 15 vuotta sitten, jolloin uusittiin kylpyhuoneet. Rakennus on ollut tyhjillään noin kymmenen vuotta niin, että siellä on pidetty peruslämpöä yllä.

Rakennus on suojeltu, eikä sitä saa purkaa. Rakennus vaatii merkittäviä korjaus-, kunnostus- ja huoltotoimenpiteitä.

Kohteen hinnoittelupäätös on kunnanhallituksen käsittelyssä. Kohteen arvioitu tarjouskilpailu ajoittuu vuoden 2023 ja 2024 vaihteeseen tai vuoden 2024 alkuun.

Tutustu Yli-Jussilan historiaan täällä.

Yli-Jussila Tuusulan karttapalvelussaLinkistä avautuu kartta, jossa näkyy ajantasa-asemakaava -tasolla kohteen kaavamääräykset kartalla.

Tekstiosio kaavamääräyksistä löytyy täältä: Kaavamääräykset.

 

Nummenraitti

Nummenraitti

Etelä-Tuusulan Rusutjärvellä, osoitteessa Nummenraitti 15 sijaitsee noin. 1050 m2 suuruinen tila, jolla on noin. 1970-luvulla rakennettu osavuotiseen käyttöön soveltuva vapaa-ajan asuinrakennus.

Rakennuksen pinta-ala on noin 35 m2 ja rakennus on huonokuntoinen. Rakennuksessa on kaksi pientä huonetilaa, pieni keittiö ja sauna. Lisäksi talon toisella sivulla on pieni kellaritila. Kiinteistöllä sijaitsee myös pieni vaja, jossa on ulkovarasto ja ulkovessa.

Kohteen rakentaminen ratkaistaan suunnittelutarveratkaisuin. Kiinteistön vieressä kulkeva voimansiirtolinja rasittaa kiinteistöä ja se tulee huomioida suunnittelutarveratkaisua tehdessä. 

Kohteen hinnoittelupäätös on kunnanhallituksen käsittelyssä. Kohteen arvioitu tarjouskilpailu ajoittuu vuoden 2024 alkuun.

Nummenraitti Tuusulan karttapalvelussa.


Aattola

Aattola 20140724 (21)

Etelä-Tuusulan Hyrylässä, osoitteessa Kirkkotie 24 sijaitsee 1910-luvulla rakennettu 80 k-m2 suuruinen osavuotiseen käyttöön soveltuva vapaa-ajan asuinrakennus. 

Aattola rakennettiin alun perin Iloniemen suurhuvilan puutarhurin asuinrakennukseksi ja se liittyy tämän myötä Tuusulanjärven itärannalle 1800-luvun lopulla syntyneen suurhuvilayhteisön historiaan.

Rakennus on suojeltu, eikä sitä saa purkaa. Rakennus on tällä hetkellä vuokralla.

Valmistelevat työt kohteen tarjouskilpailulle on aloitettu. Arvio tarjouskilpailun ajankohdasta on kesä 2024.

Aattola Tuusulan karttapalvelussa. Linkistä avautuu kartta, jossa näkyy ajantasa-asemakaava -tasolla kohteen kaavamääräykset kartalla. Huom. Sijaintitonttia ei ole vielä lohkottu, jonka takia kiinteistönrajoja ei vielä ole. Myös tontin pinta-ala tarkentuu lohkomisessa.

Tekstiosio kaavamääräyksistä löytyy täältä: Kaavamääräykset


Prijuutti

Prijuutti

Prijuutti sijaitsee Etelä-Tuusulan Hyrylässä osoitteessa Moukarinkuja 5. 1860-luvun paikkeilla rakennetun noin 200 k-m2 suuruisen Prijuutin historiaan voit tutustua täällä.

Rakennus on suojeltu, eikä sitä saa purkaa. Tontilla on suojellun rakennuksen rakennusoikeuden lisäksi 150 k-m2 käytettäväksi asemakaavan mukaiseen käyttötarkoitukseen.

Valmistelevat työt kohteen tarjouskilpailulle on aloitettu. Arvio tarjouskilpailun ajankohdasta on kesä 2024.

Prijuutti Tuusulan karttapalvelussa. Linkistä avautuu kartta, jossa näkyy ajantasa-asemakaava -tasolla kohteen kaavamääräykset kartalla. Huom. Sijaintitonttia ei ole vielä lohkottu, jonka takia kiinteistönrajoja ei vielä ole. Myös tontin pinta-ala tarkentuu lohkomisessa.

Tekstiosio kaavamääräyksistä löytyy täältä: Kaavamääräykset

 

Sivu päivittyy....