#fiksaatuusula

Kuva: Antti Kallio

Sipoon esimerkin innoittamana Tuusulassa avattiin syksyllä 2017 #fiksaatuusula-Facebook-sivusto, jonka kautta asukkaat voivat ilmoittaa korjausta vaativista kohteista. Sivuston tavoitteena on parantaa ympäristön viihtyisyyttä ja turvallisuutta pienin teoin.

Tuusulalaiset ottivat palvelun omakseen ilmoittamalla jo ensimmäisen toimintakuukautensa aikana sadasta erilaisesta fiksaamista kaipaavasta asiasta. Palvelu käynnistettiin Tuusulan nuorten starttipajan kanssa.

- Asukkaat eivät välttämättä tiedä, kenen korjausvastuulla esimerkiksi katuvalot tai kuopat tiessä ovat. Olemme saaneet runsaasti kiitosta siitä, että asioista kysymään pääsee helposti Facebook-ryhmän kautta, vaikka monesti pystymme vain välittämään tiedon korjattavasta asiasta eteenpäin, kertoo toiminnasta vastannut työvalmentaja Antti Peltola.

Toimintaa käynnistettäessä ajateltiin, että #fiksaatuusulan kautta starttipajan nuoret pääsisivät korjaamaan sivuston kautta ilmoitettuja asioita.

- Lähdettiin mukaan käynnistämään toimintaa, että saisimme nuorille näitä fiksattavia kohteita, mutta niitä ei oikeastaan ole ollut montaakaan. Tämä johtuu siitä, että ratkaistavat ongelmat eivät useinkaan ole olleet sellaisia, joita voisi korjata ilman alan ammattikoulutusta tai erikoisvälineitä, tuumaa kohdennetun nuorisotyön esihenkilö Jaana Kellosalmi.

Starttipajan henkilökunta on kuitenkin tyytyväinen siihen, että nopeasti käynnistyneeseen hankkeeseen lähdettiin mukaan. Esimerkiksi yhteistyö Tuusulan Starttipajan ja teknisen toimen välillä on tullut sujuvammaksi.