Kulttuurikasvatussuunnitelmat

Kulttuurikasvatussuunnitelmassa tutustutaan monipuolisesti kulttuuriin

Tuusulan kulttuurikasvatussuunnitelmat Kultsu ja Taika Kultsu  
takaavat kaikille lapsille ja nuorille tasa-arvoisen mahdollisuuden kokea monipuolisesti paikallista kulttuuria. 

Mikä kulttuurikasvatussuunnitelma on?

Kulttuurikasvatussuunnitelma on suunnitelma siitä, miten kulttuuri-, taide- ja kulttuuriperintökasvatusta toteutetaan kunnassa osana varhaiskasvatusta ja perusopetusta ja miten kulttuuri tuodaan osaksi tuusulalaisten lasten elämää.

Taika Kultsu

Varhaiskasvatuksen kulttuurikasvatussuunitelma on nimeltään Taika Kultsu. Taika Kultsu tuo välineitä varhaiskasvatuksen arjessa tapahtumaan kulttuurikasvatukseen sekä tarjoaa varhaiskasvatuksen henkilöstölle suunnattuja koulutuksia eri taidementelmien osaajiksi. Osana Taika Kultsua on myös taiteen ja kulttuurin ammattilaisten toteuttama toiminta, johon varhaiskasvatuksen ryhmät osallistuvat joko kokijoina ja tekijöinä. Taika Kultsun materiaalit ovat sekä kunnalisten että yksityisten päiväkotien käytettävissä.

Kultsu

Perusopetuksen kulttuurikasvatussuunnitelma Kultsu kattaa vuosilluokat 1.-9.
Jokaiselle luokka-asteelle tarjotaan vuosittain erilaisia kulttuurisisältöjä ja -kokemuksia. Kulttuurikasvatussuunitelmaa Tuusulassa toteuttavat Tuusulan kulttuuripalvelut, museo, kirjastopalvelut ja kuvataidekoulu.

Toisen asteen Kultsu

Kulttuurikasvatussuunnitelma Kultsu on laajentunut 16–18-vuotiaille syksyllä 2023 Tuusulassa. Tuusulan kulttuuripalvelut ja Lottamuseo tarjoaa ilmaista toimintaa lukion ja Keudan oppilasryhmille.

Toisen asteen Kultsun sisältöjä tuottavat Tuusulan kulttuuripalvelut eli museo, kirjasto, opisto ja yleinen kulttuuri sekä Lottamuseo. 

Tutustu kulttuurikasvatussuunnitelmien sisältöihin tarkemmin osoitteessa www.tuusulankulttuurikasvatus.fi (linkki avautuu uuteen ikkunaan).

 Kulttuurikasvatussuunnitelma

  • Takaa lapsille ja nuorille tasavertaiset mahdollisuudet tutustua monipuolisesti paikalliseen kulttuuriin.
  • Kulttuurikasvatussuunnitelma helpottaa opettajan mahdollisuuksia hyödyntää kunnan laajoja kulttuuri-, museo- ja kirjastopalveluita.
  • Kultsun sisällöt saavuttavat koko ikäluokan.
Katso Kultsun esittelyvideo Youtubesta >