Villa Päivänsäde

Paikassa: Kaarteenkuja 4, Jokela

Suuri rakkaus kaikkeen vanhaan ja vintageen. Second hand -löydöin sisustettu värikäs koti puiston vieressä, lammen rannalla, jossa Jokelan kuuluisat joutsenet hengailevat.

Kahdessa vuodessa Kirsi Välimaa on käynyt läpi lähes kaikki talon pinnat luovuudella ja kekseliäästi.

– Hyvin valituilla väreillä voi uudistaa mieleisekseen oikeastaan ihan mitä vain. Pohjatyöt kannattaa kuitenkin tehdä hyvin ja huolellisesti. Oli ihanaa huomata, että hei, minähän osaan, sanoo Kirsi.

Kirsin koti on remontoitu värikkäästi omilla lempiväreillä. Usein koti toimii työjuttujen testaus- tai vaihtoehtoisesti loppusijoituspaikkana, Kirsi naurahtaa. Kotona Kirsin tekemistä ohjaavat pieni budjetti ja luovuus. Kirsille sisustaminen on elämäntapa ja työ. Kirppikset sekä rompetorit ovat harrastus ja sosiaalinen media inspiraation lähde. Downton Abbeyn Kirsi on katsonut monta kertaa sisustuksen näkökulmalla. Hän on löytänyt oman yhteisön Instasta, jossa on samanhenkisiä ihmisiä.

Eklektinen sisustustyyli ei ole kovinkaan tuttu, mutta moni on tämän tyylin toteuttaja tietämättään. Sana tulee Kreikasta ja tarkoittaa parhaan valitsemista. Sisustukseen voi yhdistää eri tyylien itselleen parhaimmat palat. Tosiasiassa eklektisyys ei ole vain sisustustyyli vain kokonainen elämänasenne, Kirsi kertoo. Hän on kuusivuotiaasta ihastunut vanhoihin taloihin ja historia oli myös koulussa lempiaihe. Kirsin tyyli on huomioitu laajemminkin ja häntä on pyydetty mukaan myös Suomen Kaunein talo -televisio ohjelmaan.

Vuonna 2002 rakennettu Kannustalon Rauhala ja sen puutarha on ihana paikka toteuttaa itseään ja elämäntyyliä. Talo on saanut uuden värimaailman sisä­tiloissa, mutta julki­sivu on säilynyt alku­peräisessä värissään. 227 neliön talossa asuvat Kirsi Välimaa ja hänen tyttärensä Oona, 14.

Tarinoiden talot tapahtumaan Kirsi järjestää oman tyylisen, odotetun 1920-luvun jazz-henkisen vintage-kahvilan ja sisustuskirppiksen. Tarjolla on kotileivonnaisia, kahvia, mehua sekä sisustuslöytöjä. Lapsille on talon tyylinen leikkimökki ja trampoliini. Tiilitehtaan suunnalta tullessa voi nähdä kolme historiallista lampea. Tiilitehdas on aikoinaan kaivanut niistä erityisen hyviä raaka-aineita tiilien valmistukseen.

https://www.instagram.com/pieni_paivansade/

 

Näkymä sisätiloista

Näkymä sisätiloista