Näyttelyt, tapahtumat ja luennot

Halosenniemessä ja Taiteilijakoti Erkkolassa järjestetään kolmesta neljään näyttelyä vuosittain. Halosenniemessä Pekka Halosen maalaustaide rinnastuu erikoisnäyttelyiden teemoihin. Taiteilijakoti Erkkolan näyttelyissä kuvataide ja kirjallisuus näkyvät usein näyttelyn teemoissa. Tutustu tarkemmin vaihtuviin näyttelyihin Halosenniemen ja Taiteitijakoti Erkkolan kotisivuilla.

Halosenniemen ateljeesta

Näyttelyiden ohella Tuusulan museo järjestää erilaisia tapahtumia museokohteissa ja yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa. Museo on mukana tapahtumissa, kuten Tuusulan taiteiden yössä, Lasten museojuhlissa ja Tuusula-päivässä. Lasten museojuhlat järjestetään syyskuussa yhteistyössä Tuusulanjärven alueen museoiden kanssa.

Monipuolisesta tarjonnasta voi mainita myös kävelyt ja retket kulttuurihistoriallisesti ja arkeologisesti mielenkiintoisissa paikoissa sekä erilaiset teemapäivät avoimine ovineen. Halosenniemen tunnelmalliset konsertit muistuttavat musiikin merkityksestä perheen elämässä. Muusa Klubi -illat tuovat ajankohtaisia esityksiä Taiteilijakoti Erkkolan saliin.   

Museon järjestämät luennot linkittyvät museoiden näyttelyihin, Tuusulan historiaan tai ajankohtaisiin ilmiöihin. Museon henkilökunnalle voi ehdottaa aiheita ja tiedustella heidän mahdollisuuttaan luennoida erilaisissa tapahtumissa. 

Keino pysyä ajantasalla näyttelyistä, tapahtumista ja luennoista on tilata sähköpostitse Kulttuuriuutiset tai etsiä tietoa Tuusulan kunnan, Halosenniemen ja Taiteilijakoti Erkkolan kotisivuilta sekä Tuusulan tapahtumakalenterista.

Seuraa sosiaalisessa mediassa Tuusulan museota (Facebook), Halosenniemeä (Facebook ja Instagram) ja Taiteilijakoti Erkkolaa (Facebook ja Instagram).