Suunnittelutarveratkaisujen sekä poikkeamispäätösten sähköinen lupakäsittely

Tuusulan kaavoitus käsittelee lupahakemukset sähköisesti Lupapiste-palvelun kautta. Palvelussa lupa valmistellaan kätevästi hakijan, suunnittelijoiden ja viranomaisen yhteistyönä.

Miten palvelussa toimitaan?

  • Rekisteröidy Lupapiste-palveluun, jonne tunnistaudutaan verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Jos sinulla ei ole verkkopankkitunnuksia eikä mobiilivarmenetta, ole yhteydessä asiakaspalveluumme. Rekisteröitymisen yhteydessä annat itsellesi salasanan palveluun. Tunnuksena on sähköpostiosoitteesi.
  • Kirjaudu Lupapistepalveluun. Mikäli hanke on perustettu Lupapisteeseen viranomaisen toimesta, saat kutsun hankkeelle sähköpostiisi. Siirry tällöin sähköpostiisi tulleesta linkistä palveluun ja hyväksy kutsu hankkeella. Tämän jälkeen pääset hankkeelle kirjautumalla palveluun milloin ja missä vain kunhan olet internetissä.
  • Lupapisteen käyttö alkaa ilmoittamalla esimerkiksi osoitteella kohde, johon lupaa haet. Palvelu ohjaa sinua valitsemaan oikeat toimenpiteet hakemuksellesi. Tekemiesi valintojen pohjalta hankkeellesi muodostuu työtila, jossa voit täydentää hankkeen tietoja yhdessä eri osapuolten kanssa. Voit myös kysyä neuvoa viranomaiselta Lupapisteen kautta hankkeesi eri vaiheissa. Palvelu ohjaa yhteydenottosi automaattisesti oikealle viranomaiselle.
  • Lupapiste palvelussa tehty suunnittelutarve- ja poikkeamishakemus voi koskea vain yhtä rakennuspaikkaa ja sille haettua rakentamista (kiinteistö tai määräala kiinteistöstä). Useammalle määräalalle lupaa samanaikaisesti haettaessa tulee siis hakijan avata jokaisesta rakennuspaikasta erikseen oma hakemus Lupapistepalvelussa. Rakennuspaikat tulee erottaa toisistaan hakemuksen kohdassa ”Hankkeen kuvaus” ja asemapiirroksessa esim. tunnisteella RP 1, RP 2 jne. Samoja liitteitä ja naapurinkuulemisia voi hyödyntää soveltuvin osin hakemuksissa.
  • Täältä löytyy asemapiirroksen malli, jota voi hyödyntää tehdessä asemapiirrosta, joka liitetään Lupapisteessä hakemukseen.
  • Voit kutsua hankkeelle suunnittelijan osapuolet -välilehdellä. Voit valtuuttaa suunnittelijan täydentämään hakemusta ja tarkistamaan täyttämäsi tiedot.

  • Viranomainen pääsee kommentoimaan hankettasi silloin, kun se on Näkyy viranomaiselle -tilassa. Luonnostilassa oleva hanke muuttuu sellaiseksi, kun kysyt keskustelupalstalla viranomaiselta jotakin tai kun jätät hakemuksen.

Viranomainen ohjaa ja opastaa hankkeen etenemistä Lupapiste-palvelussa keskustelupalstalla. Kaikista viranomaisen kirjoittamista kommenteista tulee sähköpostiin ilmoitus, jonka saa hankkeella kytkettyä pois Osapuolet -välilehdellä.

Huomioithan, ettei sinun kysymyksistäsi mene vastaavasti sähköpostitse tietoa viranomaiselle. Jos asialla on kiire ole lupavalmistelijaan suoraan yhteydessä s-postitse tai puhelimitse.

Huomaa, että palvelussa on mahdollista valita myös pelkästään sähköinen tiedoksianto, jolloin lupapäätös toimitetaan sinulle vain sähköisesti.