Piirustus, maalaus ja sekatekniikat

110303
Avoin ateljee, 34 €
Opisto
Ma 13.1.-6.4.20
Klo 17.45-20.45
KuM, taidemaalari Jari Järnström
Avoimessa ateljeessa on mahdollisuus työskennellä itsenäisesti valitsemallaan tekniikalla opettajan ohjauksessa. Kurssilla on rauha syventyä omiin maalauksiin (akvarelli-, akryyli-, pastelli- tai öljyvärimaalaus), piirustuksiin tai muilla tekniikoilla toteutettaviin töihin. Ateljee tarjoaa tilaa, aikaa, ajatuksia ja vapautta toteuttaa itseään. Tietoiskuja materiaali-, väri- ja sommitteluopista.

110305
Avoin ateljee, 34 €
Opisto
Ti 14.1.-14.4.20 (ei 31.3.)
Klo 14.45-17.45
KuM, taidemaalari Jari Järnström
Sama sisältö kuin kurssilla 110303.

110307
Klassisen piirtämisen kurssi, 30 €
Opisto
Ti 14.1.-25.2.20
Klo 18.00-21.00
Taideopettaja Anna Matikainen
Maalaaminen on seuraava vaihe piirtämisestä, joten kynät ovat paras tapa aloittaa. Klassisessa piirtämisessä yritetään kopioida luontoa. Kurssilla käsitellään viivapiirustuksen perusteet. Opetellaan havainnoimaan, näkemään mallin kokonaisuus sekä yksityiskohdat. Perehdytään valo-puolivarjon ja varjon muotojen kautta mallin anatomisen muodon ilmaisuun. Tutkitaan mallin mittasuhteita havainnosta piirtämällä ja mittaamalla. Ensin perusmuotona toimii pallo ja sitten piirretään klassinen kipsipääveistos. Tutkitaan valööripiirustusta, joka on maalauksellinen piirustustapa. Käydään läpi perinteisiä lähestymistapoja kasvojen piirtämiseen. Kurssimaksu sisältää käytettävät materiaalit.

110309
Inspiraatio ­­– nykytaide ja klassikot, 50 € Huom. Kurssi peruttu!
Opisto
Ti 3.3.-14.4.20 (ei 31.3.)
Klo 18.00-21.00
KuM, taidemaalari Jari Järnström
Inspiroidu Euroopan taiteen klassikoista. Yhdistetään samassa työssä klassista- ja nykymaalausta sekä tehdään uustulkintoja ikonisista mestariteoksista. Abstrakti kohtaa realistisen kuvailmaisun. Työskennellään akryyli- ja/tai öljyväreillä. Akryylivärit, luonnosteluvälineet (piirustuspaperit, lyijykynät, piirustushiilet), fiksatiivi ja maalausmediumit sisältyvät kurssimaksuun. Muut välineet kuten öljyvärit, siveltimet, paletti ja maalauspohjat kukin hankkii itse. Ensimmäisellä kerralla käydään läpi akryyli- ja öljyvärimaalauksen materiaalioppia sekä tehdään luonnoksia ensimmäistä maalausta varten.

110311
Elävän mallin piirustuskurssi, 70 €
Opisto
Ke 15.1.-8.4.20
Klo 17.45-20.45
KuM, taidemaalari Jari Järnström
Piirretään alastonta mallia, mutta tarvittaessa tehdään tutkielmia kasvoista, käsistä sekä puetusta mallista. Harjoitukset vaihtelevat nopeista muutaman minuutin mittaisista pikapiirroksista (croquis) kahden illan tutkielmiin (2 x 3 tuntia). Piirretään erilaisilla piirtimillä kuten lyijykynällä, hiilellä, pastelliliidulla, bambukynällä ja siveltimellä. Ihmisen vartalon piirtämisen avulla opitaan viivan erilaista vaihtelevuutta, sommittelua sekä kehitetään valööritajua – niitä tietoja ja taitoja, joita tarvitaan myös kaikenlaisissa muissa aiheissa. Sopii kaikille, jotka haluavat kehittää ja ylläpitää piirustustaitoaan. Paperit ja piirustusvälineet sisältyvät kurssimaksuun.

110313
Öljyvärimaalaus, 34 €
Hyökkälän koulu, A-porras
To 16.1.-16.4.20
Klo 17.15-20.15
Taidemaalari Mika Vesalahti
Tule oppimaan öljyväritekniikan monipuolisuutta! Laajenna ilmaisuasi ja teknisiä taitojasi. Perusmaalausta, mutta myös erikoistekniikoita. Mahdollisuus maalata myös akryyliväreillä. Opimme samalla sommittelua, värioppia ja taidehistoriaa. Omia ja annettuja aiheita. Lukukauden aikana maalataan vähintään kolme maalausta yhteisten teemojen mukaan. Mahdollisuus myös elävän mallin maalaamiseen. Opetus on yksilöllistä, kunkin kurssilaisen tiedoista ja taidoista lähtevää. Sopii aloittelijoille ja pidempään harrastaneille. 

110315
Klassisen maalaustaiteen peruskurssi, 50 €
Opisto
To 16.1.-16.4.20
Klo 10.00-13.00
TaM Dmitri Zudov
Flaamilaisen ja italialaisen öljyvärimaalauksen salaisuuksien aarrearkku aukeaa. Herätämme henkiin vanhojen maalarimestarien värimaailman selvittämällä heidän erikoistekniikoitaan maalien käytössä ja valon käsittelyssä. Perehdytään erilaisiin öljyvärimaalaustekniikoihin kuten kolmivaiheeseen ja alla prima –maalaustekniikkaan. Perehdytään myös muotokuvamaalaamiseen tutkien vanhojen mestareiden muotokuvia alkuperäisen tekniikan mukaan. Lopussa harjoitellaan maalauksen erikoistekniikoiden käyttöä muotokuvamaalauksessa omavalintaisen valokuvan pohjalta. Sopii aloittelijoille sekä piirustusta ja maalausta aiemmin harrastaneille.

110317
Kuvataidekurssi, 34 €
Kellokosken koulu, A 6
To 16.1.-16.4.20
Klo 18.00-21.00
Kuva-artesaani Keimo Lehtonen
Opiskellaan piirustus- ja maalaustekniikoita. Piirustustekniikoista tutustutaan lyijykynään ja hiileen, maalaustekniikoista pastelliin sekä akvarelli-, akryyli- ja öljyvärimaalaukseen. Akvarelli- ja öljyvärimaalaukseen tarvitaan mahdollisimman hyvät ja laadukkaat välineet, jotta opetus ja oppiminen tuottaisivat parhaan mahdollisen tuloksen. Materiaalihankinnat voidaan tehdä yhteisostona, josta sovitaan kurssin ensimmäisellä kokoontumiskerralla. Henkilökohtaisessa ohjauksessa tehdään asetelmia ja taidehistoriallisia tutkielmia sekä mallityöskentelyä. Tutustutaan materiaali-, sommittelu- ja värioppiin sekä käydään yhteisiä
palautekeskusteluja. Sopii myös vasta-alkajille. 

110319
Action Painting 1, 60 €
Lasten ja nuorten kuvataidekoulu, Rykmentintie rak. 48
La ja su 28.-29.3.20
Klo 10.00-16.00
KuM, taidemaalari Jari Järnström
Kurssille osallistuminen ei edellytä piirustustaitoa, vaan avointa mieltä heittäytyä värien vietäväksi.  Sen sijaan, että maalia lisättäisiin maalauspohjalle varovaisin siveltimen vedoin, Action paintingissä (toimintamaalaus) maalia roiskitaan, kaadetaan ja lisätään spontaanisti monin eri tavoin. Niin kuin tyylin nimi jo kertoo, Action painting korostaa maalaamisen aktia. Työskennellään akryyliväreillä, jotka ovat vesiliukoisia ja nopeasti kuivuvia maaliaineita, jotka mahdollistavat nopean ja spontaanin työskentelytavan. Kurssimaksu sisältää käytettävät maalausmateriaalit ja maitopurkkikartonkia maalauspohjaksi.  Jos haluat työskennellä muille pohjille, ota mukaan akryylimaalaukseen sopivia kangaspahvi- tai pinkopohjia. Maalauspohjat voivat olla eri kokoisia, voit ottaa mukaan myös 1-3 isoa pohjaa (esim. 100 x 80 cm tai 120 x 100 cm). Tarvittaessa lisätietoja maalauspohjista antaa jari.jarnstrom@tuusula.fi. Ota mukaan siveltimiä, suojakäsineitä, hengityssuojain ja eväät.

110321
Action Painting 2, 60 €
Lasten ja nuorten kuvataidekoulu, Rykmentintie rak. 48
La ja su 16.-17.5.20
Klo 10.00-16.00
KuM, taidemaalari Jari Järnström
Sama sisältö kuin kurssilla 110319.
Ilmoittautuminen alkaa 1.4.20 klo 13.00.

110323
Akvarelli- ja akryylimaalauksen viikonloppukurssi, 25 €
Kellokosken koulu, A 12
La ja su 29.2.-1.3.20
Klo 10.00-16.00
Posliininmaalaaja Marjo Peltokoski
Kokeillaan eri tekniikoita ja maalaustyylejä sekä tutustutaan mm. värioppiin. Aiempaa maalauskokemusta ei tarvita. Kurssilaiset voivat tuoda omia valokuviaan tai maalata mielenmaisemiaan, kukkia ja eläimiä. Kokeillaan internetistä löytyviä ideoita maalaustyöskentelyyn. Opettajalla on malleja ja maalauskirjoja, joista voi myös hakea vaikutteita omaa työhönsä. Kurssimateriaalin voi ostaa opettajalta. Työvälineet ovat käytössä kurssin ajan. Voit halutessasi tuoda omat maalausvälineesi.

110325
Maisemamaalauskurssi Halosenniemessä, 30 €
Halosenniemi
La ja su 6.-7.6.20
Klo 11.00 - 17.00
Jari Järnström
Kuvataan Tuusulan kulttuurimaisemia Halosenniemessä. Ulkoilmamaalausta öljy-, akryyli-, pastelli- tai akvarellitekniikoin henkilökohtaisessa ohjauksessa. Maalausvälineet, luonnosteluvälineet, maalaustelineet (istuin) sekä myös eväät mukaan. Mikäli tarvitset kenttämaalaustelinettä, ilmoita siitä opistolle ilmoittautumisen yhteydessä.
Ilmoittautuminen alkaa 1.4.20 klo 13.00.

  


TTPO_logo

 

 

TUUSULAN KUVATAIDEKOULU

www.tuusula.fi/kuvataidekoulu

www.facebook.com/tuusulankuvataidekoulu/

www.instagram.com/tuusulankuvis/


LASTEN JA NUORTEN KUVATAITEEN PERUSOPETUS

Tuusulan kuvataidekoulu tarjoaa 5-20-vuotiaille lapsille ja nuorille mahdollisuuden opiskella kuvataiteita pitkäjänteisesti. Kuvataidekoulun opintoihin ovat tervetulleita kaikki kuvataiteesta kiinnostuneet lapset ja nuoret. Aiempia opintoja kuvataidekoulussa ei vaadita. 

Tuusulan kuvataidekoulussa opetus on monialaista ja tasolta toiselle tavoitteellisesti etenevää kuvataiteen opetusta. Opetus on laajan oppimäärän mukaista kuvataiteen perusopetusta ja se pohjautuu valtakunnallisiin opetussuunnitelman perusteisiin. Opetuksessa huomioidaan oppilaan ikäkausi, omat taipumukset ja kiinnostuksen kohteet. Opintojen tavoitteena on kasvattaa oppilaita nauttimaan taiteista ja innostaa heitä elinikäiseen taiteiden harrastamiseen sekä antaa valmiuksia taidealojen jatko-opintoihin. 

Kuvataidekoulun opintoihin kuuluvat Varhaisiän kuvataidekasvatus (5-vuotiaat), Perusopinnot 1-4 (6-14-vuotiaat) ja Syventävät opinnot (15-20-vuotiaat). 
Kaikkien ikäryhmien opinnoissa kuvataiteisiin tutustutaan monipuolisen työskentelyn kautta. Opinnoissa painotetaan tekemisen ja oivaltamisen iloa sekä itseilmaisun moninaisia tapoja. 

Kuvataidekoulun opetussuunnitelmaan sekä opintojen tavoitteisiin ja sisältöihin voi tutustua tarkemmin kuvataidekoulun nettisivuilla www.tuusula.fi/kuvataidekoulu.

Lisätietoja kuvataidekoulun opinnoista antaa kuvataidekoulun suunnittelijaopettaja Laura Nurro (laura.nurro@tuusula.fi). 

Kevätlukukaudella kuvataidekoulun varhaisiän ryhmillä on 15 ja perusopintojen sekä syventävien opintojen ryhmillä 18 opetuskertaa. 

Kuvataidekoulun kevätlukukauden opinnot alkavat ti 7.1.20 (vko 2).

Uusien oppilaiden ilmoittautuminen kuvataidekoulun vapaille paikoille alkaa to 2.1.20 klo 13.00.

Kuvataidekoulussa opiskelevan  lapsen sisarukset ovat oikeutettuja -10% alennukseen.  Muista ilmoittaa alennuksesta opiston toimistoon p. 040 314 3415 tai opisto@tuusula.fi .Vapaaoppilaspaikoista voi tiedustella rehtori Timo Rusaselta p. 040 314 3414.

Kuvataidekoulun opettajat: Venla Heiskanen (kuvataideopettaja TaM), Jari Järnström (taidemaalari KuM), Tiia Karjalainen (kuvataideopettaja, teollinen muotoilija, TaM), Maritta Meckelborg (kuvataiteilija, kuvataideopettaja) ja Laura Nurro (keraamikko AMK, kuvataideopettaja TaM).

 

 

HYRYLÄN OPETUSPISTE (Rykmentintie rak. 48)

 
Varhaisiän kuvataidekasvatus (5-vuotiaat) 45 €

110343 to klo 16.00-17.00 Venla Heiskanen
110345 to klo 17.00-18.00 Venla Heiskanen

Perusopinnot 1 (6-7-vuotiaat) 115 €
110347
ma klo 18.15-19.45 Tiia Karjalainen
110349
ti    klo 16.00-17.30 Laura Nurro
110351
to   klo 17.30-19.00 Tiia KarjalainenTuusulan lasten ja nuorten kuvataidekoulu_logo_high res

Perusopinnot 2 (8-10-vuotiaat) 115 €
110353
ma klo 16.15-17.45 Maritta Meckelborg
110355
ti    klo 16.00-17.30 Maritta Meckelborg
110357
ke  klo 18.15-19.45 Maritta Meckelborg
110359
to   klo 16.00-17.30 Tiia Karjalainen
110361 to  
klo 18.00-19.30 Venla Heiskanen

Perusopinnot 3 (11-12-vuotiaat) 145€
110363
ma klo 16.00-18.15 Tiia Karjalainen
110365
ti     klo 17.30-19.45 Maritta Meckelborg
110367
ke   klo 16.00-18.15 Maritta Meckelborg

Perusopinnot 4 (13-14-vuotiaat) 145 €
110369
ma klo 17.45-20.00 Maritta Meckelborg
110371
pe klo 16.15-18.30 Venla Heiskanen
Po 4:n oppilaiden opintoihin kuuluu myös viikonloppuopetusta, josta ilmoitetaan kevätlukukauden alussa erikseen.

Syventävät opinnot (15-18-vuotiaat) 145 €
110373
ti klo 17.30-19.45 Laura Nurro
110375
pe klo 16.15-18.30 Tiia Karjalainen
Syventävien opintojen oppilaiden opintoihin kuuluu myös viikonloppuopetusta, josta ilmoitetaan kevätlukukauden alussa erikseen.


KELLOKOSKEN OPETUSPISTE  (Koulutie 7 A 6)
 
Varhaisiän kuvataidekasvatus (5-vuotiaat) 45 €
110377 ti klo 17.15-18.15 Tiia Karjalainen

Perusopinnot 1 (6-7-vuotiaat) 115€
110379 ti klo 15.45-17.15 Tiia Karjalainen

Perusopinnot 2 (8-10-vuotiaat) 115€
110381 ti klo 18.15-19.45 Tiia Karjalainen

Perusopinnot 3 (11-12-vuotiaat) 145 €
110383 ke klo 16.00-18.15 Tiia Karjalainen

Perusopinnot 4 (13-14-vuotiaat) ja Syventävät opinnot (15-18-vuotiaat) 145 €
Yhdistelmäryhmä:
110385 ke klo 18.15-20.30 Tiia Karjalainen
Po 4:n ja syventävien opintojen oppilaiden opintoihin kuuluu myös viikonloppuopetusta, josta ilmoitetaan kevätlukukauden alussa erikseen.

 

LASTEN JA NUORTEN KUVATAITEEN LYHYTKURSSIT

110387
Lasten ja nuorten keramiikkakurssi (8-13-vuotiaat) 45€
Tuusulan kuvataidekoulu
Rykmentintie, rak. 48
La 18.1., 25.1. ja 8.2.20
Klo 10.00-15.00
Tiia Karjalainen
Tule syventymään keramiikan ihmeelliseen maailmaan! Kurssilla voit tehdä paljon pieniä töitä tai keskittyä yhteen suureen. Tutustutaan erilaisiin käsinrakennustekniikoihin sekä dreijaukseen. Työt viimeistellään enkopikoristelulla ja alilasiteväreillä sekä lasitetaan halutulla tavalla.
Lasten ja nuorten keramiikkakurssi sopii kaikille 8-13-vuotiaille keramiikkatyöskentelystä kiinnostuneille. Aiempia opintoja kuvataidekoulussa ei vaadita. Ota eväät mukaan!
Lasten ja nuorten keramiikkakurssille ilmoittautuminen alkaa 2.1.20 klo 13.00.

 

LASTEN JA NUORTEN KUVATAITEEN KESÄKURSSIT
 
Kesäkursseilla työskennellään sisällä ja ulkona tutustuen kattavasti kuvataiteen erilaisiin tekniikoihin ja materiaaleihin. Kursseilla piirretään ja maalataan, tehdään pientä grafiikkaa sekä rakentelutöitä. Kurssipäivien aikana voidaan myös tehdä retkiä kuvataidekoulun lähiympäristöihin.
Kesäkurssit sopivat kaikille kuvataiteista kiinnostuneille 7-13-vuotiaille. Osallistuminen ei edellytä aiempia opintoja kuvataidekoulussa. Ota eväät mukaan! 
Kesäkursseille ilmoittautuminen alkaa 1.4.20 klo 13.00

110389
Kuvataiteen kesäkurssi (7-13-vuotiaat) 65 e
Tuusulan kuvataidekoulu
Rykmentintie, rak. 48
Ma-pe 1.-5.6.20
Klo 10.00-15.00
Opettaja Maritta Meckelborg

110391
Kuvataiteen kesäkurssi (7-13-vuotiaat) 65 e
Tuusulan kuvataidekoulu
Rykmentintie, rak. 48
Ma-pe 8.-12.6.20
Klo 10.00-15.00
Opettaja Maritta Meckelborg

110393
Kuvataiteen kesäkurssi (7-13-vuotiaat) 65 e
Kellokosken koulun kuvataideluokka
Koulutie 7 A 6
Ma-pe 1.-5.6.20
Klo 10.00-15.00
Opettaja Tiia Karjalainen

110395
Kuvataiteen kesäkurssi (7-13-vuotiaat) 65 e 
Kellokosken koulun kuvataideluokka
Koulutie 7 A 6
Ma-pe 8.-12.6.20
Klo 10.00-15.00
Opettaja Tiia Karjalainen