Tonttijohtojen saneeraus

Tiedätkö mitä pihanurmesi alla piilee? Jotta hanavesi pysyy raikkaan laadukkaana ja viemärit toimivat, on kiinteistöjen saneerattava omat tonttijohtonsa.

Ajoissa tehty saneeraus lisää vesihuollon toimintavarmuutta ja riskit vesivahingoille sekä kosteusvaurioille pienenevät. Kodin vesihuoltoa ajatellaan yleensä vasta kun vettä ei tule hanasta, viemärit eivät vedä, kellari tulvii tai tonttiviemäri sortuu.

PihanurmenAlla

Lataa esite Tiedätkö mitä pihanurmesi alla piilee?

Tonttijohtojen saneeraus kannattaa tehdä ajoissa, koska vakuutuskaan ei välttämättä korvaa vahinkoa, jos kyseessä on laiminlyönti. Kiinteistön arvon nousu ja oman omaisuuden turvaaminen onkin hyvä motiivi saneeraushankkeelle. Kiinteistöjen vesijohdot ja viemärit kannattaa saneerata viimeistään, kun katualueella saneerataan vesihuoltoverkostoa. Yleissääntönä voi pitää, että hyvin tehdyt tonttijohdot kestävät noin 50 vuotta.

Kiinteistön ja vesihuoltolaitoksen vastuuraja on vesijohtoverkon osalta runkovesijohdossa. Jäte-, vesi- ja hulevesiverkoston osalta vastuuraja on runkoviemärissä tai liitoskaivossa. Myös kellaritilojen padotusventtiili tai pumppaamo on kiinteistön vastuulla. Jos padotuskorkeuden alapuolisiin tiloihin tulvii viemärivesiä, tulvasta aiheutuneet vahingot ovat kiinteistön omalla vastuulla.

Tuusulassa tonttijohtojen saneeraustyö ei vaadi rakennuslupaa, mutta suosittelemme KVV-työnjohtajan palkkaamista tai vähintään kokenutta vesihuollon urakoitsijaa. Vanhoista kiinteistöistä ei aina löydy kuvia ja liitoslausuntoa vesihuoltolaitokseltakaan, mutta näitä voi tiedustella numerosta 040 314 3577.

 

Vastuurajat