Lukudiplomi

Yhteystiedot

Pääkirjasto
Heli Eboru

Jokelan kirjasto
Sara Kokkonen

Kellokosken kirjasto
Tuuli Kokko

Kirjastoauto
Heli Häkli

Lukudiplomi innostaa lukemaan!

Lukudiplomi on suunniteltu koulujen käyttöön lisäämään lukuintoa. Diplomista saa kivan lukuhaasteen halukkaille tai koko ryhmälle yhteisesti.

Lukudiplomi

  • kannustaa lukuharrastuksen pariin
  • kehittää luku-, kirjoitus- ja ilmaisutaitoa
  • syventää kirjallisuuden ja sen eri lajien tuntemusta
  • laajentaa yleissivistystä

Diplomin suorittaja lukee tietyn määrän kirjoja ja osoittaa tuntevansa kirjan sisällön. Diplomilistoilta saa hyviä vinkkejä sopivista kirjoista. Kirjasto kannustaa valitsemaan kirjoja myös listojen ulkopuolelta.

Kulta- ja timanttilukijatarrat

Lukuinnokkaimmat voivat suorittaa Kulta- tai Timanttilukija-tason. Kultalukija-tarran saa yhteensä kahdentoista (6+6) kirjan lukemisesta ja Timanttilukija-tarran yhteensä kahdeksantoista (6+6+6) kirjan lukemisesta.

Yläkouludiplomien suorittajat saavat Kultalukija-tarran kahdentoista (7+5) kirjan lukemisesta ja Timanttilukija-tarran seitsemäntoista (7+5+5) kirjan lukemisesta.

Tarroja voi tilata veloituksetta kirjastoista.

Yhdessä kirjoja valitsemaan!

Diplomikirjoja kannattaa tulla valitsemaan porukalla - lapset ja nuoret itse yhdessä opettajan tai vanhempien kanssa. Näin löytyvät mieluisimmat ja lukutaitoa parhaiten vastaavat kirjat. Kirjaston henkilökunnalta voi aina pyytää apua kirjojen etsintään. Esittelemme myös mielellämme diplomikirjoja Lukudiplomi tutuksi -tunnilla tai muun luokkakäynnin yhteydessä.

Lukudiplomia voi lähteä tekemään myös Seppo-pelin avulla: Mene osoitteeseen https://play.seppo.io/ ja laita koodi AAC3A4. Kirjoita nimesi ja ota talteen pelaajatunnus. Pelaajatunnuksen avulla peliin voi palata aina kun haluaa.

Lukudiplomikilpailu: Voita luokallesi kirjailijavieras!  

Lukuvuonna 22-23 Tuusulan kirjastot järjestävät lukudiplomikilpailun. Kaikki lukudiplomin määräajassa suorittaneet luokat osallistuvat arvontaan. Palkintona on kotimaisen kirjailijan vierailu luokassa keväällä -23. Osallistumisaika elokuu 2022 – maaliskuu 2023.

Lisätiedot: lapset.kirjasto(at)tuusula.fi 

Diplomikirjalistat 2022-2023

1.-2. luokkalaisten kirjalista
3.-4. luokkalaisten kirjalista
5.-6. luokkalaisten kirjalista
7.-9. luokkalaisten kirjalista

Selkokirjavinkkejä lapsille
Selkokirjavinkkejä nuorille

Opettajat: Lukudiplomit löytyvät pdf-tiedostoina Kulttuurin luokkahuoneen Drivesta (kirjautuminen edu-tunnuksilla): Lukudiplomit 2022-2023 -kansio avautuu uudelle välilehdelle

Tehtäviä

Tehtäviä 1.-2. luokalle
Tehtäviä 3.-4. luokalle
Tehtäviä 5.-6. luokalle

Lukudiplomipohjat

Lukudiplomipohjia voi tilata kirjastosta: lapset.kirjasto(at)tuusula.fi. Laita viestiin seuraavat tiedot: luokka-aste, kuinka monta kpl suoritettu, koulu ja opettajan nimi.

Hyväksy evästeet niin saat sisällön näkyviin.