Toiminta

Tuusulassa toimii viisi alueellista kehittämisverkostoa, jotka ovat avoimia kaikille kuntalaisille. Kehittämisverkostojen tavoitteena on edistää asukkaiden osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuuksia sekä tukea asukkaiden omaehtoista toimintaa. Verkostot toimivat Jokelassa, Kellokoskella, Hyrylässä, Lahelassa ja eteläisen Tuusulan kylien alueella sekä Riihikalliossa kooten myös yhteen toimijat läheisistä kylistä. Verkostot kutsuvat alueiden asukkaat, yhdistykset ja yritykset rakentamaan yhdessä Uutta Tuusulaa.

Verkostoissa voidaan mm. järjestää tapahtumia, talkoita ja tempauksia sekä toteuttaa projekteja ja kehittämishankkeita. Jos sinulla on idea asuinalueesi kehittämiseksi, jota haluat lähteä toteuttamaan yhdessä muiden kanssa, tule mukaan niin mietitään yhdessä miten ideasi saadaan toteutettua!

Jokaiselle kehittämisverkostoille on nimetty luottamushenkilöistä koostuva 7 hengen ydintiimi, joka aktivoi asukkaita ja toimijoita mukaan ja suunnittelee verkoston toimintaa.

Tuusulan kunta tukee verkostojen toimintaa monin tavoin. Kunta voi esimerkiksi myöntää rahoitusta, tarjota tiloja, ohjausta, antaa viestinnällistä tukea ja järjestää koulutuksia tarpeen mukaan. Mikäli innostuit, ole yhteydessä yhteisömanageri Katja Repoo tai liity kehittämisverkostojen avoimiin Facebook-ryhmiin. Voit myös tutustua tuusulalaisten jo yhteistyössä kunnan kanssa järjestämiin tapahtumiin Tartu toimeen! -osiossa.

Miten mukaan?

1. Tutustu verkostojen toimintaan osallisuussivustolla.

2. Osallistu keskusteluun Facebookissa.

3. Äänestä ja vaikuta: ehdota toimintaa, kommentoi ja äänestä suosikkejasi osallistuvan budjetoinnin alustalla: https://osallistu.tuusula.fi

4. Tule mukaan tapahtumiin, talkoisin ja työpajoihin

5. Ota yhteyttä yhteisömanageriin tai oman alueesi kehittämisverkoston ydintiimin puheenjohtajaan.

 

Hyrylän kehittämisverkosto

Hyrylän kehittämisverkosto Facebookissa

Ydintiimin puheenjohtaja Lars Winqvist: lars.winqvist@elisanet.fi

Jokelan kehittämisverkosto

Jokelan kehittämisverkosto Facebookissa

Ydintiimin puheenjohtaja Leena Jokinen: leenakjokinen@gmail.com

Kellokosken kehittämisverkosto

Kellokosken kehittämisverkosto Facebookissa

Ydintiimin puheenjohtaja Kyösti Lehtonen: kyostile@kolumbus.fi

Etelä-Tuusulan kylien kehittämisverkosto

Lahelan kehittämisverkosto Facebookissa

Ydintiimin puheenjohtaja Jari Anttalainen: jari.anttalainen@luottamus.tuusula.fi

Riihikallion kehittämisverkosto

Riihikallion kehittämisverkosto Facebookissa

Ydintiimin puheenjohtaja Annina Nuutinen: annina.nuutinen@luottamus.tuusula.fi