• Ohjaamo

      Koskenmäenpolku 4 D3, 040 314 2221

Ohjaamo Tuusula

Ohjaamo Tuusula on alle 30-vuotiaille suunnattu maksuton palvelupiste. Ohjaamosta saat omaan tilanteeseesi sopivaa neuvontaa, ohjausta ja tukea. Koskipa asiasi urasuunnittelua, työllistymistä, kouluttautumista, elämänhallintaa, hyvinvointia, sosiaalisia suhteita, asumista tai talouden hallintaa, Ohjaamon työntekijät auttavat sinua eteenpäin. Ohjaamoon olet tervetullut omana itsenäsi, yksin, vanhempien tai kaverin kanssa, ajanvarauksella tai ilman.

Ohjaamossa on myös mahdollisuus tulostamiseen ja skannaamiseen.

 

TUUSULAN OHJAAMON PALVELUT:

 

Etsivä nuorisotyö

Etsivän nuorisotyö tarjoaa yksilöllistä ohjausta nuorisolain mukaisesti 16–29-vuotiaille nuorille ja nuorille aikuisille, jotka tarvitsevat tukea omaan elämäntilanteeseensa. Etsivä nuorisotyö etsii yhdessä nuoren kanssa ratkaisuja pulmiin ja kysymyksiin, ja auttaa löytämään juuri ne palvelut, joita nuori tarvitsee.

 

Starttipaja

Starttipajatoiminta on ryhmä- ja yksilövalmennusta 16–29-vuotiaille, jotka ovat vailla työ- tai koulutuspaikkaa ja kaipaavat tukea elämäntilanteeseensa, oman elämän ja tulevaisuuden pohtimiseen sekä valmennusta työ- tai opiskelupaikan löytymiseen. Jakson aikana käsiteltäviä teemoja ovat työllistyminen, opiskelu, asuminen ja arki, hyvinvointi sekä vahvuudet ja voimavarat. Starttipajan osallistumispäiviltä saa pääsääntöisesti työmarkkinatukea. Starttipaja toimii Ohjaamolla tiistaista perjantaihin klo 9–13 ja toimintaan voi tulla tutustumaan ennen varsinaisen sopimuksen tekemistä.

 

Psykologipalvelut ja vertaistukiryhmät

Psykologin tapaamiset ovat selvitteleviä ja terapeuttisia keskustelutapaamisia, joilla pyritään yhdessä löytämään selvyyttä, selviytymiskeinoja ja helpotusta hankalaan tilanteeseen. Psykologin tapaamisista voi olla apua esimerkiksi silloin, kun tuntuu että omat voimat eivät riitä, ahdistuneisuus tai masennus aiheuttavat kärsimystä ja haittaavat elämää, sosiaaliset suhteet tai niiden puuttuminen kuormittavat, tai kun tuntuu, että elämä on jumissa eikä tiedä miten päästä eteenpäin. Psykologi myös ohjaa tarvittaessa sopivien mielenterveys- ja terapiapalveluiden piiriin. Tuusulan Ohjaamossa järjestetään myös mielenterveyttä ja -hyvinvointia tukevia ohjattuja vertaistukiryhmiä.

 

TE-palvelut

TE-palveluiden asiantuntijalta saa apua työnhakuun, koulutukseen sekä TE-toimiston asiakkuuteen ja työttömyysturvaan liittyvissä kysymyksissä. Ohjaamon TE-asiantuntija on tavattavissa tiistaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin. 

 

Ammatinvalinta- ja uraohjaus 

Ammatinvalinnan ja uraohjauksen psykologilta saa apua ja tukea koulutus- ja uravaihtoehtojen pohtimiseen. Ammatinvalinnanohjauksessa selvitetään yhdessä asiakkaan kanssa kiinnostuksenkohteita, vahvuuksia, edellytyksiä ja vaihtoehtoja koulutuksessa ja työelämässä. Ohjauksen tavoitteena on tukea ja auttaa asiakasta ratkaisujen tekemisessä. Ohjauksessa voidaan keskustelun lisäksi hyödyntää ammatinvalintatestejä ja kotitehtäviä. Ammatinvalinnanohjaukseen voi tulla vaikkei olisi TE-toimiston asiakkaana. Ammatinvalinnan ja uraohjauksen psykologi on tavattavissa ajanvarauksella.

 

Kehittämishankkeet ja projektit

Olemme mukana kunnan ja yhteistyötahojen hankkeissa, joilla on tarkoitus kehittää nuorten aikuisten palveluita. Vuonna 2022 Ohjaamo on mukana seuraavissa hankkeissa:

- Lukisinko-hanke

- Rasisimin vastainen viikko 

- Keskiuudenmaan Pride

- Demokratian peikot; 

Suurin haaste osallisuudelle on ollut, että nuoret aikuiset ovat aliedustettuina kaikissa kunnallisen osallisuuden ja demokratian muodoissa. Tätä demokratian kapeikkoja on lähdetty Tuusulassa ratkaisemaan Demokratian peikot -hankkeen avulla. Hanke päättyi vuoden 2021 mutta toimintaa jatketaan edelleen. Vuoden 2021 aikaisesta toiminnasta ja sen löydöksistä voit lukea lisää projektista tehdystä opinnäytetyöstä

 

Lisätietoa työntekijöistä löydät täältä

OHJEET OHJAAMOSSA ASIOIVILLE KORONA-AIKANA:
• Ohjaamo palvelee sekä paikan päällä, että etänä.
• Asioi vain terveenä.
• Muista käsi- ja yskimishygienia ja turvavälit.
• Suosittelemme kasvomaskin käyttöä, jos mahdollista. Kasvomaskeja saat Ohjaamosta ilmaiseksi.

Ota yhteyttä

Avoinna ma-pe 8-16
puhelin: 040 314 2221
sähköposti: ohjaamo@tuusula.fi
osoite: Koskenmäenpolku 4 D 3
Facebook: OhjaamoTuusula
Instagram: @ohjaamotuusula