Tee oma Munkki-peli

Munkki-peli tarjoaa innostavan lähtökohdan Tuusulan ympäristön tutkimiseen, jossa historia ja nykyisyys voivat sulautua yhteen. Millaisia paikkoja ja henkilöitä löytyisi sinun pelistäsi? Olisivatko ne kaukaisesta menneisyydestä vai jokapäiväisestä elämästä?  

Materiaalin ovat ideoineet Hyvinkään, Nurmijärven, Mäntsälän ja Tuusulan museot. Jokainen museo valitsi esimerkkipeliinsä inspiroivia henkilöitä ja kiinnostavia paikkoja. Tuusulan pelissä voit tutustua taidemaalari Pekka Haloseen, Kellokosken prinsessaan ja tiilitehtaalla työskentelevään savikukkoon. Visuaalisen ilmeen materiaalille on ideoinut graafinen suunnittelija Heli Tiensuu.Kortti liftari prinsessa

Materiaali ja ohjeet pelaamiseen

Pelin suunnittelussa voit hyödyntää liitteestä avautuvaa Munkki-pelin ohjetta, jonka kautta tarjoamme idean pelin kehittämiseen. Esimerkkipelissä liikutaan heittämällä arpakuutiota, mutta sinun pelissäsi voidaan liikkua vaikkapa mysteeritehtäviä ratkomalla. Lähde rohkeasti ideoimaan omaa peliäsi! 

Pelilautana on Tuusulan kartta, joka tulostetaan kahdelle A3-paperille. Kartta kannattaa liimata pahville tai kartongille tukevuuden lisäämiseksi. Tämän jälkeen voit piirtää ja värittää sen sinun peliisi sopivalla tyylillä. Leikkisä peli voi täyttyä iloisista väreistä ja salaperäisen pelin värit voivat olla tummia ja salaperäisiä.       

Liitteissä on lisäksi leikattavia kuvia ja pelimerkkejä sekä Munkki-pelin ohjeen materiaalia. Materiaalia voit hyödyntää luovalla tavalla.     

Tuusula karttapohja 2xA3

Munkki-pelin ohje

Liftarit ja tyhjät liftarikortit

Tuusula paikkakortit ja tyhjät paikkakortit

Hauskoja kuvia peliin

Leikattavia pelimerkkejä

Tiedustelut

Museolehtori Susanna Hemmilä-Peltonen p. 040 314 3468, susanna.hemmila-peltonen (a) tuusula.fi