• Perusopetuksen urheiluvalmennusohjelma

Perusopetuksen urheiluvalmennusohjelma

Urheilijan polulla nuoruus- ja valintavaiheessa lapsuusvaiheen laatutekijöistä kehittyy huippuvaiheen mahdollistavia menestystekijöitä; innostus kasvaa intohimoksi, monipuolisista liikuntataidoista jalostuvat vahvat lajitaidot, hyvä harjoitettavuus tarkentuu systemaattiseksi harjoitteluksi ja urheilulliset elämäntavat luovat edellytykset terveeksi urheilijaksi kasvulle. Kaiken lähtökohtana ovat urheilun Reilun pelin eettiset periaatteet. (Olympiakomitea)

Tuusulan kunnan sivistyksen toimialue toteuttaa opetuksen, liikuntapalveluiden ja paikallisten urheiluseurojen välisenä yhteistyönä urheiluvalmennusohjelmaa, jolla tuetaan kilpaurheilua harrastavien (lisenssiurheilija) koulunkäyntiä ja urheilijaksi kasvamista. Kyseessä on urheiluvalmennusluokka, ei liikuntapainotteinen luokka. Urheiluvalmennusluokilla voi olla muitakin oppilaita kuin urheiluvalmennusohjelmassa olevia oppilaita.

Tuusulan perusopetuksen ohjelma toteutetaan viiden tuusulalaisen koulun, liikuntapalveluiden ja paikallisten urheiluseurojen välisenä yhteistyönä. Urheiluvalmennusohjelma toimii Hyökkälän ja Riihikallion yhtenäiskouluissa sekä Hyrylän koulussa (Hyrylä), Jokelan koulukeskuksessa (Jokela) ja Kellokosken koulukeskuksessa (Kellokoski). 

Tuusulan urheiluvalmennusohjelma on syksyllä 2018 hyväksytty kehyskuntana mukaan Suomen Olympiakomitean alaisen pääkaupunkiseudun urheiluakatemian ( URHEA ) toimintaan.

Ohjelman tavoitteet:

  • edistää urheilevan oppilaan kasvua tavoitteelliseksi urheilijaksi
  • kehittää taitoja ja osaamista eri osa-alueilla
  • tukea nuorta urheilun ja koulunkäynnin yhdistämisessä mm. ajankäytöllisesti
  • kehittää ja tiivistää kunnan ja seurojen välistä yhteistyötä