Palvelut koronatilanteessa

Sosiaali- ja terveys-palvelut

Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä (Keusote) vastaa Tuusulan sosiaali- ja terveyspalveluiden järjestämisestä ja tuotannosta.

Tutustu Keusoten palveluihin: https://www.keski-uudenmaansote.fi/

Tätä sivua on päivitetty viimeksi 23.8.2022

Jokainen voi huolehtia omasta ja läheisten terveydestä noudattamalla tällä hetkellä suositeltavia toimintatapoja. Katso Keusoten kokoamat toimintatavat.

Tällä sivulla:

 • Juttuseuraa, tukea ja apua lapsiperheille
 • Kasvomaskien jakelu haavoittuvammassa asemassa oleville kuntalaisille 
 • Julkiset tilat yleisesti ja tilakohtaisesti
 • Harrastustoiminta
 • Maahanmuutto- ja työllisyyspalvelut
 • Neuvoja taloudellisiin haasteisiin
 • Ohjaamopalvelut
 • Opetus ja varhaiskasvatus
 • Tuusulan opisto ja kuvataidekoulu
 • Palvelut eristyksessä oleville
 • Palvelut yrittäjille
 • Virtuaalitapahtumat

Juttuseuraa, tukea ja apua lapsiperheille

Etsitkö juttuseuraa, tukea ja apua lapsille, nuorille ja vanhemmille? Tutustu kokoamiimme mahdollisuuksiin.

Kasvomaskien jakelu haavoittuvammassa asemassa oleville kuntalaisille

Tuusulan kunnan yleisinä kertakäyttöisten kasvomaskien jakelupisteinä toimivat asiakaspalvelu TuusInfo ja kirjastot (pääkirjasto, Jokela, Kellokoski). Yleisistä jakelupisteistä jaettavat kasvomaskit on tarkoitettu haavoittuvammassa asemassa oleville tuusulalaisille. Kasvomaskeja noutavien henkilöiden nimiä ja tulotietoja ei tarkasteta käynnin yhteydessä.

Yleiset jakelupisteet:

Asiakaspalvelu TuusInfo
Tuusulan pääkirjasto
Jokelan kirjasto
Kellokosken kirjasto

Tuusulan kunnan yleisten jakelupisteiden lisäksi kasvomaskien jakelua tehdään osin myös osana kunnan normaalia palvelutoimintaa.

Katso myös Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymän (Keusote) alueen voimassa olevat kasvomaskisuositukset

Julkiset tilat yleisesti

Etelä-Suomen aluehallintovirasto ei jatkanut Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella 15.3.2022 asti voimassa ollutta määräystä, joka velvoitti tiloista vastaavat toimijat järjestämään toiminnan tiloissa niin, että lähikontaktien aiheuttamaa tartuntariskiä voitiin ehkäistä. Keskiviikosta 16.3.2022 alkaen missään Keusoten alueella ei ole enää voimassa AVIn asettamia koronarajoituksia. 

Rajoitusten keventyessä jokaisella suomalaisella on myös vastuu noudattaa omalta osaltaan voimassa olevia suosituksia ja ohjeita taudin leviämisen ehkäisemiseksi. Tuusulan kunta toivoo myös, että tuusulalaiset ottavat kattavan rokotesuojan.

Kirjasto

Kirjastot ovat auki. Maskin käyttö on vapaaehtoista kirjastotiloissa. Sisään tulevia suositellaan pitämään huolta käsihygieniasta ja etäisyyksistä. Kirjaston tapahtumat löytyvät kunnan tapahtumakalenterista.

Muistathan, että e-kirjasto on aina auki. Lue e-kirjoja, kuuntele e-äänikirjoja ja musiikkia sekä katso elokuvia – e-kirjastossa on paljon erilaisia mahdollisuuksia tarjolla. Linkit kaikkiin Kirkes-kirjastojen e-palveluihin löytyvät kirjastomme sivuilta.

Kulttuuri

Ajankohtaiset tiedot kulttuuritapahtumista päivitetään tapahtumakalenteriin.

Seuraa Tuusulan kulttuurin Facebook-sivua, ja saat menovinkkejä paikallisiin kulttuuririentoihin. Katso Mun Tuusula -musiikkivideo tai tutustu tuusulalaisiin taiteilijoihin Tuusulan kulttuuripalveluiden Youtube-kanavalla

Museot

Taiteilijakoti Erkkolassa rajoitetaan rakennuksen ahtaiden tilojen vuoksi vierailijoiden määrä enimmillään 40 henkilöön, ryhmäkoko max 30 henkilöä.

Halosenniemessä voi vierailla samanaikaisesti enintään 50 henkilöä. Toistaiseksi ryhmien enimmäiskoko on 40 henkilöä.

Yhteisötilat

Yhteisötilat ovat käytössä jälleen 1.2.2022 alkaen.

Uimahalli

Tuusulan kunnan ylläpitämä uimahalli on auennut yleisölle 1.2.2022. Aukioloajat voi tarkistaa uimahallin verkkosivuilta www.tuusula.fi/uimahalli. Vapaa-aikapalveluiden ja Tuusulan Opiston liikuntaryhmät ovat käynnistyneet 7.2.2022 alkaen ja niiden käynnistymisestä on viestitty kurssilaisille erikseen.

Lue lisää uimahallin sivuilta: www.tuusula.fi/uimahalli 

Kuntosalit ja ryhmäliikuntatilat

Kuntosalit ja muut liikuntatilat ovat auenneet yleisölle 1.2.2022. Vapaa-aikapalveluiden ja Tuusulan Opiston liikuntaryhmät ovat käynnistyneet 7.2.2022 alkaen ja niiden käynnistymisestä on viestitty kurssilaisille erikseen.

Nuorisotilat

Nuorisotilat ovat auki. Tiloja käytetään väljästi ja käsihygieniasta pidetään huolta. Tarvittaessa tilojen käyttäjämääriä rajataan.

Lue lisää alueellisen nuorisotyön sivuilta: www.tuusula.fi/nuoret

Harrastustoiminta

Ks. yleisohjeet osoitteesta www.tuusula.fi/liikunta ja Keusoten sivuilta.

Tarkista myös: Keusoten koronasuositukset ja -rajoitukset, asiakasohjeet

Liikuntavinkkejä verkossa

Vapaa-aikapalvelut tarjoaa piristäviä liikuntavinkkejä Tuusulan Uimahalli - ja Tuusulan Vapaa-aikapalvelut - Facebook-sivuilla. Tutustu myös Liikettä kotiin -sivuun, johon on koottu vinkkejä verkosta löytyviin maksuttomiin taukojumppiin ja kotitreeneihin.

Maahanmuutto- ja työllisyyspalvelut

Maahanmuutto- ja työllisyyspalvelut ovat toiminnassa.

Katso yhteystiedot:
Työllisyyspalvelut
Maahanmuuttopalvelut

Neuvoja taloudellisiin haasteisiin

Lue lisää, miten voit selvitä haastavista taloudellisista tilanteista.

Ohjaamopalvelut

Ohjaamopalvelut (Ohjaamo Tuusula) on toiminnassa.

Katso yhteystiedot:
Ohjaamopalvelut

Opetus ja varhaiskasvatus

Varhaiskasvatuksen toimintayksiköt ovat toiminnassa.

Alakoulut, yläkoulut ja Tuusulan lukion toimipisteet ovat lähiopetuksessa.

Tuusulan Opisto ja kuvataidekoulu

Tuusulan Opiston kevätkauden opetus on jatkunut 1.2.2022 lähtien lähiopetuksena lukuunottamatta liikuntaryhmiä, jotka siirtyivät lähiopetukseen vasta 7.2.2022 alkaen. Liikuntaryhmiin ilmoittautuneille on lähetty yksityiskohtaisempaa tietoa lähiopetukseen siirtymisestä. Tuusulan Opiston opetuksen tiloja käytetään väljästi ja käsihygieniasta pidetään huolta.

Tuusulan kuvataidekoulu on lähiopetuksessa.

Palvelut eristyksissä oleville

Tutustu Tietoa eristyksessä oleville -sivuumme. 

Palvelut yrittäjille 

Tapahtumat

Tutustu Tuusulan tapahtumakalenteriin, josta löydät eri toimijoiden järjestämiä tapahtumia ja virtuaalitapahtumia. Tapahtumien toteutuksessa huomioidaan terveysturvallisuus ja voimassa olevat määräykset yleisötilaisuuksien järjestämisestä. 


Jos et löydä tältä sivulta etsimääsi tilannetietoa palveluistamme, ota yhteyttä asiakaspalvelu TuusInfoon. TuusInfon sivulta löydät myös linkit muihin asiakaspalvelua tarjoaviin toimintoihimme.