Palvelut koronatilanteessa

Sosiaali- ja terveys-palvelut

Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä (Keusote) vastaa Tuusulan sosiaali- ja terveyspalveluiden järjestämisestä ja tuotannosta.

Tutustu Keusoten palveluihin: https://www.keski-uudenmaansote.fi/

Tätä sivua on päivitetty viimeksi 19.4.2022

Väestön maskisuosituksesta on luovuttu Keusoten alueella 14.4.2022. Jatkossa kasvomaskin käytössä painotetaan entistä enemmän yksilön omaa harkintaa. 

Etelä-Suomen aluehallintovirasto ei jatkanut Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella 15.3.2022 asti voimassa ollutta määräystä, joka velvoitti tiloista vastaavat toimijat järjestämään toiminnan tiloissa niin, että lähikontaktien aiheuttamaa tartuntariskiä voidaan ehkäistä. Vaikka Etelä-Suomen aluehallintoviraston asettama tilojen terveysturvalliseen käyttöön velvoittava määräys on päättynyt myös Uudellamaalla, koko Suomessa on edelleen voimassa yleisiä hygieniavaatimuksia koskeva tartuntatautilain pykälä 58 c. Se koskee kaikkia yleisölle avoimia ja asiakkaille ja osallistujille varattuja toimitiloja ilman erillistä viranomaispäätöstä, ja on voimassa 30.6.2022 asti.

Tällä sivulla:

 • Juttuseuraa, tukea ja apua lapsiperheille
 • Kasvomaskien jakelu haavoittuvammassa asemassa oleville kuntalaisille 
 • Julkiset tilat yleisesti ja tilakohtaisesti
 • Harrastustoiminta
 • Maahanmuutto- ja työllisyyspalvelut
 • Neuvoja taloudellisiin haasteisiin
 • Ohjaamopalvelut
 • Opetus ja varhaiskasvatus
 • Tuusulan opisto ja kuvataidekoulu
 • Palvelut eristyksessä oleville
 • Palvelut yrittäjille
 • Virtuaalitapahtumat

Juttuseuraa, tukea ja apua lapsiperheille

Etsitkö juttuseuraa, tukea ja apua lapsille, nuorille ja vanhemmille? Tutustu kokoamiimme mahdollisuuksiin.

Kasvomaskien jakelu haavoittuvammassa asemassa oleville kuntalaisille

Tuusulan kunnan yleisinä kertakäyttöisten kasvomaskien jakelupisteinä toimivat asiakaspalvelu TuusInfo ja kirjastot (pääkirjasto, Jokela, Kellokoski). Yleisistä jakelupisteistä jaettavat kasvomaskit on tarkoitettu haavoittuvammassa asemassa oleville tuusulalaisille. Kasvomaskeja noutavien henkilöiden nimiä ja tulotietoja ei tarkasteta käynnin yhteydessä.

Yleiset jakelupisteet:

Asiakaspalvelu TuusInfo
Tuusulan pääkirjasto
Jokelan kirjasto
Kellokosken kirjasto

Tuusulan kunnan yleisten jakelupisteiden lisäksi kasvomaskien jakelua tehdään osin myös osana kunnan normaalia palvelutoimintaa.

Katso myös Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymän (Keusote) alueen voimassa olevat kasvomaskisuositukset

Julkiset tilat yleisesti

Etelä-Suomen aluehallintovirasto ei ole jatkamassa Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella 15.3.2022 asti voimassa olevaa määräystä, joka velvoittaa tiloista vastaavat toimijat järjestämään toiminnan tiloissa niin, että lähikontaktien aiheuttamaa tartuntariskiä voidaan ehkäistä. Keskiviikosta 16.3.2022 alkaen missään Keusoten alueella ei ole enää voimassa AVIn asettamia koronarajoituksia. 

Vaikka Etelä-Suomen aluehallintoviraston asettama tilojen terveysturvalliseen käyttöön velvoittava määräys on päättymässä myös Uudellamaalla, koko Suomessa on edelleen voimassa yleisiä hygieniavaatimuksia koskeva tartuntatautilain pykälä 58 c. Se koskee kaikkia yleisölle avoimia ja asiakkaille ja osallistujille varattuja toimitiloja ilman erillistä viranomaispäätöstä, ja on voimassa 30.6.2022 asti. Yleisten hygieniavaatimusten tarkoituksena on parantaa terveysturvallisuutta: vaatimukset koskevat mm. asiakkaiden oleskelun mahdollisimman väljää sijoittelua ja asiakkaiden ohjeistamista hyvistä hygieniakäytännöistä. Lisää tietoa yleisistä hygieniavaatimuksista löytyy myös aluehallintoviraston sivuilta.

Rajoitusten keventyessä jokaisella suomalaisella on myös vastuu noudattaa omalta osaltaan voimassa olevia suosituksia ja ohjeita taudin leviämisen ehkäisemiseksi. Maskien käyttö ja hygieniasuositusten noudattaminen on tärkeää. Tuusulan kunta toivoo myös, että tuusulalaiset ottavat kattavan rokotesuojan.

Kirjasto

Kirjastot ovat auki. Asiakaspaikat järjestetään mahdollisimman väljästi. Sisään tulevia suositellaan käyttämään maskia ja pitämään huolta hygieniasta ja etäisyyksistä. Kirjaston tapahtumat löytyvät kunnan tapahtumakalenterista.

Muistathan, että e-kirjasto on aina auki. Lue e-kirjoja, kuuntele e-äänikirjoja ja musiikkia sekä katso elokuvia – e-kirjastossa on paljon erilaisia mahdollisuuksia tarjolla. Linkit kaikkiin Kirkes-kirjastojen e-palveluihin löytyvät kirjastomme sivuilta.

Kulttuuri

Ajankohtaiset tiedot kulttuuritapahtumista päivitetään tapahtumakalenteriin.

Seuraa Tuusulan kulttuurin Facebook-sivua, ja saat menovinkkejä paikallisiin kulttuuririentoihin. Katso Mun Tuusula -musiikkivideo tai tutustu tuusulalaisiin taiteilijoihin Tuusulan kulttuuripalveluiden Youtube-kanavalla

Museot

Taiteilijakoti Erkkolassa riittävän väljyyden varmistamiseksi rajoitetaan rakennuksen ahtaiden tilojen vuoksi vierailijoiden määrä enimmillään 30 henkilöön. Suositellaan käyttämään maskia ja huolehtimaan hyvästä käsihygieniasta ja tervetysturvallisuudesta.

Halosenniemi on suljettuna syyskuun 2021 alusta maaliskuulle 2022 asti kunnostustöiden vuoksi. Tarkempi avautumispäivä varmistuu alkuvuodesta.

Tuusulan museo on julkaissut korona-aikana videomateriaalia liittyen Tuusulan historiaan, museoiden näyttelyihin ja opetustoimintaan. Tutustu Tuusulan museon YouTube-kanavan tarjontaan. Halosenniemessä pääsee vierailemaan virtuaalisesti HALO Avoin Ateljee -sovelluksen kautta. Museon opetuspalveluiden sivulle on koottu tietoa ja palveluja varhaiskasvatukselle ja kouluille. Kun kaipaat tietoa kotiseudustasi, voit tutustua siihen myös virtuaalisesti Virtuaali-Tuusula -sivuilla. Seuraa myös Tuusulan museon, Halosenniemen ja Erkkolan Facebook-sivuja sekä Halosenniemen ja Taiteilijakoti Erkkolan Instagramia.

Yhteisötilat

Yhteisötilat ovat käytössä jälleen 1.2.2022 alkaen.

Uimahalli

Tuusulan kunnan ylläpitämä uimahalli on auennut yleisölle 1.2.2022. Aukioloajat voi tarkistaa uimahallin verkkosivuilta www.tuusula.fi/uimahalli. Vapaa-aikapalveluiden ja Tuusulan Opiston liikuntaryhmät ovat käynnistyneet 7.2.2022 alkaen ja niiden käynnistymisestä on viestitty kurssilaisille erikseen.

Lue lisää uimahallin sivuilta: www.tuusula.fi/uimahalli 

Kuntosalit ja ryhmäliikuntatilat

Kuntosalit ja muut liikuntatilat ovat auenneet yleisölle 1.2.2022. Vapaa-aikapalveluiden ja Tuusulan Opiston liikuntaryhmät ovat käynnistyneet 7.2.2022 alkaen ja niiden käynnistymisestä on viestitty kurssilaisille erikseen.

Nuorisotilat

Nuorisotilat ovat auki. Tiloja käytetään väljästi ja käsihygieniasta pidetään huolta. Tiloissa on voimassa vahva maskisuositus. Tarvittaessa tilojen käyttäjämääriä rajataan.

Lue lisää alueellisen nuorisotyön sivuilta: www.tuusula.fi/nuoret

Harrastustoiminta

Ks. yleisohjeet osoitteesta www.tuusula.fi/liikunta ja Keusoten sivuilta.

Tarkista myös: Keusoten koronasuositukset ja -rajoitukset, asiakasohjeet

Liikuntavinkkejä verkossa

Vapaa-aikapalvelut tarjoaa piristäviä liikuntavinkkejä Tuusulan Uimahalli - ja Tuusulan Vapaa-aikapalvelut - Facebook-sivuilla. Tutustu myös Liikettä kotiin -sivuun, johon on koottu vinkkejä verkosta löytyviin maksuttomiin taukojumppiin ja kotitreeneihin.

Maahanmuutto- ja työllisyyspalvelut

Maahanmuutto- ja työllisyyspalvelut ovat toiminnassa.

Katso yhteystiedot:
Työllisyyspalvelut
Maahanmuuttopalvelut

Neuvoja taloudellisiin haasteisiin

Lue lisää, miten voit selvitä haastavista taloudellisista tilanteista.

Ohjaamopalvelut

Ohjaamopalvelut (Ohjaamo Tuusula) on toiminnassa.

Katso yhteystiedot:
Ohjaamopalvelut

Opetus ja varhaiskasvatus

Varhaiskasvatuksen toimintayksiköt ovat toiminnassa.

Alakoulut, yläkoulut ja Tuusulan lukion toimipisteet ovat lähiopetuksessa.

Tuusulan lukion toimipisteiden vanhojen tanssit ovat siirtyneet vallitsevan koronavirustilanteen vuoksi perjantaille 29.4.2022. 

Tuusulan kunta seuraa jokaisessa varhaiskasvatuksen, perusopetuksen ja lukion yksikössä poissaolijoiden määriä päivittäin.

Aluehallintoviraston määräyksen mukaisesti koronapassi ei ole käytössä varhaiskasvatuksessa ja opetuksessa.

Tuusulan Opisto ja kuvataidekoulu

Tuusulan Opiston kevätkauden opetus on jatkunut 1.2.2022 lähtien lähiopetuksena lukuunottamatta liikuntaryhmiä, jotka siirtyivät lähiopetukseen vasta 7.2.2022 alkaen. Liikuntaryhmiin ilmoittautuneille on lähetty yksityiskohtaisempaa tietoa lähiopetukseen siirtymisestä. Tuusulan Opiston opetuksen yhteydessä on voimassa vahva maskisuositus, tiloja käytetään väljästi ja käsihygieniasta pidetään huolta.

Tuusulan kuvataidekoulu on lähiopetuksessa.

Palvelut eristyksissä oleville

Tutustu Tietoa eristyksessä oleville -sivuumme. 

Palvelut yrittäjille 

Tapahtumat

Tutustu Tuusulan tapahtumakalenteriin, josta löydät eri toimijoiden järjestämiä tapahtumia ja virtuaalitapahtumia. Tapahtumien toteutuksessa huomioidaan terveysturvallisuus ja voimassa olevat määräykset yleisötilaisuuksien järjestämisestä. 


Jos et löydä tältä sivulta etsimääsi tilannetietoa palveluistamme, ota yhteyttä asiakaspalvelu TuusInfoon. TuusInfon sivulta löydät myös linkit muihin asiakaspalvelua tarjoaviin toimintoihimme.