Palvelut koronatilanteessa

Sosiaali- ja terveys-palvelut

Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä (Keusote) vastaa Tuusulan sosiaali- ja terveyspalveluiden järjestämisestä ja tuotannosta.

Tutustu Keusoten palveluihin: https://www.keski-uudenmaansote.fi/

Tätä sivua on päivitetty viimeksi 14.1.2022

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on kiristänyt koronarajoituksia Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella. Kiristykset koskevat myös Tuusulan aluetta. Katso uusin tiedote aiheesta. 

Tuusulan kunta noudattaa osana Keusotea alueellaan sen antamia koronasuosituksia ja -rajoituksia. Katso voimassa olevat  suositukset ja rajoitukset Keusoten sivuilta.

Tällä sivulla:

 • Juttuseuraa, tukea ja apua lapsiperheille
 • Kasvomaskien jakelu haavoittuvammassa asemassa oleville kuntalaisille 
 • Julkiset tilat yleisesti ja tilakohtaisesti
 • Harrastustoiminta
 • Maahanmuutto- ja työllisyyspalvelut
 • Neuvoja taloudellisiin haasteisiin
 • Ohjaamopalvelut
 • Opetus ja varhaiskasvatus
 • Tuusulan opisto ja kuvataidekoulu
 • Palvelut eristyksessä oleville
 • Palvelut yrittäjille
 • Virtuaalitapahtumat

Juttuseuraa, tukea ja apua lapsiperheille

Etsitkö juttuseuraa, tukea ja apua lapsille, nuorille ja vanhemmille? Tutustu kokoamiimme mahdollisuuksiin.

Kasvomaskien jakelu haavoittuvammassa asemassa oleville kuntalaisille

Tuusulan kunnan yleisinä kertakäyttöisten kasvomaskien jakelupisteinä toimivat asiakaspalvelu TuusInfo ja kirjastot (pääkirjasto, Jokela, Kellokoski). Yleisistä jakelupisteistä jaettavat kasvomaskit on tarkoitettu haavoittuvammassa asemassa oleville tuusulalaisille. Kasvomaskeja noutavien henkilöiden nimiä ja tulotietoja ei tarkasteta käynnin yhteydessä.

Yleiset jakelupisteet:

Asiakaspalvelu TuusInfo
Tuusulan pääkirjasto
Jokelan kirjasto
Kellokosken kirjasto

Tuusulan kunnan yleisten jakelupisteiden lisäksi kasvomaskien jakelua tehdään osin myös osana kunnan normaalia palvelutoimintaa.

Katso myös Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymän (Keusote) alueen voimassa olevat kasvomaskisuositukset

Julkiset tilat yleisesti

Katso Tuusulan liikunta- ja virkistystilojen sulku jatkuu 24.1. asti -tiedote (10.1.2022).

Uudellamaalla kaikki sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset kielletään edelleen 31.1.2022 saakka. Ulkotiloissa kokoontumisten henkilömäärää ei ole rajoitettu, mutta osallistujien terveysturvallisuus täytyy huomioida myös jatkossa tartuntatautilain mukaisesti.

Tiloja, jotka ovat avoimia yleisölle ja rajatulle asiakas- tai osallistujapiirille, on käytettävä siten, että asiakkaiden ja toimintaan osallistuvien sekä seurueiden lähikontaktin aiheuttamaa tartunnan riskiä voidaan ehkäistä. Kunta täyttää velvoitteen rajoittamalla asiakasmääriä ja esimerkiksi käyttämällä koronapassia niissä tilanteissa kun se on mahdollista. Tutustu alla tilakohtaisiin ratkaisuihin. Huomaa, että kaikissa tiloissa noudatetaan lisäksi hyvää käsihygieniaa ja suositellaan maskin käyttöä. Koronapassin käyttö ei poista maskisuositusta.

Kirjasto

Kirjastot ovat auki. Kirjastojen asiakasmäärää rajataan. Sisään tulevia suositellaan käyttämään maskia ja pitämään huolta hygieniasta ja etäisyyksistä. 

Kirjaston tapahtumissa edellytetään koronapassia ja henkilöllisyystodistusta silloin kuin niiden käyttö kirjaston tapahtumissa on mahdollista. Huom. Kirjastojen sisätiloissa ei järjestetä 28.12.2021–17.1.2022 välisenä aikana ja edelleen 31.1.2022 saakka yleisötilaisuuksia ja kokouksia AVI:n määräysten perusteella. 

Muistathan, että e-kirjasto on aina auki. Lue e-kirjoja, kuuntele e-äänikirjoja ja musiikkia sekä katso elokuvia – e-kirjastossa on paljon erilaisia mahdollisuuksia tarjolla. Linkit kaikkiin Kirkes-kirjastojen e-palveluihin löytyvät kirjastomme sivuilta.

Kulttuuri

Ajankohtaiset tiedot kulttuuritapahtumista päivitetään tapahtumakalenteriin.

Seuraa Tuusulan kulttuurin Facebook-sivua, ja saat menovinkkejä paikallisiin kulttuuririentoihin. Katso Mun Tuusula -musiikkivideo tai tutustu tuusulalaisiin taiteilijoihin Tuusulan kulttuuripalveluiden Youtube-kanavalla

Museot

Museoissa on käytössä koronapassi.

Taiteilijakoti Erkkolassa vierailevilta ja tilaisuuksiin osallistuvilta edellytetään koronapassia ja henkilöllisyystodistusta.

Halosenniemi on suljettuna syyskuun 2021 alusta maaliskuulle 2022 asti kunnostustöiden vuoksi. Tarkempi avautumispäivä varmistuu alkuvuodesta.

Tuusulan museo on julkaissut korona-aikana videomateriaalia liittyen Tuusulan historiaan, museoiden näyttelyihin ja opetustoimintaan. Tutustu Tuusulan museon YouTube-kanavan tarjontaan. Halosenniemessä pääsee vierailemaan virtuaalisesti HALO Avoin Ateljee -sovelluksen kautta. Museon opetuspalveluiden sivulle on koottu tietoa ja palveluja varhaiskasvatukselle ja kouluille. Kun kaipaat tietoa kotiseudustasi, voit tutustua siihen myös virtuaalisesti Virtuaali-Tuusula -sivuilla. Seuraa myös Tuusulan museon, Halosenniemen ja Erkkolan Facebook-sivuja sekä Halosenniemen ja Taiteilijakoti Erkkolan Instagramia.

Yhteisötilat

Yhteisötilat pysyvät kiinni 31.1.2022 saakka.

Uudellamaalla on kielletty henkilömäärästä riippumatta kaikki sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset aikavälillä 
28.12.2021–17.1.2022 ja edelleen 31.1.2022 saakka. Tuusulan kunnan sisätiloissa ei järjestetä ao. aikavälillä yleisötilaisuuksia ja kokouksia.

Uimahalli

Tuusulan uimahallin sulku jatkuu 11.1.–24.1.2022 välisen ajan AVI:n määräyksen perusteella, pois lukien vuonna 2004 syntyneiden ja sitä nuorempien ohjattu seuratoiminta ja lakisääteinen kuntoutuspalvelu. 

Lakisääteiset lääkinnälliset kuntoutuspalvelut ovat käytössä arkisin kello 8–16. Vuorot on varattava etukäteen arkisin kello 8–16 välisenä aikana, puhelin 040 314 3496.

Uimahallilla voidaan järjestää vuonna 2003 ja sitä nuorempien ohjattua harrastustoimintaa.

Sarja- ja kausirannekkeiden voimassaoloaikoja jatketaan sulku- ja rajoitusaikojen mukaisesti. Hyvitysaika lähtee vähenemään automaattisesti hallin avautuessa ja rajoitusten poistuessa, ja aika latautuu automaattisesti rannekkeeseen kulkuportista kuljettaessa.

Lue lisää uimahallin sivuilta: www.tuusula.fi/uimahalli 

Kuntosalit ja ryhmäliikuntatilat

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on tehnyt 7.1.2022 päätöksen, jonka mukaan liikunta- ja virkistystilat pysyvät kiinni myös edelleen 11.–24.1.2022 välisen ajan. 

Tuusulan jäähalleissa ei järjestetä yleisöluisteluvuoroja 11.1.–24.1.2022 välisenä aikana.

Katso myös Tuusulan liikunta- ja virkistystilojen sulku jatkuu 24.1. asti -tiedote (10.1.2022). 

Nuorisotilat

Nuoristotilat ovat auki. Nuorisotiloissa ei kysytä koronapassia. Sen sijaan tiloja käytetään väljästi ja käsihygieniasta pidetään huolta. Tiloissa on voimassa vahva maskisuositus. Tarvittaessa tilojen käyttäjämääriä rajataan.

Lue lisää alueellisen nuorisotyön sivuilta: www.tuusula.fi/nuoret

Harrastustoiminta

Ks. yleisohjeet osoitteesta www.tuusula.fi/liikunta ja Tuusulan liikunta- ja virkistystilojen sulku jatkuu 24.1. asti -tiedote (10.1.2022). 

Tarkista myös: Keusoten koronasuositukset ja -rajoitukset, asiakasohjeet

Liikuntavinkkejä verkossa

Vapaa-aikapalvelut tarjoaa piristäviä liikuntavinkkejä Tuusulan Uimahalli - ja Tuusulan Vapaa-aikapalvelut - Facebook-sivuilla. Tutustu myös Liikettä kotiin -sivuun, johon on koottu vinkkejä verkosta löytyviin maksuttomiin taukojumppiin ja kotitreeneihin.

Maahanmuutto- ja työllisyyspalvelut

Maahanmuutto- ja työllisyyspalvelut ovat toiminnassa.

Katso yhteystiedot:
Työllisyyspalvelut
Maahanmuuttopalvelut

Neuvoja taloudellisiin haasteisiin

Lue lisää, miten voit selvitä haastavista taloudellisista tilanteista.

Ohjaamopalvelut

Ohjaamopalvelut (Ohjaamo Tuusula) on toiminnassa.

Katso yhteystiedot:
Ohjaamopalvelut

Opetus ja varhaiskasvatus

Varhaiskasvatuksen toimintayksiköt ovat toiminnassa.

Alakoulut, yläkoulut ja Tuusulan lukion toimipisteet ovat lähiopetuksessa.

Tuusulan lukion toimipisteiden vanhojen tanssit siirtyvät vallitsevan koronavirustilanteen vuoksi perjantaille 29.4.2022. Penkkarit pidetään alkuperäisenä päivänä eli torstaina 10.2.2022. Terveysturvallisesti ulkotilaisuutena järjestettävissä penkkareissa pyritään toteuttamaan myös perinteiset rekka-ajelut.

Tuusulan kunta seuraa jokaisessa varhaiskasvatuksen, perusopetuksen ja lukion yksikössä poissaolijoiden määriä päivittäin.

Aluehallintoviraston määräyksen mukaisesti koronapassi ei ole käytössä varhaiskasvatuksessa ja opetuksessa.

Tuusulan Opisto ja kuvataidekoulu

Tuusulan Opiston kevätkauden opetus on alkanut opetus- ja kulttuuriministeriön suosituksen mukaan etäopetuksena 17.1.2022 lähtien ja jatkuen ainakin 31.1.2022 asti. Joillakin kursseilla etäopetus ei ole mahdollista. Tällöin opetuksen alku siirtyy tällä tietoa helmikuun alkuun. Tuusulan opistossa siirrytään lähiopetukseen sitten, kun se koronarajoitusten salliessa on mahdollista. Kursseille ilmoittautuneille on lähetetty asiasta yksityiskohtaisempaa tietoa sekä linkki etäopetukseen osallistumiseksi.

Tuusulan kuvataidekoulu on lähiopetuksessa.

Aluehallintoviraston määräyksen mukaisesti koronapassi ei ole käytössä varhaiskasvatuksessa ja opetuksessa. Koronapassia ei siten kysytä varhaiskasvatuksen perhetuvissa tai yleisesti ottaen Tuusulan Opiston ja Tuusulan kuvataidekoulun opetuksessa. Sen sijaan tiloja käytetään väljästi ja käsihygieniasta pidetään huolta. Tiloissa on voimassa vahva maskisuositus. Tarvittaessa tilojen käyttäjämääriä rajataan.

Huom! Tuusulan opiston toiminnassa koronapassi otetaan käyttöön kuitenkin niissä tiloissa, joiden käyttö edellyttää muutenkin koronapassia, esimerkiksi uimahallissa järjestettävillä tunneilla. Huom. Tuusulan uimahallin sulku jatkuu 11.1.–24.1.2022 välisen ajan.

Palvelut eristyksissä oleville

Tutustu Tietoa eristyksessä oleville -sivuumme. 

Palvelut yrittäjille 

Tapahtumat

Tutustu Tuusulan tapahtumakalenteriin, josta löydät eri toimijoiden järjestämiä tapahtumia ja virtuaalitapahtumia. Tapahtumien toteutuksessa huomioidaan terveysturvallisuus ja voimassa olevat määräykset yleisötilaisuuksien järjestämisestä. 

Tuusulan kunnan sisätilat eivät ole käytettävissä tapahtumiin tai kokousten järjestämiseen 31.1.2022 saakka AVI:n määräyksen perusteella. Jos et löydä tältä sivulta etsimääsi tilannetietoa palveluistamme, ota yhteyttä asiakaspalvelu TuusInfoon. TuusInfon sivulta löydät myös linkit muihin asiakaspalvelua tarjoaviin toimintoihimme.