Palvelut koronavirusepidemian aikana

Sosiaali- ja terveyspalvelut

Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä (Keusote) vastaa Tuusulan sosiaali- ja terveyspalveluiden järjestämisestä ja tuotannosta.

Tutustu Keusoten palveluihin: https://www.keski-uudenmaansote.fi/

Useat Tuusulan kunnan palveluista ovat olleet keväällä 2020 fyysisesti suljettuina tai palvelutoiminta on ollut supistettuna koronatilanteen vaatimalla tavalla. Rajoituksia on purettu asteittain maan hallituksen linjausten mukaisesti. Tarjolla on ollut ja on verkon kautta toteutettavia palvelu- ja toimintamahdollisuuksia.

Sivua päivitetään jatkuvasti. Jos et löydä tältä sivulta etsimääsi, ota yhteyttä asiakaspalvelu TuusInfoon. TuusInfon sivulta löydät myös linkit muihin asiakaspalvelua tarjoaviin toimintoihin.

Huomaa myös, että osassa palveluita saattaa olla kesän takia muutoksia aukioloajoissa

Tällä sivulla:

 • Juttuseuraa, tukea ja apua lapsiperheille
 • Kulttuuri- ja museopalvelut
 • Maahanmuutto- ja työllisyyspalvelut
 • Neuvoja taloudellisiin haasteisiin
 • Ohjaamopalvelut
 • Opetus ja varhaiskasvatus
 • Tuusulan opisto ja kuvataideopisto
 • Palvelut eristyksessä oleville
 • Palvelut yrittäjille
 • Vapaa-aikapalvelut
 • Virtuaalitapahtumat

Juttuseuraa, tukea ja apua lapsiperheille

Etsitkö juttuseuraa, tukea ja apua lapsille, nuorille ja vanhemmille? Tutustu kokoamiimme mahdollisuuksiin.

Kulttuuri- ja museopalvelut

Kirjasto

Tuusulan kirjastojen tilat ja kokoelmat ovat avoinna asiakkaille. Muistathan, että e-kirjasto on aina auki. Lue e-kirjoja, kuuntele e-äänikirjoja ja musiikkia sekä katso elokuvia – e-kirjastossa on paljon erilaisia mahdollisuuksia tarjolla. Linkit kaikkiin Kirkes-kirjastojen e-palveluihin löytyvät kirjastomme sivuilta.

Kulttuuri

Tuusulan kulttuuri jakaa konsertteja (striimauslinkkejä), taidevinkkejä ja taidetekemistä Facebook-sivullaan

Museot

Halosenniemen museo on avoinna Voit tutustua myös Halosenniemen Facebook-sivuilla verkkomateriaaleihin Pekka Halosesta ja Halosen taiteesta.

Taitelijakoti Erkkola on avoinna. Virtuaalista toimintaa kaipaaville Erkkolan Instagramissa on tarjolla visailuja, sanataideideoita sekä J. H. Erkon ja Aleksis Kiven runoja. Tutustu myös Erkkolan "Maailma sotkan munasta" -näyttelyyn osoitteessa www.tarinasoitin.fi/erkkola.

Aleksis Kiven kuolinmökki ja Sairaalamuseo ovat avoinna.

Museoiden sisätiloissa sekä henkilökunnan että asiakkaiden turvallisuus varmistetaan asiakasmäärien rajaamisen lisäksi suositeltavilla turvaetäisyyksillä ja hygieniaohjeistuksella.

Kun kaipaat tietoa kotiseudustasi, voit tutustua siihen myös virtuaalisesti Virtuaali-Tuusula -sivuilla.

Maahanmuutto- ja työllisyyspalvelut

Tavoitat maahanmuutto- ja työllisyyspalveluiden henkilöstömme kasvotusten, turvavälit ja hygieniakäytännöt huomioiden. Tarvittaessa tapaamiset voidaan hoitaa puhelimen, Teamsin, Skypen, Google hangouts/ meets tai Whatsapp -videopuhelun avulla

Katso yhteystiedot:
Työllisyyspalvelut
Maahanmuuttopalvelut

Kuntouttava työtoiminta ja työkeskukset ovat avoinna.

Neuvoja taloudellisiin haasteisiin

Lue lisää, miten voit selvitä haastavista taloudellisista tilanteista.

Ohjaamopalvelut

Oletko 16-29-vuotias nuori ja et tiedä mistä aloittaa, aloita Ohjaamosta! Suosimme tapaamisia etänä, mutta voimme myös tavata, jos asiasi hoituu paremmin niin. Katso yhteystietomme verkkosivuiltamme.

Nuorisotilat avasivat ovensa rajoitusten jälkeen kesäkuussa. Alueellinen nuorisotyö valmisteli käyttöön tilakohtaiset ohjeet, henkilörajoitukset ja toiminta huomioiden.

Opetus ja varhaiskasvatus

Varhaiskasvatuksen toimintayksiköt ovat toiminnassa.

Koulujen lukukausi 2020-2021 käynnistyi 12.8. lähiopetuksena. 

Tuusulan opisto ja kuvataideopisto

Tuusulan opisto ja kuvataideopisto ovat avoinna.

Palvelut eristyksissä oleville

Tutustu Tietoa erityksessä oleville -sivuumme. 

Palvelut yrittäjille

 • Avustus tuusulalaisille yksinyrittäjille:
  Tuusulan kunta myöntää avustusta yksinyrittäjille, joiden taloudellinen tilanne ja liikevaihto ovat heikentyneet koronavirusepidemian vuoksi. Hae avustusta: https://www.keuke.fi/yksinyrittajatuki/. Read more in English. Läs mer på svenska
 • Määräaikaiset vuokranmaksujen lykkäykset ja alennukset:
  Yritykset voivat saada Tuusulan kunnalta määräaikaisia vuokranmaksujen lykkäyksiä ja alennuksia tilanteessa, jossa koronaepidemia vaikuttaa yrityksen liiketoimintaan tai vuokratun tilan käyttöön. Lue lisää tiedotteestamme.
 • Keuken kriisineuvonta:
  Keuke tarjoaa apua talous-, rahoitus- ja henkilöstökysymyksissä sekä yrityksen toiminnan uudelleen suuntaamisessa. Keuken kriisineuvontasivu ja sähköinen ajanvaraus: www.keuke.fi/kriisineuvonta
 • ELY-keskusten kehittämisavustukset markkina- ja tuotantohäiriöihin:
  ELY-keskukset ovat saaneet lisärahoitusta yritysten kehittämisavustuksiin tilanteessa, jossa koronavirusepidemia on aiheuttanut markkina- ja tuotantohäiriöitä. Rahoitus on suunnattu yrittäjän/yrittäjien lisäksi 1–5 henkeä työllistäville yrityksille. Lisätietoa: www.ely-keskus.fi/web/ely/poikkeusrahoitus
 • Business Finlandin kehitysrahoitus häiriötilanteissa:
  Business Finlandilta voi hakea liiketoiminnan kehitysrahoitusta häiriötilanteissa. Rahoitus on tarkoitettu Suomessa toimiville pk-yrityksille (oy, oyj, ay, ky, osk), joilla on 6–250 työntekijää ja midcap-yrityksille, joiden liiketoiminta kärsii koronavirustilanteesta. Lisätietoa: www.businessfinland.fi/suomalaisille-asiakkaille/palvelut/rahoitus/hairiotilannerahoitus

Vapaa-aikapalvelut

Ulkoharrastuspaikat, uimahalli, harrastustilat ja nuorisotilat ovat avoinna.

Vapaa-aikapalvelut tarjoaa piristäviä liikuntavinkkejä Tuusulan Uimahalli ja Tuusulan Vapaa-aikapalvelut Facebook-sivuilla. Tutustu myös Liikettä kotiin -sivuun, johon on koottu vinkkejä verkosta löytyviin maksuttomiin taukojumppiin ja kotitreeneihin.

Nuoret voivat tavoittaa alueellisen nuorisotyön ohjaajat ja muut nuoret sosiaalisen median kanavista. Lue lisää: www.tuusula.fi/nuoret

Virtuaalitapahtumat

Tutustu Tuusulan tapahtumakalenteriin, josta löydät eri toimijoiden järjestämiä virtuaalitapahtumia.