Palvelut koronavirusepidemian aikana

Sosiaali- ja terveys-palvelut

Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä (Keusote) vastaa Tuusulan sosiaali- ja terveyspalveluiden järjestämisestä ja tuotannosta.

Tutustu Keusoten palveluihin: https://www.keski-uudenmaansote.fi/

Tuusulassa noudatetaan jälleen tiukempia suosituksia ja rajoituksia koronaepidemian kiihtymisen johdosta. Tuusulan kunnan rajoitukset ja suositukset noudattavat sosiaali- ja terveysministeriön, Keusoten ja aluehallintoviraston suosituksia ja rajoituksia. Suositukset ja rajoitukset ovat myös linjassa pääkaupunkiseudun koordinaatioryhmän vastaavien kanssa. Näin pyritään yhdenmukaiseen käytäntöön alueella.

Nyt voimassa ovat 14.1.2021 tarkennetut suositukset ja rajoitukset. Lue tiedotteet!

Koronavirusepidemian aikana on tarjolla verkon kautta toteutettavia palvelu- ja toimintamahdollisuuksia.

Sivua päivitetään jatkuvasti. Jos et löydä tältä sivulta etsimääsi, ota yhteyttä asiakaspalvelu TuusInfoon. TuusInfon sivulta löydät myös linkit muihin asiakaspalvelua tarjoaviin toimintoihin.

Tällä sivulla:

 • Juttuseuraa, tukea ja apua lapsiperheille
 • Kulttuuri- ja museopalvelut
 • Maahanmuutto- ja työllisyyspalvelut
 • Neuvoja taloudellisiin haasteisiin
 • Ohjaamopalvelut
 • Opetus ja varhaiskasvatus
 • Tuusulan opisto ja kuvataideopisto
 • Palvelut eristyksessä oleville
 • Palvelut yrittäjille
 • Vapaa-aikapalvelut
 • Virtuaalitapahtumat

Juttuseuraa, tukea ja apua lapsiperheille

Etsitkö juttuseuraa, tukea ja apua lapsille, nuorille ja vanhemmille? Tutustu kokoamiimme mahdollisuuksiin.

Kulttuuri- ja museopalvelut

Kirjasto

Tuusulan kirjastojen tilat on suljettu pääosin 31.1.2021 asti.

Varatun aineiston noutaminen ja aineiston palauttaminen itsepalveluna on sallittua. Myös yleisötietokoneen käyttö on mahdollista kirjastoissa. Kirjastoauto ei kulje ko. aikana.

Muistathan, että e-kirjasto on aina auki. Lue e-kirjoja, kuuntele e-äänikirjoja ja musiikkia sekä katso elokuvia – e-kirjastossa on paljon erilaisia mahdollisuuksia tarjolla. Linkit kaikkiin Kirkes-kirjastojen e-palveluihin löytyvät kirjastomme sivuilta.

Kulttuuri

Tuusulan kulttuurin tapahtumat on peruttu 31.1.2021 asti.

Seuraa Tuusulan kulttuurin Facebook-sivua, josta löydät mm. striimauslinkkejä konsertteihin sekä taidevinkkejä ja -tekemistä! 

Museot

Tuusulan kunnan museot ovat kiinni 31.1.2021 asti.

Voit tutustua myös Halosenniemen Facebook-sivuilla verkkomateriaaleihin Pekka Halosesta ja Halosen taiteesta. Virtuaalista toimintaa kaipaaville Erkkolan Instagramissa on tarjolla muun muassa sanataideideoita sekä J. H. Erkon ja Aleksis Kiven runoja. Tutustu myös Erkkolan "Maailma sotkan munasta" -näyttelyyn osoitteessa www.tarinasoitin.fi/erkkola.

Kun kaipaat tietoa kotiseudustasi, voit tutustua siihen myös virtuaalisesti Virtuaali-Tuusula -sivuilla.

Maahanmuutto- ja työllisyyspalvelut

Maahanmuutto- ja työllisyyspalvelut ovat toiminnassa. Palveluissa huolehditaan koronaturvallisuudesta ja niitä toteutetaan mahdollisuuksien mukaan puhelimitse/verkkopalveluna.

Katso yhteystiedot:
Työllisyyspalvelut
Maahanmuuttopalvelut

Neuvoja taloudellisiin haasteisiin

Lue lisää, miten voit selvitä haastavista taloudellisista tilanteista.

Ohjaamopalvelut

Ohjaamopalvelut ovat toiminnassa. Palvelussa huolehditaan koronaturvallisuudesta ja sitä toteutetaan mahdollisuuksien mukaan puhelimitse/verkkopalveluna. Katso yhteystietomme verkkosivuiltamme.

Opetus ja varhaiskasvatus

Varhaiskasvatus

Varhaiskasvatuksen toimintayksiköt ovat toiminnassa.

Perusopetus

Perusopetuksen vuosiluokat 1–9. toimivat lähiopetuksessa. 

Lukio

Tuusulan lukio on siirtynyt osittaiseen etäopetukseen 7.1.2021 alkaen. Osittaisen etäopetuksen järjestelyt toteutetaan siten, että niiden negatiiviset vaikutukset opintojen etenemiselle voidaan minimoida.

Keusoten suosituksen mukaisesti penkkarit ja vanhojen tanssit on siirretty myöhemmälle keväälle 2021

Tuusulan opisto ja kuvataideopisto

Tuusulan opistossa on siirrytty jo etäopetukseen siltä osin, kun se on ollut mahdollista. Vapaa sivistystyö ja taiteen perusopetus jatkuvat etäopetuksena. 

Palvelut eristyksissä oleville

Tutustu Tietoa erityksessä oleville -sivuumme. 

Palvelut yrittäjille

 • Avustus tuusulalaisille yksinyrittäjille:
  Tuusulan kunta myönsi avustusta yksinyrittäjille, joiden taloudellinen tilanne ja liikevaihto olivat heikentyneet koronavirusepidemian vuoksi. Tuen hakuaika on päättynyt. 
 • Määräaikaiset vuokranmaksujen lykkäykset ja alennukset:
  Yritykset voivat saada Tuusulan kunnalta määräaikaisia vuokranmaksujen lykkäyksiä ja alennuksia tilanteessa, jossa koronaepidemia vaikuttaa yrityksen liiketoimintaan tai vuokratun tilan käyttöön. Lue lisää tiedotteestamme.
 • Keuken kriisineuvonta:
  Keuke tarjoaa apua talous-, rahoitus- ja henkilöstökysymyksissä sekä yrityksen toiminnan uudelleen suuntaamisessa. Keuken kriisineuvontasivu ja sähköinen ajanvaraus: www.keuke.fi/kriisineuvonta
 • ELY-keskusten kehittämisavustukset markkina- ja tuotantohäiriöihin:
  ELY-keskukset ovat saaneet lisärahoitusta yritysten kehittämisavustuksiin tilanteessa, jossa koronavirusepidemia on aiheuttanut markkina- ja tuotantohäiriöitä. Rahoitus on suunnattu yrittäjän/yrittäjien lisäksi 1–5 henkeä työllistäville yrityksille. Lisätietoa: www.ely-keskus.fi/web/ely/poikkeusrahoitus
 • Business Finlandin kehitysrahoitus häiriötilanteissa:
  Business Finlandilta voi hakea liiketoiminnan kehitysrahoitusta häiriötilanteissa. Rahoitus on tarkoitettu Suomessa toimiville pk-yrityksille (oy, oyj, ay, ky, osk), joilla on 6–250 työntekijää ja midcap-yrityksille, joiden liiketoiminta kärsii koronavirustilanteesta. Lisätietoa: www.businessfinland.fi/suomalaisille-asiakkaille/palvelut/rahoitus/hairiotilannerahoitus

Vapaa-aikapalvelut

Harrastustoiminta

Kaikki organisoitu harrastustoiminta (mukaan lukien taiteen perusopetus) keskeytetään sisätiloissa ja kaikki yli 20-vuotiaiden harrastustoiminta myös ulkona. Tuusulassa kuvataidekoulu siirtyy etäopetukseen. Vapaa sivistystyö ja taiteen perusopetus jatkuvat etäopetuksena. 

Kaikki yli 20-vuotiaiden harrastusvuorot ulkokentiltä perutaan. Alle 20-vuotiaiden harrastustoiminta jatkuu ulkona jo aiemmin myönnetyillä vuoroilla. Kilpailuja, otteluita tai sarjatoimintaa ei järjestetä. Uusia vuoroja ei myönnetä.

Ulkokentät ovat lasten ja nuorten harrastustoiminnan ulkopuolella kuntalaisten käytössä. Pukukopit ja huoltorakennukset pidetään suljettuina. HUOM! Tuusulassa ulkoharrastuspaikat avautuvat kuntalaisten käyttöön lasten ja nuorten harrastustoiminnan ulkopuolella 7.1.2021 alkaen.

Koululiikunta toteutetaan Tuusulassa pääosin ulkona ja kouluille määritellyissä tiloissa, Keusoten linjausten mukaisesti.

Kilpa- ja huippu-urheilun harjoittelu- ja kilpailumahdollisuudet turvataan sarjalisenssisopimukseen tai urheilusopimukseen perustuvalle ammattilaisurheilulle OKM:n määritelmän mukaisesti, maajoukkuetoiminnalle, Olympiakomitean tukiurheilijoille ja OKM:n apurahaurheilijoille yhteistyössä pääkaupunkiseudun Urheiluakatemian kanssa.

Keusote suosittelee yksityisten toimijoiden noudattavan samoja rajoituksia. Rajoitukset ovat voimassa edelleen 31.1.2021 saakka.

Sen lisäksi, että Tuusula sulkee omat harrastustilansa, se on suosittanut yhtiöidensä hallituksia valmistelemaan vastaavat päätökset osaltaan, viimeistään ma 30.11. lähtien. Kunta toivoo muidenkin toimijoiden noudattavan viranomaisten rajoituksia ja suosituksi.

Liikuntavinkkejä verkossa

Vapaa-aikapalvelut tarjoaa piristäviä liikuntavinkkejä Tuusulan Uimahalli ja Tuusulan Vapaa-aikapalvelut Facebook-sivuilla. Tutustu myös Liikettä kotiin -sivuun, johon on koottu vinkkejä verkosta löytyviin maksuttomiin taukojumppiin ja kotitreeneihin.

Nuorisotilat

Nuorisotilat ovat kiinni. Nuorisotilatoiminta siirtyy verkkoon. Lue lisää alueellisen nuorisotyön sivuilta: www.tuusula.fi/nuoret

Virtuaalitapahtumat

Tutustu Tuusulan tapahtumakalenteriin, josta löydät eri toimijoiden järjestämiä virtuaalitapahtumia.