Palvelut koronavirusepidemian aikana

Sosiaali- ja terveyspalvelut

Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä (Keusote) vastaa Tuusulan sosiaali- ja terveyspalveluiden järjestämisestä ja tuotannosta.

Tutustu Keusoten palveluihin: https://www.keski-uudenmaansote.fi/

Useat Tuusulan kunnan palveluista ovat olleet fyysisesti suljettuina tai palvelutoiminta on ollut supistettuna koronatilanteen vaatimalla tavalla. Rajoituksia on purettu asteittain maan hallituksen linjausten mukaisesti. Tarjolla on ollut ja on verkon kautta toteutettavia palvelu- ja toimintamahdollisuuksia.

Sivua päivitetään jatkuvasti. Jos et löydä tältä sivulta etsimääsi, ota yhteyttä asiakaspalvelu TuusInfoon. TuusInfon sivulta löydät myös linkit muihin asiakaspalvelua tarjoaviin toimintoihin.

Huomaa myös, että osassa palveluita saattaa olla kesän takia muutoksia aukioloajoissa!

Tällä sivulla:

 • Juttuseuraa, tukea ja apua lapsiperheille
 • Kulttuuri- ja museopalvelut
 • Maahanmuutto- ja työllisyyspalvelut
 • Neuvoja taloudellisiin haasteisiin
 • Ohjaamopalvelut
 • Opetus ja varhaiskasvatus
 • Tuusulan opisto ja kuvataideopisto
 • Palvelut eristyksessä oleville
 • Palvelut yrittäjille
 • Vapaa-aikapalvelut
 • Virtuaalitapahtumat

Juttuseuraa, tukea ja apua lapsiperheille

Etsitkö juttuseuraa, tukea ja apua lapsille, nuorille ja vanhemmille? Tutustu kokoamiimme mahdollisuuksiin.

Kulttuuri- ja museopalvelut

Kirjasto

Kirjojen ja muiden aineistojen lainaaminen on mahdollista Tuusulan kirjastoissa 8.5.2020 lähtien. Tuusulan kirjastojen tilat ja kokoelmat on avattu asiakkaille ja kirjastoauto on lähtenyt iltareiteille 1.6.2020 alkaen. Samalla kirjasto on siirtynyt kesän aukioloaikoihin.

Muistathan, että e-kirjasto on auki. Lue e-kirjoja, kuuntele e-äänikirjoja ja musiikkia sekä katso elokuvia – e-kirjastossa on paljon erilaisia mahdollisuuksia tarjolla. Jos et ole aiemmin ollut Kirkes-kirjaston asiakas, voit liittyä kirjaston e-asiakkaaksi. Soita tai lähetä sähköpostia kirjastoosi, niin saat tunnukset e-aineistojemme käyttöön. Linkit kaikkiin Kirkes-kirjastojen e-palveluihin löytyvät kirjastomme sivuilta.

Kulttuuri

Tuusulan kulttuuri jakaa konsertteja (striimauslinkkejä), taidevinkkejä ja taidetekemistä Facebook-sivullaan

Museot

Halosenniemen museo on avautunut jälleen 1.6. Voit tutustua Halosenniemen Facebook-sivuilla verkkomateriaaleihin Pekka Halosesta ja Halosen taiteesta.

Taitelijakoti Erkkola on avautunut 2.6. Erkkolan Instagramissa on tarjolla visailuja, sanataideideoita sekä J. H. Erkon ja Aleksis Kiven runoja. Tutustu myös Erkkolan "Maailma sotkan munasta" -näyttelyyn osoitteessa www.tarinasoitin.fi/erkkola.

Aleksis Kiven kuolinmökki on avautunut 2.6. Sairaalamuseo on avautunut 4.6.

Museoiden sisätiloissa sekä henkilökunnan että asiakkaiden turvallisuus varmistetaan asiakasmäärien rajaamisen lisäksi suositeltavilla turvaetäisyyksillä ja hygieniaohjeistuksella.

Kun kaipaat tietoa kotiseudustasi, voit tutustua siihen myös virtuaalisesti Virtuaali-Tuusula -sivuilla.

Maahanmuutto- ja työllisyyspalvelut

Tavoitat maahanmuutto- ja työllisyyspalveluiden henkilöstömme puhelimitse ja viestitse sekä videoneuvottelumahdollisuuksien kautta.

Katso yhteystiedot:
Työllisyyspalvelut
Maahanmuuttopalvelut

Kuntouttava työtoiminta ja työkeskukset on avattu jälleen 1.6.2020 alkaen.

Neuvoja taloudellisiin haasteisiin

Lue lisää, miten voit selvitä haastavista taloudellisista tilanteista.

Ohjaamopalvelut

Oletko 16-29-vuotias nuori ja et tiedä mistä aloittaa, aloita Ohjaamosta! Suosimme tapaamisia etänä, mutta voimme myös tavata, jos asiasi hoituu paremmin niin. Katso yhteystietomme verkkosivuiltamme.

Nuorisotilat ovat avoinna jälleen 1.6.-17.6. välisen ajan. Alueellinen nuorisotyö valmistelee tilakohtaiset ohjeet, henkilörajoitukset ja tilat sekä toiminta huomioiden.

Opetus ja varhaiskasvatus

Varhaiskasvatuksen toimintayksiköt ovat toiminnassa.

Tuusulan opisto ja kuvataideopisto

Tuusulan opisto ja kuvataideopisto avautuivat jälleen 14.5.

Palvelut eristyksissä oleville

Tutustu Tietoa erityksessä oleville -sivuumme. 

Palvelut yrittäjille

 • Avustus tuusulalaisille yksinyrittäjille:
  Tuusulan kunta myöntää avustusta yksinyrittäjille, joiden taloudellinen tilanne ja liikevaihto ovat heikentyneet koronavirusepidemian vuoksi. Hae avustusta: https://www.keuke.fi/yksinyrittajatuki/. Read more in English. Läs mer på svenska
 • Määräaikaiset vuokranmaksujen lykkäykset ja alennukset:
  Yritykset voivat saada Tuusulan kunnalta määräaikaisia vuokranmaksujen lykkäyksiä ja alennuksia tilanteessa, jossa koronaepidemia vaikuttaa yrityksen liiketoimintaan tai vuokratun tilan käyttöön. Lue lisää tiedotteestamme.
 • Keuken kriisineuvonta:
  Keuke tarjoaa apua talous-, rahoitus- ja henkilöstökysymyksissä sekä yrityksen toiminnan uudelleen suuntaamisessa. Keuken kriisineuvontasivu ja sähköinen ajanvaraus: www.keuke.fi/kriisineuvonta
 • ELY-keskusten kehittämisavustukset markkina- ja tuotantohäiriöihin:
  ELY-keskukset ovat saaneet lisärahoitusta yritysten kehittämisavustuksiin tilanteessa, jossa koronavirusepidemia on aiheuttanut markkina- ja tuotantohäiriöitä. Rahoitus on suunnattu yrittäjän/yrittäjien lisäksi 1–5 henkeä työllistäville yrityksille. Lisätietoa: www.ely-keskus.fi/web/ely/poikkeusrahoitus
 • Business Finlandin kehitysrahoitus häiriötilanteissa:
  Business Finlandilta voi hakea liiketoiminnan kehitysrahoitusta häiriötilanteissa. Rahoitus on tarkoitettu Suomessa toimiville pk-yrityksille (oy, oyj, ay, ky, osk), joilla on 6–250 työntekijää ja midcap-yrityksille, joiden liiketoiminta kärsii koronavirustilanteesta. Lisätietoa: www.businessfinland.fi/suomalaisille-asiakkaille/palvelut/rahoitus/hairiotilannerahoitus

Vapaa-aikapalvelut

Vapaa-aikapalveluiden sisäliikuntatilat, varattavat ulkoliikuntapaikat ja nuorisotilat ovat suljettuina ja liikunta- ja harrastusryhmät peruttuina vielä toukokuussa.

Ulkoharrastuspaikat on avattu hallituksen linjauksen mukaisesti 14.5. alkaen. Uimahalli, harrastustilat ja nuorisotilat on avattu 1.6. alkaen. Kunta muistuttaa, että kokoontumisrajoituksia on noudatettava edelleen: toukokuun loppuun asti on voimassa kielto yli 10 hengen kokoontumisista. Kesäkuun alusta alkaen voimassa on kokoontumisrajoitus, jonka perusteella yli 50 hengen kokoontuminen on kielletty. Henkilömäärä voidaan kunnan tiloissa asettaa pienemmäksikin, jotta riittävät turvavälit kanssaihmisiin voidaan turvata.

Vapaa-aikapalvelut tarjoaa piristäviä liikuntavinkkejä Tuusulan Uimahalli ja Tuusulan Vapaa-aikapalvelut Facebook-sivuilla. Tutustu myös Liikettä kotiin -sivuun, johon on koottu vinkkejä verkosta löytyviin maksuttomiin taukojumppiin ja kotitreeneihin.

Nuoret voivat tavoittaa alueellisen nuorisotyön ohjaajat ja muut nuoret sosiaalisen median kanavista. Lue lisää: www.tuusula.fi/nuoret

Virtuaalitapahtumat

Tutustu Tuusulan tapahtumakalenteriin, josta löydät eri toimijoiden järjestämiä virtuaalitapahtumia.