Palvelut kouluille

Yhteystiedot

Pääkirjasto
Auli Virolainen (1.-2.lk), Paula Karojärvi (3.-6.lk) ja Heli Eboru (7.-9.lk)

Jokelan kirjasto
Sara Kokkonen ja Virpi Niskanen

Kellokosken kirjasto
Suvi Pasanen ja Tuuli Kokko

Kirjastoauto
Heli Häkli

Kirjastojen toimipisteet ja aukioloajat

Tuusulan kirjastojen kouluyhteistyö

Koronavirustilanteen vuoksi ryhmiä otetaan vastaan kirjastossa yksi kerrallaan. Soita kirjaston asiakaspalveluun ja varaa aika.

Tuusulan kirjastot tarjoavat lukemista, tiedonhakua ja monialaista oppimista tukevia palveluita kouluille aina alakouluista lukioon asti. Ota rohkeasti yhteyttä!

Yhteisökortit

Koulut voivat hakea yhteisökäyttöön tarkoitetun aineiston lainaamista varten yhteisökortin. Lisätietoa yhteisökortista ja sen käyttöehdoista.

Opastukset ja vinkkaukset 

Kirjasto tarjoaa  suunniteltuja opastuksia: tutustumiskierroksia, tiedonhaun opetusta ja kirjavinkkausta. Säännöllisten kirjastokäyntien myötä lapset oppivat luonteviksi kirjastonkäyttäjiksi ja taitaviksi tiedonhakijoiksi. Vinkkejä onnistuneeseen tiedonhakuun löytyy myös Esitelmäntekijän tiedonhakuoppaasta.

Ala- ja yläkouluille tarjottavat ohjatut kirjastokäynnit ja vinkkaukset ovat osa Tuusulan kulttuurikasvatussuunnitelmaa.

Kulttuurikasvatussuunnitelman mukaisesti tarjottavat palvelut:

1.lk Takun ja Jekun kirjastoseikkailu
Kirjastonkäytön aakkoset lähikirjastossa tai kirjastoautossa

3.lk Lukuiloa!
Kirjavinkkaus koululla tai kirjastossa tai etänä

7.lk Tietoa ja taitoa kirjastosta
T
oiminnallinen kirjastokäynti

Kirjasto järjestää opastuksia ja vinkkauksia myös muille luokka-asteille. Ota yhteys lähikirjastoosi sopiaksesi käynnistä tai vinkkauksesta.

Myös lukioluokille on tarjolla oppitunnin mittaisia teematunteja.

Opetusten, vinkkausten ja kirjaesittelyiden sisällöt voidaan räätälöidä kunkin opettajan ja luokan tarpeiden mukaan. Tiedonhaun opetuksissa ja monialaisissa oppimisprojekteissa hedelmällisintä on yhdistää käynti muuhun meneillään olevaan opetussisältöön. Otathan siis hyvissä ajoissa yhteyttä ja suunnitellaan juuri sinun luokallesi sopiva käynti!

Lukudiplomit

Oppilas voi suorittaa opettajan johdolla kirjaston lukudiplomin lukemalla kirjoja julkaistavista listoista. 

Lukukirjapaketit

Tarjoamme tuusulalaisten koululuokkien käyttöön lukukirjapaketteja: 25 kappaletta samaa kirjaa koko luokan yhdessä luettavaksi.

Vinkkausvideot

Olemme tehneet YouTubeen vinkkausvideoita ala- ja yläkoululaisille. Kaikki videot ovat nähtävillä Tuusulan kirjastojen kanavalla: Virtuaalivinkkausten soittolista avautuu uuteen ikkunaan.

E-aineistojen esittelyvideot

Opastamme käyttämään Ellibs-, Rockway-, eMagz- ja Viddla-palveluita: E-aineistojen esittelyvideoiden soittolista avautuu uuteen ikkunaan

Takun ja Jekun videot

Kirjaston maskotit Takku ja Jekku esittelevät kirjaston palveluita: Takun ja Jekun oma YouTube-kanava avautuu uuteen ikkunaan.