• Perusopetus Tuusulassa

  • Perusopetus Tuusulassa

Perusopetus

Tervetuloa perusopetuksen sivuille, joilta löydät lisätietoja

Kerromme sivuillamme myös Tuusulan Liikkuva koulu -hankkeesta ja koulutilojen käyttömahdollisuuksista harrastus- ja kokoontumiskäyttöön.

Mitä perusopetus on?

Perusopetuksella on sekä kasvatus- että opetustehtävä. Tavoitteena on tukea oppilaiden kasvua ihmisinä ja yhteiskunnan jäseninä sekä opettaa tarpeellisia tietoja ja taitoja. Perusopetus tuottaa kaikille saman jatko-opintokelpoisuuden ja se on maksutonta.

Peruskoulu käsittää vuosiluokat 1–9, ja se on tarkoitettu koko ikäluokalle (7–16-vuotiaat). Suomessa vakituisesti asuvilla lapsilla on lakiin perustuva oppivelvollisuus. Oppivelvollisuus alkaa yleensä sinä vuonna, jona lapsi täyttää seitsemän vuotta ja päättyy, kun perusopetuksen oppimäärä on suoritettu tai kun oppivelvollisuuden alkamisesta on kulunut 10 vuotta.

Perusopetuksen järjestämistä ohjataan opetusta koskevan lainsäädännön, opetussuunnitelman valtakunnallisten perusteiden sekä paikallisen opetussuunnitelman avulla.

(Lähde: Opetushallitus)

Ajankohtaista

3.7.2024

Toiminta kaksikielisellä Tuusulanjärven kampuksella käynnistyy kuukauden kuluttua. Ennen kuin päiväkoti ja koulut avaavat ovensa, on edessä vilkas kuukausi kalustamisen sekä muiden viimeistelytöiden merkeissä. Huomioithan, että alue ei ole vielä kokonaisuudessaan valmis käyttöön. 

3.7.2024
2.7.2024

Kesän jälkeen on mukava aloittaa uusi harrastus. Tule tutustumaan Tuusulan harrastus- ja vapaa-ajanviettomahdollisuuksiin elokuussa vietettäville harrastusmessuille. Messut tarjoavat erityisesti lapsille ja nuorille heidän toivomaansa tietoa Hyrylässä, Jokelassa ja Kellokoskella tarjolla olevista harrastuksista. 

2.7.2024
31.5.2024

Tuusulan koulujen kevätlukukausi päättyy lauantaina 1.6. ja ansaitun kesäloman viettoon siirtyy noin 5 060 perusopetuksen oppilasta ja 700 Tuusulan lukion opiskelijaa. Arkeen palataan syyslukukauden käynnistyessä keskiviikkona 7.8. 

31.5.2024
30.5.2024

Tuusulassa järjestetään lapsille ja nuorille maksutonta puistoruokailua kaikissa kuntakeskuksissa. Ruoka on tarjolla ulkotiloissa kesä-heinäkuussa arkipäivisin kello 11.30–12. Osallistujia ilostuttaa myös oheisohjelmana jongleeraustyöpajat ja kirjastopyörä.

30.5.2024
29.5.2024

Hyvinvointityö toteutuu Tuusulan kouluissa kiinteänä osana arkityötä. Tavoitteena on hyvinvoiva, kuunteleva ja toiset huomioiva kouluyhteisö. Tuusulassa on pohdittu vuoden 2023 kouluterveyskyselyn pohjalta keinoja hyvinvoinnin lisäämiseksi.

29.5.2024

Yhteystiedot

opetuspäällikkö 
Markus Torvinen
 
 
Koulujen lukuvuosi 2023–2024 on käynnissä. Katso tarkemmat työ- ja loma-ajat.
Perusopetuksen tuorein opetussuunnitelma on otettu käyttöön syksystä 2016 lähtien.
Lasta ja nuorta tuetaan koulupolun eri vaiheissa.