• Perusopetus Tuusulassa

  • Perusopetus Tuusulassa

Perusopetus

Tervetuloa perusopetuksen sivuille, joilta löydät lisätietoja

Kerromme sivuillamme myös Tuusulan Liikkuva koulu -hankkeesta ja koulutilojen käyttömahdollisuuksista harrastus- ja kokoontumiskäyttöön.

Mitä perusopetus on?

Perusopetuksella on sekä kasvatus- että opetustehtävä. Tavoitteena on tukea oppilaiden kasvua ihmisinä ja yhteiskunnan jäseninä sekä opettaa tarpeellisia tietoja ja taitoja. Perusopetus tuottaa kaikille saman jatko-opintokelpoisuuden ja se on maksutonta.

Peruskoulu käsittää vuosiluokat 1–9, ja se on tarkoitettu koko ikäluokalle (7–16-vuotiaat). Suomessa vakituisesti asuvilla lapsilla on lakiin perustuva oppivelvollisuus. Oppivelvollisuus alkaa yleensä sinä vuonna, jona lapsi täyttää seitsemän vuotta ja päättyy, kun perusopetuksen oppimäärä on suoritettu tai kun oppivelvollisuuden alkamisesta on kulunut 10 vuotta.

Perusopetuksen järjestämistä ohjataan opetusta koskevan lainsäädännön, opetussuunnitelman valtakunnallisten perusteiden sekä paikallisen opetussuunnitelman avulla.

(Lähde: Opetushallitus)

Ajankohtaista

16.2.2024

Tuusulaan on perustettu yhteinen yrittäjyyskasvatusryhmä, joka tukee perusopetuksen, lukion ja ammatillisen koulutuksen yrittäjyyskasvatusta yhdistämällä toimijat ja osaamisen.

16.2.2024
13.2.2024

Talvinen Tuusula tarjoaa koko perheelle mukavaa tekemistä talvilomaviikolle. Tuusulassa lomaa vietetään viikolla 8. Vilkaise vinkkimme loman viettoon niin sisä- kuin ulkokohteissakin! 

13.2.2024
19.1.2024

Tuusulan kunnan perusopetuksessa tutustutaan työelämään osana Agenda2030-opintokokonaisuutta. Työelämään luotsaavia oppeja saadaan NYTin Yrityskylä-oppimiskokonaisuuden kautta. Kuulemme nyt, miten Yrityskylä-päivä sujui Pertun koulun valinnaismedia-kurssin 6. luokan oppilailta. 

19.1.2024
16.1.2024

Tuusulan kunta on näytteilleasettajana Pohjoismaiden suurimmassa opetus- ja kasvatusalan tapahtuma Educassa. Tapahtuma järjestetään 26.–27.1.2024 Helsingin Messukeskuksessa.

16.1.2024

Yhteystiedot

opetuspäällikkö 
Markus Torvinen
 
 
Koulujen lukuvuosi 2023–2024 on käynnissä. Katso tarkemmat työ- ja loma-ajat.
Perusopetuksen tuorein opetussuunnitelma on otettu käyttöön syksystä 2016 lähtien.
Lasta ja nuorta tuetaan koulupolun eri vaiheissa.