Tervetuloa seuraamaan päätöksentekoa!

Kuva: Kari Kohvakka

Kunnan päätöksenteossa liikkuu valtava määrä eritasoisia asioita. Osa niistä vaikuttaa suoraan kaikkien kuntalaisten elämään, osa esimerkiksi eri ikäryhmille suunnattuihin palveluihin. Tietoa päätöksenteosta sen eri vaiheissa saat virallisia kanavia pitkin. Verkon kautta käytettävissäsi ovat muun muassa lautakuntien ja valtuuston esityslistat ja pöytäkirjat.

Päätöksiä tekevistä tahoista ylimmän eli kunnanvaltuuston kokoukset ovat avoimia kaikille kiinnostuneille. Valtuuston jäsenet valitaan joka neljäs vuosi pidettävissä kuntavaaleissa, joissa sinulla tuusulalaisena on äänioikeus.

Haluatko tulla seuraamaan kokouksia? Tervetuloa, seuraavan valtuuston kokousajan löydät kunnan sivuilta! Voit osallistua myös etänä, sillä valtuuston kokoukset suoratoistetaan julkinen.fi -palvelun kautta.

Tuusulassa valtuusto on päättänyt kannustaa myös lautakuntia avaamaan omia kokouksiaan yleisölle harkintansa mukaan. Hyvä esimerkki avoimuudesta ovat Tuusulan kunnanhallituksen kokoukset, jotka voidaan pitää avoimina, mikäli kokouksissa käsitellään kuntalaisen kannalta erityisen merkittäviä asioita.