Viheralueet

Viheralueiden hoitoluokista ja niiden sijoittumisesta kartalle, löydät lisätietoja alla olevasta karttaikkunasta.

Tuusulan viher-ja virkistysalueisiin voi tutustua oheisesta linkistä: Tuusulan viher- ja virkistysalueet (pdf-tiedosto 2,54 Mt).

Yleisten alueiden siisteys

Tavaroiden ja ainesten varastointi tontin ulkopuolella on kielletty. Jätelain 19 §:n mukaan ympäristöön ei saa jättää roskaa, likaa eikä käytöstä poistettua konetta, laitetta, ajoneuvoa, alusta tai muuta esinettä siten, että siitä voi aiheutua vaaraa tai haittaa terveydelle, epäsiisteyttä, maiseman rumentumista, viihtyisyyden vähentymistä tai niihin rinnastettavaa haittaa tai vaaraa.Ympäristön roskaamista koskevat säännökset kieltävät puutarhajätteen viemisen puistoon ja metsäalueille. Ravinnelisäyksen seurauksena nokkonen, pujo ja horsma valtaavat aluskasvillisuuden ja luonnollinen kasvusto häviää. Lisäksi puutarhajätteen mukana leviää Suomen luontoon vieraita kasvilajeja, jotka voivat levitä agressiivisesti tukahduttaen Suomen luonnonkasvien kasvutilaa.

Viljelypalstat

Tuusulan viljelyspalstojen vedet on avattu 7.5.2018.
Tuusulan kunnalla on vuokrattavia viljelypalstoja
 
Yhteydenotot:

Metsät

kunnan metsien hakkuut ja harvennnukset sekä puukaupat

Leikkipuistot

Tuusulan kunnan alueella olevien lasten leikkipaikkojen sijainnit löytyvät kunnan karttapalvelusta.
 
Huomioithan, että sekä päiväkotien että koulujen piha-alueet ovat arkipäivinä asianomaisten omassa käytössä, mutta iltaisin ja viikonloppuisin niitä voi käyttää.

Koirapuistot

Tuusulassa on tällä hetkellä 4 koirapuistoa.
  • Riihikalliossa
  • Hyökkälässä Tuuliviirinpuisto
  • Kellokoskella Roinilassa
  • Jokelassa Peltokaaressa
Tuusulan jokaisessa taajamassa on 4-6 koirankakkapussien jakelupistettä, joiden sijainti näkyy Tuusulan karttapalvelussa.
Tuusulassa ei peritä lainkaan koiraveroa.