Oppimateriaalit verkossa

Helposti saavutettavat oppimateriaalit antavat ideoita ja monipuolisia mahdollisuuksia oppitunnin, taidehetken ja monialaisen kokonaisuuden järjestämiseen. Ne tukevat lisäksi museovierailua tai voivat olla osana kotiseututuntemuksen haltuun ottoa.

Tiedustelut

Museolehtori Susanna Hemmilä-Peltonen
p. 040 314 3468, susanna.hemmila-peltonen (a) tuusula.fi

Aleksis Kiven tarina

Oppimateriaali sopii kaikille Kivestä kiinnostuneille henkilöille. Ensisijaisesti oppimateriaali on suunniteltu koululaisille, 5. luokasta alkaen. Mikäli sinulla on pienempiä oppilaita tai varhaiskasvatuksen piirissä olevia lapsia, niin kannattaa tutustua materiaaliin avoimin mielin.

Pekka Halosen ideapankki

Oppimateriaali antaa runsaasti ideoita Halosten perheen linkittämiseen osaksi eri oppiaineiden sisältöjä tai monialaisen kokonaisuuden lähtökohdaksi. Suosittelemme hyödyntämään ideapankkia myös osana koulu- tai varhaiskasvatusikäisten Halosenniemen vierailua.

Taideseikkaillaan Halosenniemessä

Taideseikkailujen kohderyhmänä ovat 5–8-vuotiaat lapset. Ne ovat 15 minuuttia kestäviä videoita, joiden aikana voi nähdä erilaisia nukkehahmoja. Jokaisen seikkailun lopussa aihepiiriin sopiva tehtävä. Taideseikkailun varaan voi rakentaa kätevästi oppitunnin tai esitysten katsomisella voi virittäytyä tulevaan museovierailuun.

Kotiseutumateriaali

Virtuaali-Tuusula ja Heitä Munkkia tarjoavat ikkunoita menneeseen elämään. Virtuaali-Tuusulaan on tallennettu valtava määrä tietoa. Kannattaa hyödyntää suunnittelemiamme lähestymistapoja.

Munkki-lautapeli on keino tutustua asuinpaikan tarinoihin ja ilmiöihin. Pelaaminen kannustaa ihmettelemään ja tutkailemaan paikkoja. Peli on tehty museoyhteistyössä.

Markalla merkkareita

Verkkosivusto vie seikkailemaan 1970-luvun Suomeen, jolloin raha oli markka ja sillä saattoi ostaa kioskilta sitkeitä makeisia nimeltään Merirosvoraha eli merkkari. Sivusto on tehty museoyhteistyössä.

Kissa vieköön mitä historiaa

Kokonaisuus on sähköinen versio 1. luokan Kultsun museopajasta. Materiaali kannattaa hyödyntää soveltuvin osin, mikäli luokkasi ohjelmistossa on museovierailu. Videoiden katsomista etukäteen emme suosittele, jotta pajan yllätykset säilyvät tuoreina.