Verkkokonsertit

Huom.! Muistathan, että konsertteja katsoaksesi ei tarvitse kirjautua tai syöttää omia tietoja minnekään.

Kansanmuusikko Maija Kauhanen konsertoi Halosenniemessä ke 21.4. klo 18. Konsertin jälkeen taiteilijatapaaminen.

Tuusulan kulttuuripalvelut järjestää kansanmuusikko, kantele- ja lyömäsoitintaiteilija Maija Kauhasen verkkokonsertin yhteistyössä Tuusulan museoiden kanssa. Esitys kuvataan Halosenniemestä ja esitetään Tuusulan Kulttuuripalveluiden YouTube-kanavalla keskiviikkona 21.4. klo 18.00. Esityksen jälkeen järjestetään taiteilijatapaaminen, jossa pääsee tapaamaan esiintyjän Teams-alustan kautta ja esittämään hänelle kysymyksiä ja kommentteja esityksestä. Ohjeet taiteilijatapaamiseen osallistumisesta alempana tekstissä. Parhaan konserttielämyksen saat käyttämällä ulkoista kaiutinta tai kuulokkeita.

Maija Kauhanen. Kuva: Janne Air

Maija Kauhanen — yhden naisen orkesteri

Vahva laulu, sydäntä riipaisevat tarinat, rouhea kantele ja groovaavat lyömäsoittimet - polyrytmien sekä vahvan beatin kutoma syke yhdistettynä hypnoottisiin melodioihin luovat ainutlaatuisen soundimaailman vain yhden muusikon voimin.

Maijan erikoistumisalue on harvinainen Saarijärven kantele ja sen monet, osin jo häviämässä olevat soittotyylit. Hän kehittää jatkuvasti uusia soittotekniikoita sekä täysin uusia soittimia. Maijan musiikissa liikutaan vahvoissa tunnelmissa ja useassa kappaleessa teemana ovat eri-ikäisten naisten kohtalot. Tekstit kertovat ihmissuhteiden haasteista, kotiväkivallasta ja peloista, mutta mukaan mahtuu myös paljon iloa, lohtua ja toivoa. Vuoden 2021 konserteissa kuullaan myös esimakua tulevalta kakkosalbumilta, jonka teemana kulkee oma tila. Mistä oma tila ja turvallisuuden tunne koostuvat? Miten omat rajat muotoutuvat?

Maija Kauhanen on yksi Suomen kansainvälisesti menestyneimpiä kansanmuusikoita, joka on esiintynyt aktiivisesti ympäri maailman lavoja. Maija Kauhanen ja hänen soolodebyyttinsä Raivopyörä (2017, Nordic Notes) ovat saaneet ylistäviä arvioita ja voittaneet monia tavoiteltuja palkintoja, kuten Suomen Arvostelijain liiton myöntämän Kritiikin kannukset -maininnan vuoden parhaasta taiteellisesta läpimurrosta, Etnogaalan Vuoden tulokas -palkinnon sekä Emman vuoden parhaasta etnoalbumista. 

Vuosina 2019-2020 Maija Kauhasen keikkalistalla olivat mm.
Celtic Connections, FOCUS Wales ja WOMAD Iso-Britanniassa,
Folk Alliance International Kanadassa,
Il Festival de Músicas del Mundo Kolumbiassa,
Korrö Folkfestival, Urkult Folkfest ja Malmöfestivalen Ruotsissa sekä
World Culture Festival Hong Kongissa.

Sooloesiintymisen lisäksi Maija Kauhasen tärkeimmät kokoonpanot ovat elektrofolkyhtye Okra Playground ja rempseä kamarifolktrio Rönsy.

Lisätiedot esiintyjästä:

www.maijakauhanen.com

www.facebook.com/maijakauhanenmusic

Videot:

Esittelyvideo: https://youtu.be/WYWELgghPY0

YouTube-kanava: www.youtube.com/c/MaijaKauhanen

Ohjeet taiteilijatapaamiseen osallistumisesta: 

Liity linkistä taiteilijatapaamiseen: https://urly.fi/1Zqj

Teams-ohje

1. Napsauta Teams-kokouksen linkkiä https://urly.fi/1Zqj ja paina Liity. Voit testata liittymistä jo ennakkoon. 

2. Valitse joko Teams-sovellus (jos sinulla on se asennettuna) tai käytä suoraan verkossa, jos et ole asentanut ohjelmaa. Paina silloin "Liity sen sijaan verkossa" -painiketta. Ohjelma on ilmainen ja sitä voi käyttää älypuhelimella, tabletilla tai tietokoneella. Suosittelemme tietokoneella osallistumista, jolloin voi valita osallistumisen suoraan verkossa. 

3. Tarkista omat tiedot ja liity kokoukseen.

4. Mykistä mikrofoni. Voit pitää videokameran päällä. Esiintyjät pitävät videokameran päällä.

5. Voit esittää kysymyksiä ja kommentteja chat-ruudussa, joka aukeaa puhekupla-kuvakkeesta tai pyytämällä puheenvuoron nostamalla käden (Nosta käsi -painike) ja avaamalla mikin.


Katsottavissa olevat verkkokonsertit

Vahtikoira Veikko sekä Tuija Rantalainen esiintyvät koko perheen konsertissa Taiteilijakoti Erkkolassa. Esitys julkaistu 24.3.2021. Esitys on osa Skidiviikkojen ohjelmaa. Esityksen jälkeen järjestettiin taiteilijatapaaminen Teams-alustalla. Katso konsertti YouTubesta

Vahtikoira Veikko ja Tuija Rantalainen. Kuva Anja Erämaja

Esiintyjät:
Tuija Rantalainen, laulu ja piano
Veini Nupponen (Vahtikoira Veikko), laulu ja saha

Kuinka parannetaan hikka ja mitä sanoo koira Chilessä tai Virossa? Seremoniamestarina tässä hulvattomassa esityksessä hääräilee vahtikoira Veikko ja laulujen sävelistä ja sanoista vastaavat Tuija Rantalainen ja Anja Erämaja. Rantalaisen uusin lastenlevy (Vahtikoira karkuteillä) oli ehdolla vuoden 2016 parhaaksi lastenlevyksi EMMA-gaalassa. Duo on esiintynyt teattereissa, lasten tapahtumissa ja kouluissa jo n. 300 keikan verran. Virtuaaliesityksessä lapset saavat laulaa ja leikkiä mukana. Taiteilijatapaamisessa Veikko vastaa lasten kysymyksiin ja kommentteihin koiramaisen veikeästi.

Lisätiedot esiintyjästä:
www.tuijarantalainen.com
Vahtikoira Veikon Facebook-sivut


The Watercolorsin herkkiä jazz-akvarelleja Kesäillan musiikkia -konsertissa Tuusulan kirkossa. Esitys julkaistu 10.6.2020.
Katso konsertti Youtubesta

Tango del norte Tuusula-viikkojen avajaiskonsertissa Aino-salissa. Aitoa buenosairesilaista tunnelmaa! Esitys julkaistu 21.7.2020.
Katso konsertti Youtubesta


Menneet konsertit

Tiernapojat ja muuta jouluista musiikkia Halosenniemessä. Esitys julkaistu 15.12.2020.

Angelika Klas (sopraano) ja Janne Hovi (piano) esittävät suomalaisia perinnelauluja Halosenniemessä. Esitys julkaistu 6.5.2020.

Mirjami Heikkinen ja Amanda Kauranne lausuvat Eeva Kilven ja Aleksis Kiven runoja kansanmusiikin säveliin Aleksis Kiven kuolinmökillä. Esitys julkaistu 13.5.2020.

Saarikoski - jousikvartetti laulusolistinaan Juha Hostikka esittävät Oskar Merikannon sävellyksiä J. H. Erkon runoista Taiteilijakoti Erkkolassa. Esitys julkaistu 20.5.2020.