Valokuvakokoelma

Tuusulan museon kuvakokoelmaan tallennetaan kuvia, jotka kertovat Tuusulan historiasta ja kehityksestä. Kuvakokoelmaa kartutetaan aktiivisesti ja se on pääosin digitoitu.

Virtuaali-Tuusulan -verkkosivuille on koottu runsaasti tietoa ja kuvia paikallishistoriasta ja nykypäivästä Tuusulan museon valokuvakokoemasta.
Tutustu Virtuaali-Tuusulaan >

Kuvien käyttömaksut palveluhinnaston mukaan >

Valokuvat Pekka Halosesta ja Tuusulan taiteilijayhteisöstä

Museon kuvakokoelmaan on tallennettu Tuusulassa vaikuttaneiden taiteilijoiden elämään ja heidän elinympäristöönsä liittyviä valokuvia. Erityisesti kokoelmassa on Pekka Haloseen ja hänen perheeseensä sekä Halosenniemeen liittyviä valokuvia. Kokoelma on pääasiassa digitoitu. Lue lisää Tuusulan taiteilijayhteisöstä >

Pekka ja Maija Halonen lastensa Annin ja Erkin kanssa vuonna 1903

Pekka ja Maija Halonen lastensa Annin ja Erkin kanssa vuonna 1903

Lisätietoja

Pekka Halonen ja kultakauden taiteilijat
tutkija Johanna Rinta-aho
p. 040 314 3457 | johanna.rinta-aho (a) tuusula.fi

Tuusulan kulttuurihistoriallinen valokuvakokoelma

Kulttuurihistoriallinen kuvakokoelman avulla muodostuu kuva Tuusulan historiasta ja kehityksestä. Kokoelmassa on runsaasti, tuusulalaisiin ihmisiin, rakennuksiin ja tapahtumiin liittyvää materiaalia eri puolilta kuntaa. Myös alueemme elinkeinoelämän historiaa on mahdollista tarkastella kuvakokoelman avulla.

Kokoelmaan kuuluu muun muassa Kellokosken Tehdas Oy – Mariefors Bruk Ab:n toiminnasta kertovia kuvia. Jokela-Seuran tallettama valokuvaaja Nikolai Breneffin laaja valokuvakokoelma kertoo elämänmenosta Jokelassa ja ajoittuu pääosin 1940–1960-luvuille. Kulttuurihistoriallinen kokoelma on pääosin digitoitu.

 Tiilennostelijoita Jokelan tiilitehtaalla 1930-luvulla

Vossikka on tuonut tuoreet tiilet nostelijoille ulkokuivaamoon Jokelan tiilitehtaalla. Valokuva Mauno Mannelin, 1930-luku.

Lisätietoja

intendentti Jaana Koskenranta 
p. 040 314 3460 | jaana.koskenranta (a) tuusula.fi