Tietotekniikan kurssit

Tietotekniikkakursseilla keskitytään arkielämässä tarvittaviin tietoteknisiin taitoihin ja etenemisvauhti on rauhallinen. Ryhmiin voivat osallistua kaikki 16 vuotta täyttäneet. Opistolla voi päivisin harjoitella omatoimisesti opiston koneilla toimiston aukioloaikoina. Ota älylaitekurssille mukaan oma laitteesi. Kursseille suositellaan otettavaksi mukaan oma kannettava tietokone virtajohtoineen, jos sellainen on. Opiston tietokoneet ovat käytettävissä lähiopetuksessa, etäopetuksessa tulee käyttää omaa laitetta.  

064


340150 
Opastettu harjoittelu ajanvarauksella Ei lähiopastusta
Opisto
Ke 13.1.-10.3.21
Klo 11.00-13.00
Vapaaehtoiset ohjaajat antavat henkilökohtaista opastusta ja neuvontaa älylaitteiden käytön perustaitoihin. Opastukseen tulee varata aika etukäteen opiston toimistosta. Emme tarjoa opastusta ilman ajanvarausta. Opastusta voi saada myös etäyhteydellä. Opastusajat ovat kaikille avoimia ja maksuttomia.   

340101
Tietoturvan alkeet, 24€   Kurssi peruttu!
Opisto
Ma, ke 18.1.-27.1.21
Klo 10.00-13.15
Anneli Odell
Tietokoneita käytettäessä ja internetissä liikuttaessa kohtaa erilaisia tietoturvauhkia. Mitä ne ovat ja kuinka niiltä voi suojautua? Kuinka suojaan henkilöllisyyttäni verkossa? Millainen on hyvä tietokoneen salasana? Kuinka liikun internetissä tai teen verkko-ostoksia entistä turvallisemmin? Saat myös vastauksen Sinua mahdollisesti pohdituttaviin tietoturvahaasteisiin. Kurssilla opastetaan aivan tietoturvan perusasioiden pariin, aiempaa tietämystä ei tarvita. Etäkurssi, etäyhteyteen opastetaan.

340311
Älypuhelimen tai tablettitietokoneen käytön perusteet, 30€
Opisto
Ti, to 19.1.-2.2.21   Kurssi peruttu!
Klo 9.00-12.15
Kalevi Inki
Meistä monilla on älypuhelin tai tablettitietokone, mutta niiden kaikkia ominaisuuksia ei tule käytettyä. Kurssilla kerrotaan, kuinka laitetta voi käyttää tehokkaasti ja turvallisesti ja siten helpottaa monia jokapäiväisen elämän toimia. Annetaan myös laitekohtaista käytön ohjausta. Kurssilla on erityisenä painopisteenä laitteen tietoturvallinen käyttö.

340313
Älypuhelimen tai tablettitietokoneen monipuolinen käyttö, 30€
Opisto
Ti, to 4.2.-18.2.21  Kurssi peruttu!
Klo 9.00-12.15
Kalevi Inki
Älypuhelimen tai tablettitietokoneen ominaisuuksia voi muokata paremmin omaan käyttöön sopivaksi. Perehdytään älypuhelinten tai tablettitietokoneiden harvemmin käytettyihin ominaisuuksiin ja niiden tarjoamiin mahdollisuuksiin. Annetaan myös ohjausta oman laitteen tuunaukseen henkilökohtaisiin tarpeisiin. Kurssilla edellytetään älypuhelimen tai tablettitietokoneen peruskäytön hallinta.

340315
Jokapäivän somea senioreille, 36 €
Opisto
Ma, ke 1.2.-17.2.21   Kurssi peruttu!
Klo 10.00-13.15
Anneli Odell 
Mitä some eli sosiaalinen media on ja mitä hyötyä siitä on? Otamme selkoa somen ohjelmista ja opettelemme käyttämään niistä kiinnostavimpia. Esimerkkeinä ohjelmista ovat Facebook, Youtube, Twitter, Instagram, Spotify ja TikTok. Poimimme jokaiselle osallistujalle juuri hänen omaa elämäänsä hyödyttävät ohjelmat.  Etäkurssi, etäyhteyteen opastetaan.

340317
Pidä yhteyttä läheisiisi videopuheluin, 36 €
Opisto
Ma, ke 1.3.-17.3.21
Klo 10.00-13.15
Anneli Odell 
Kun hallitset yhden tai muutamia videopuheluohjelmia, sujuu yhteydenpito läheisiisi tai vaikkapa etäopiskelu sujuvasti. Opimme ottamaan yhteyttä ja vastaamaan eri videopuheluohjelmilla sekä luomaan ryhmävideopuheluja. Tutustumme myös osallistujien tarvitsemiin, ohjelmien käyttöä helpottaviin ohjelmiin ja niiden erikoisominaisuuksiin. Valittavina ovat Skype, Meet, Teams, Messenger, WhatsApp, Zoom, Duo ja Facetime. Käytämme ohjelmia tietokoneella, tabletilla ja puhelimella. Kurssilla edellytetään tietotekniikan perusteiden hallinta.  Etäkurssi, etäyhteyteen opastetaan. 

340319
Oman kodin Internetyhteyden ylläpito ja tietoturvallisuus, 19€  Kurssi peruttu!
Opisto
Ti, to 2.3.-9.3.21
Klo 9.00-12.15
Kalevi Inki
Oman kodin internet-yhteyttä ja sen tietoturvaa sekä tietosuoja-asetuksia kannattaa ylläpitää omatoimisesti. Valmiit asetukset saattavat olla tietoturvariski esim. kotiverkon reitittimissä, jotka ovat nykyään useimmissa kodeissa. Perehdymme myös oman älypuhelimen internet-yhteyden jakamiseen turvallisesti muille älylaitteille, esim. tietokoneelle tai tabletille. Tarjoamme lisäksi perusasiat oman internet-yhteyden ymmärtämiseen: mm. mitä tarkoittavat Wi-Fi-verkko, lankapuhelinyhteyden kautta toimivat ADSL/VDSL-yhteydet tai talokohtainen valokuituyhteys. Em. asioihin perehdytään erityisesti tietoturvan näkökulmasta. 

340321
Etäyhteyksien tehokas käyttö älypuhelimella tai tabletilla, 30€  Kurssi peruttu!
Opisto
Ti, to 11.3.-25.3.21
Klo 9.00-12.15
Kalevi Inki
Yhä useammat asiat toimivat etäyhteyden avulla. Kun osaat käyttää etäyhteyksiä monipuolisesti ja sujuvasti, saat etätyöskentelystä enemmän irti. Opitaan myös, kuinka älypuhelimella tai tabletilla voi tehokkaasti ja sujuvasti ottaa etäyhteyden tai käyttää etätyöohjelmia tai mahdollisia aineistopankkeja hyödyksi. Kurssilla käsitellään esimerkkinä Microsoft Teams-etätyöohjelmaa, jolla voit mm. käydä videokeskusteluja ja tallentaa tiedostoja yhteiseen käyttöön. Edellytetään aiempaa kokemusta etäyhteyksien käytöstä.  

340201
Kuvat elämään! Digikuvien hallinnan ja käsittelyn kurssi, 36€ Kurssi peruttu!
Opisto
Ma, ke 22.3.-12.4.21
Klo 10.00-13.15
Anneli Odell
Tuodaan kuvat kamerasta tai kännykästä tietokoneelle. Opetellaan kuvien tallennusta tietokoneelle tai pilveen. Käsitellään kuvia ilmaisella, internetistä löytyvällä kuvankäsittelyohjelmalla: mm. rajataan kuva, parannellaan värisävyjä, tehdään kuvakollaasi. Etäkurssi, etäyhteyteen opastetaan. 

340203
Opi huoltamaan tietokoneesi kotikonstein 30€   Kurssi peruttu!
Opisto
Ti, to 30.3-13.4.21
Klo 9.00-12.15
Kalevi Inki
Usein tietokone takkuilee tai hidastelee syistä, jotka ovat helppoja korjata tai välttää tietokoneen peruskäyttäjän taidoilla. Perehdymme kotikonsteihin parantaa koneen suorituskykyä ja etsimme ratkaisuja erilaisiin tietokoneiden ju meihin. Palkintona on nopeampi ja toimintavarmempi tietokone. Edetään rauhallisesti ja kerraten. Kurssilla voi käyttää opiston tietokonetta tai omaa kannettavaa tietokonetta.