Martta Wendelinin taiteen kokoelma

Martta Wendelin, Öinen satama

Martta Wendelin (1893–1986) on suomalaisen kuvitustaiteen mestari, joka sai myös taidemaalarin koulutuksen Helsingin yliopiston piirustussalilla Eero Järnefeltin oppilaana. Hän asui Tuusulassa vuodesta 1937 alkaen.

Martta Wendelinin taiteen kokoelma koostuu vapaan taiteen maalauksista ja piirustuksista. Kokoelman varhaisia teoksia on pastellimaalaus Öinen satama. Muotokuva Punapukuinen nainen on "järnefeltläinen" miljöömuotokuva.

Kokoelma karttuu lahjoituksin, pitkäaikaistalletuksin ja ostoin. Vuonna 2015 museolle lahjoitettiin Martta Wendelinin pastellimaalaus Sanna Heimon muotokuva. Viimeisin lahjoitus vuodelta 2016 on Wendelinin öljymaalaus Auringonkukkia.

Martta Wendelin Seuran taidekokoelma on talletettu museolle. Se käsittää öljy- ja akvarellimaalauksia sekä piirustuksia. Kokoelmassa on hienoja öljymaalauksia kuten Äidin muotokuva ja Itikijänaisen Maria Ryyminin muotokuva

Lisätietoja

näyttelyamanuenssi Päivi Ahdeoja-Määttä
p. 040 314 3462 | paivi.ahdeoja (a) tuusula.fi

Kokoelman helmiä

Martta Wendelinin taiteen kokoelma on nuorin ja lukumäärältään suppein Tuusulan taidemuseon kokoelmista. Kokoelmaan sisältyviä helmiä ovat Öinen satama (yllä),

Punapukuinen nainen ja

Martta Wendelinin maalaus Punapukuinen nainen 

 kaupunkiaiheinen öljymaalaus Helsinki.

 Martta Wendelinin maalaus Helsinki