Kirjastoauto

Kirjastoauto palvelee kahdessa vuorossa viitenä päivänä viikossa.

Yhteystiedot

Kirjastoauto ei tällä hetkellä kulje. Lainaaminen aloitetaan pääkirjastossa sekä Jokelan että Kellokosken kirjastoissa 8.5., jolloin kirjastosta pääsee noutamaan varauksia. Kirjastoauton varaukset voi noutaa pääkirjastosta. Kirjastotilat avataan asiakkaille aikaisintaan 1.6.

040 314 3447 (kirjastoauto)  
040 314 3426 (työhuone)
kirjastoauto(at)tuusula.fi

Kirjastoauton kesän aukioloajat 1.6.-16.8.:
Kesätauolla 29.6.-2.8.
Vain iltareitit 1.-28.6. ja 3.-16.8. 

Kirjastojen poikkeavat aukioloajat

Reitit ja pysäkit

Aikataulu, iltareitit

Aikataulu, koulu- ja päiväkotireitit

Kirjastoauton reitit Tuusulan karttapalvelussa

Ehdota kirjastoautolle pysäkkiä

Tapahtumat

Kirjastoauto on mielellään mukana erilaisissa tapahtumissa Tuusulassa, esimerkiksi kyläjuhlilla, lasten tapahtumissa yms. Jos olet järjestämässä tapahtumaa, johon haluaisit kirjastoauton mukaan, niin ota yhteyttä. Yhteydenotot mielellään mahdollisimman aikaisessa vaiheessa, jolloin saadaan soviteltua tapahtuma mukaan kirjastoauton muuhun toimintaan. Yhteydenotot sähköpostilla kirjastoauto@tuusula.fi.

Tietoa kirjastoautosta

Tuusulan kirjastoautotoiminta alkoi vuonna 1970. Kirjaston edellinen auto Lukijan Onni palveli asiakkaita vuodesta 1999 vuoden 2016 alkuun saakka. Vuonna 2016 hankittu DAF-merkkinen, kuorma-autopohjainen kirjastoauto Kirre on valmistettu Seinäjoella Conlog Oy:n koritehtaalla. Auton ulkoasun on suunnitellut Jouni Väänänen Skye Designista.

Kirjastoauto palvelee tuusulalaisia viitenä päivänä viikossa. Aamupäivisin auto kiertää kouluja ja päiväkoteja. Iltapäivät ja illat on varattu kaukana kiinteistä kirjastoista asuville kuntalaisille. Yhteensä pysäkkejä on noin 70 kpl.