Etelä-Tuusulan kylien kehittämisverkoston ydintiimi

Kehittämisverkostojen ydintiimiläisten intohimona oman asuinympäristön kehittäminen.

Tammikuun 2022 asukaslehdessä on esitelty Tuusulan viiden kehittämisverkoston ydintiimin puheenjohtajat. Verkkojulkaisussa esitellään myös ydintiimien muut jäsenet. Seuraavana vuoden 2022 ensimmäiseen asukaslehteen ja verkkojulkaisuun pohjautuva Etelä-Tuusulan kylien ydintiimin esittely.

Etelä-Tuusulan kylien ydintiimi

Puheenjohtajana toimiva Sakari Mäkinen, työskentelee IT-alalla ja sivutoimisena vuokrausalan yrittäjänä. Hänen perheeseensä kuuluu avopuoliso sekä parin kuukauden ikäinen poikavauva. Vapaa-ajan harrastuksina ovat moottoripyöräily, liikunta, luottamustehtävissä toimiminen ja luonnossa liikkuminen.

”Kehittämisverkostotoiminta on hieno mahdollisuus kehittää asukkaiden osallistumista ja lähidemokratiaa”, Mäkinen pohtii.


Piia Lakkapää-Hemmin perheeseen kuuluu aviomies ja 11-vuotias tytär. Hän harrastaa uintia, lenkkeilyä ja lukemista. Reilut kymmenen vuotta Tuusulassa asuneella Lakkapää-Hemmillä on halu kehittää omaa asuinaluettaan ja elävöittää alueen kyliä. Hän arvostaa Tuusulan rauhallisuutta, yhteisöllisyyttä ja rikasta kulttuuriperintöä.


Kunta-aktiivi Toni Luode toimii järjestelmäasiantuntijana sekä toimitusjohtajana. Kotijoukkoihin kuuluu vaimo ja viisi lasta, ja harrastuksiin monipuolinen yhdistystoiminta.

”Olen innolla mukana toteuttamassa tapahtumia, sillä haluan tarjota ihmisille elämyksiä. Toivon, että kuntaan saadaan uusia tapahtumia, myös perheille ja nuorisolle”, Luode toteaa.


Katri Luostarin, perheeseen kuuluu aviomies ja yhdeksän lasta, joista viisi on jo muuttanut omilleen. Hän harrastaa aktiivisesti kyläyhdistystoimintaa.

”Toivoisin Etelä-Tuusulan upeiden kylien nousevan niin kunnan kuin kuntalaistenkin tietoisuuteen, ja saavan ansaitsemansa arvostuksen osana vetovoimaista kuntaa”, Luostari toteaa.


Lisäksi Etelä-Tuusulan kylien ydintiimiin kuuluvat Harri Luostari, Satu Rathgeber ja Jarno Leponen.