Kulttuurikahvila

Tervetuloa kulttuurikahvilaan! Kuva: Kari Kohvakka

Kulttuurikahvila on tuusulalaisten kulttuuriyhdistysten, tapahtumantekijöiden, tuottajien ja taiteilijoiden avoin tapaamisfoorumi.

Kulttuurikahvila on tietojen jakamista, tutustumista ja ideoiden testaamista, sekä innostusta, energiaa, vapaaehtoistyötä ja kotiseuturakkautta. Yhdessä olemme enemmän – yhteistyössä on voimaa!

Kulttuurikahvilan järjestää Tuusulan kulttuuripalvelut.

Kulttuurikahvilat järjestetään koronatilanteen vuoksi verkkossa Teams-kokouksina. Palaamme kasvokkaiseen vuorovaikutukseen tilanteen hellitettyä.

Tulevat kulttuurikahvilat: 

30.9. klo 18-19.30 Kulttuurialan uusi normaali
3.11. klo 17-18 Kulttuuri- ja taideavustusinfo (Teams) 

Kulttuurikahvila: Kuinka selvitä kulttuurialan uudessa normaalissa?
30.9. klo 18-19.30 Teams

Mistä ideoita ja uutta virtaa kulttuurin haastavassa tilanteessa? Mikä on oikeastaan se paljon puhuttu ”kulttuurialan uusi normaali”? Miten ajatukset saa pois vanhalta kaviouralta ja luovuuden virtaamaan?

Tervetuloa inspiroitumaan Kulttuurikahvilaan! Tapahtuma järjestetään Teams-yhteydellä.

OHJELMA 30.9.
Klo 18-18.50 Suvi Koivusalo herättelee luovuuteen kulttuurialan uudessa tilanteessa
Klo 19-19.20 Kaarle Ranta ja Jonas Jönsson kertovat case-esimerkin Ravintola Tiilitehtaan menestyskesästä
Klo 19.20-19.30 Keskustelua ja kiitokset

1) Suvi Koivusalo on energinen kansainvälinen hybridi, joka yhdistää työssään yritysmaailman, organisaatiokehityksen ja taidemaailman luovuuden. Hän valmentaa luovuus- ja yhteistyötaitoja, opettaa toimivaa tarinankerrontaa ja esiintymistä sekä edistää vuorovaikutus- ja viestintätaitoja erityisesti kansainvälisissä organisaatioissa. Suville on ehdottoman tärkeää luoda psykologisesti turvallinen ilmapiiri jokaiseen koulutukseen.

Suvi valmistui kauppatieteiden maisteriksi Aalto-ylipiston kansainväliseltä linjalta ja opiskeli näyttelijäksi New Yorkissa. Ensimmäiset näyttelijänuran kokemukset kertyivät jo 3-vuotiaana Pikku Kakkosessa ja juontajana Suvi aloitti 15-vuotiaana YLEn nuortenohjelmissa. Nykyään Suvin työelämän täyttävät yritysvalmennukset, näyttelijän työt sekä esiintymiset puhujana ja juontajana.

2) Jokelan elävän alakulttuurin yksikkö Jekky ry kertoo keväällä 2021 perustamastaan Ravintola Tiilitehtaasta. He loivat tyhjästä satapaikkaisen terassin historialliseen museomiljöösen Jokelan tiilitehtaalle tarjoten upeita keikkoja ja muuta toimintaa korona-aikana. Jekku ry:n Jonas Jönsson ja Kaarle Ranta listaavat vinkkinsä Can Do -asenteeseen.

Kulttuurikahvila on tuusulalaisten kulttuuriyhdistysten, tapahtumantekijöiden, tuottajien ja taiteilijoiden avoin tapaamisfoorumi. Se on tietojen jakamista, tutustumista ja ideoiden testaamista sekä innostusta, energiaa, vapaaehtoistyötä ja kotiseuturakkautta. Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Kulttuurikahvilan järjestää Tuusulan kulttuuripalvelut. Vetäjänä toimii kulttuurituottaja Jaana Hopeakoski.

Kulttuurikahvilan osallistumislinkki julkaistaan tällä sivulla lähempänä tapahtumaa.  

Ohjeet virtuaalikokoukseen osallistumiseen: 

Teams-ohje

1. Napsauta Teams-kokouksen linkkiä (julkaistaan myöhemmin) ja paina Liity. Voit testata liittymistä jo ennakkoon. 

2. Valitse joko Teams-sovellus (jos sinulla on se asennettuna) tai käytä suoraan verkossa, jos et ole asentanut ohjelmaa. Paina silloin "Liity sen sijaan verkossa" -painiketta. Ohjelma on ilmainen ja sitä voi käyttää älypuhelimella, tabletilla tai tietokoneella. Suosittelemme tietokoneella osallistumista, jolloin voi valita osallistumisen suoraan verkossa. 

3. Tarkista omat tiedot ja liity kokoukseen. 

4. Mykistä mikrofonisi ja videokamerasi. Esiintyjät pitävät videokameran päällä. 

5. Voit esittää kysymyksiä chat-ruudussa. Se aukeaa puhekupla-kuvakkeesta. Keskusteluosiossa voit laittaa myös videokamerasi ja mikrofonisi päälle ja esittää kysymyksesi suullisesti. 
 

Menneet kulttuurikahvilat:

Tuusula-viikon (17.-25.7.2021) suunnittelua ke 10.2.2021
Tuusula-viikko järjestetään 17.-25.7.2021. Tuusula-viikko on monipuolinen tuusulalaisten tuusulalaisille järjestämä tapahtumaviikko, joka perustuu 22.7. vietettävään Tuusula-päivään eli Tuusulan perustamispäivään. Tuusula-viikon ohjelmaa koordinoi kulttuuripalvelut ja suuren osan tapahtumista järjestää paikalliset yhdistykset. Koronatilanteesta johtuvat mahdolliset rajoitukset ja ohjeet on huomioitava Tuusula-viikon järjestelyissä. Toivomme, että tapahtumat voitaisiin toteuttaa kuten viime kesänä: alle 50 henkilön tapahtumia ulkona turvavälein ja hyvää hygieniaa noudattaen. Tapahtumia ja toimintaa voi järjestää myös verkossa.

Miten mukaan?
- Ideoikaa, mitä voisitte tarjota kuntalaisille ja matkailijoille Tuusula-viikon aikana.
- Valmistele tapahtuman nimi, aika, paikka, pieni esittelyteksti ja kuva sekä vastuuhenkilö.
- Laita tapahtumasi 31.5. mennessä Tuusulan tapahtumakalenteriin. Huikkaa sen jälkeen kulttuurituottajalle tapahtumastanne (jaana.hopeakoski@tuusula.fi), niin tiedämme nostaa sen Tuusula-viikon tapahtumien alle ja mukaan yhteiseen viestintään.
- Järjestä tapahtumasi sovitusti.

Viestintää ja apuraha-anomuksia to 7.10.2020
20201007_Kulttuurikahvila_diaesitys (pdf)
Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan avustukset 2021_ohje (pdf)

Tapahtuman luvat haltuun! to 23.4.2020
20200423_Kulttuurikahvila_diaesitys (pdf)
20200423_Palotarkastaja_Kulttuurikahvila (pdf ääniraidalla)

Vinkkejä apurahahakemusten laatimiseen
Illan koonti (pdf) (Ulla)
Illan koonti (pdf) (Petra)

Kulttuuritoimintalaki ja kulttuuriavustusten uudistus
Illan koonti 12.9.2019 (pdf)

Kunnan uusi tapahtumakalenteri ja tapahtumajärjestäjän opas, valtakunnalliset kotiseutupäivät & osallistuva budjetointi
Illan koonti 30.10.2018  (pdf)

Kesä 2018
Illan koonti 6.2.2018 (pdf)