Kulttuurikahvila

Tervetuloa kulttuurikahvilaan! Kuva: Kari Kohvakka

Kulttuurikahvila on tuusulalaisten kulttuuriyhdistysten, tapahtumantekijöiden, tuottajien ja taiteilijoiden avoin tapaamisfoorumi.
Kulttuurikahvila on tietojen jakamista, tutustumista ja ideoiden testaamista, sekä innostusta, energiaa, vapaaehtoistyötä ja kotiseuturakkautta. Yhdessä olemme enemmän – yhteistyössä on voimaa!

Kulttuurikahvilan järjestää Tuusulan kulttuuripalvelut.

Kulttuurikahvilat järjestetään koronatilanteen vuoksi verkkossa Teams-kokouksina. Palaamme kasvokkaiseen vuorovaikutukseen tilanteen hellitettyä.

Tulevat kulttuurikahvilat: 

Tiistai 15.2.2022 klo 17-18 Kulttuurikahvilan aiheena Minä elän! 150-vuotta Aleksis Kiven kuolemasta merkkivuosi ja Tuusulan kesätapahtumat sekä kuinka osallistua niihin. Ensisijaisesti Teams- verkkotapahtumana. Liity mukaan Teams-tapahtumaan tästä linkistä. 


Keskiviikko 4.5.2022 klo 18-20 Kulttuurintekijöiden ja toimijoiden verkostoitumistapahtuma kunnantalon Vennyssä (Kotorannankuja 10, A1-ovi, käynti Fjällbon puiston puoleiselta sisäpihalta).
Tapahtuma on tarkoitettu kaikille, jotka tekevät kulttuuria Tuusulassa tai ovat kiinnostuneita tekemään sitä tulevaisuudessa. Tule juomaan kupponen kuumaa pullan kera ja nauttimaan itsekin musiikkiesityksistä! Open stage kaikille halukkaille - varaa 5 min puheenvuoro, jossa kerrot toiminnastasi ja esität kiperät kysymyksesi koskien Tuusulan kulttuurielämää. Pohditaan vastauksia yhdessä! Puheenvuorovaraukset: kulttuuri@tuusula.fi. 
Noudatamme koronapandemiasta johtuvia rajoituksia ja ohjeita. Tarvittaessa 4.5. kulttuurikahvila järjestetään kunnantalon takana Tuusulanjärven rannassa. 

Ohjeet virtuaalikokoukseen osallistumiseen: 

Teams-ohje

1. Napsauta Teams-kokouksen linkkiä (julkaistaan myöhemmin) ja paina Liity. Voit testata liittymistä jo ennakkoon. 

2. Valitse joko Teams-sovellus (jos sinulla on se asennettuna) tai käytä suoraan verkossa, jos et ole asentanut ohjelmaa. Paina silloin "Liity sen sijaan verkossa" -painiketta. Ohjelma on ilmainen ja sitä voi käyttää älypuhelimella, tabletilla tai tietokoneella. Suosittelemme tietokoneella osallistumista, jolloin voi valita osallistumisen suoraan verkossa. 

3. Tarkista omat tiedot ja liity kokoukseen. 

4. Mykistä mikrofonisi ja videokamerasi. Esiintyjät pitävät videokameran päällä. 

5. Voit esittää kysymyksiä chat-ruudussa. Se aukeaa puhekupla-kuvakkeesta. Keskusteluosiossa voit laittaa myös videokamerasi ja mikrofonisi päälle ja esittää kysymyksesi suullisesti. 
 

Menneet kulttuurikahvilat:

Kulttuuri- ja taideavustusinfo (Teams). 3.11. klo 17-18 
Aiheena tammikuun 2022 kulttuuri- ja taideavustukset ja niiden hakeminen. Lisätietoa tiedotteesta (avautuu uuteen ikkunaan).

Kulttuurialan uusi normaali 30.9. klo 18-19.30 
Näyttelijä Suvi Koivusalo herätteli luovuuteen koronan jälkeisessä ajassa. Case-esimerkin innovatiivisesta ja rohkeasta toiminnasta antoi Jekku ry kertoessaan Jokelaan perustamastaan Ravintola Tiilitehtaasta.

Tuusula-viikon (17.-25.7.2021) suunnittelua ke 10.2.2021
Yhdistykset ja yksityiset toimijat mukaan Tuusula-viikkoon. 

Viestintää ja apuraha-anomuksia to 7.10.2020
20201007_Kulttuurikahvila_diaesitys (pdf)
Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan avustukset 2021_ohje (pdf)

Tapahtuman luvat haltuun! to 23.4.2020
20200423_Kulttuurikahvila_diaesitys (pdf)
20200423_Palotarkastaja_Kulttuurikahvila (pdf ääniraidalla)

Vinkkejä apurahahakemusten laatimiseen
Illan koonti (pdf) (Ulla)
Illan koonti (pdf) (Petra)

Kulttuuritoimintalaki ja kulttuuriavustusten uudistus
Illan koonti 12.9.2019 (pdf)

Kunnan uusi tapahtumakalenteri ja tapahtumajärjestäjän opas, valtakunnalliset kotiseutupäivät & osallistuva budjetointi
Illan koonti 30.10.2018  (pdf)

Kesä 2018
Illan koonti 6.2.2018 (pdf)