Kouluterveydenhuolto

Kouluterveydenhuolto tukee lapsen ja nuoren kasvua ja kehitystä sekä pyrkii myötävaikuttamaan siihen, että lasten ja nuorten arvot ja asenteet kehittyvät terveyttä edistävään suuntaan. Terveystarkastuksia tehdään oppilaille vuosittain ja terveydenseurantakäyntejä tarpeen mukaan. Tarvittaessa terveydenhoitaja auttaa akuutisti kesken koulupäivän sairastuneita oppilaita ja antaa ensiapua tapaturmissa. Varsinainen sairaanhoito ei kuitenkaan kuulu kouluterveydenhuoltoon, vaan hoidetaan terveysasemalla.

Kouluterveydenhoitaja Susanna Korva: yhteydenotot Wilman kautta tai sähköpostitse susanna.korva (at) keusote.fi, tai puh. 050 497 0030

Koululääkäri koululla kk:n joka 1. ja 3. tiistai Koululääkäri tekee terveystarkastuksia 1. ja 5. luokkalaisille. Koululääkärille ajan varaa terveydenhoitaja.

 

Alakoululaisten hammashoito

Kaikille 1., 3. ja 5. luokan oppilaille tehdään suun terveystarkastus sekä hoitosuunnitelma PopUp -hammashoitolassa koululla.  PopUp -tarkastusten jälkeen oppilaille järjestetään terveydenedistämistuokio pienryhmissä; tuokion aiheena on hampaiden omahoito.
Tämän lisäksi oppilaita kutsutaan suun terveystarkastuksiin yksilöllisen tarpeen mukaan hammashoitolaan.

Mikäli lapsella todetaan tarkastuksissa hoidon tarvetta, ilmoitetaan hoitoaika kotiin. Jatkohoidot tehdään aina hammashoitolassa. Vanhemmat vastaavat lapsen kuljetuksesta hammashoitolaan.

Hammaslääkäripäivystys

Hammaslääkäripäivystys kiireellistä hoitoa tarvitseville (esim. tapaturma, särky) toimii ajanvarauksella ja edellyttää aina yhteydenottoa suun terveydenhuollon keskitettyyn ajanvaraukseen p. 019 226 0700.

Lisätietoa www.keskiuudenmaansote.fi -Terveys ja sairaanhoitopalvelut - Hammashoito