Ystävyyskunnat

YstävyyskuntakisatTuusulalla on kuusi ystävyyskuntaa: Sollentuna Ruotsissa, Oppegård Norjassa, Hvidovre Tanskassa, Cellen piirikunta Saksassa, Augustow Puolassa ja Vinni Virossa.

Tutustu Tuusulan ystävyyskuntiin internetissä:

Oppegård, Norja
Sollentuna, Ruotsi
Hvidovre, Tanska
Vinni, Viro
Augustow, Puola
Cellen piirikunta, Saksa

 
Ystävyyskuntien kanssa tehdään tiivistä yhteistyötä

Ystävyyskuntakisoissa (Vänskapsspelen) koululaiset kilpailevat viestijuoksussa. Muusikot ja tanssijat harjoittelevat ja esiintyvät yhdessä. Skolträffissä pohjoismaiset opettajat vaihtavat kokemuksiaan.

Pohjoismaisten ystävyyskuntien kanssa tehdään yhteistyötä komiteoissa. Komiteoita ovat kunnanjohtajakomitea, tekninen komitea, sosiaalikomitea ja kulttuurikomitea.

Joka toinen vuosi kokoontuva Fyrkantmöte linjaa pohjoismaisen yhteistyön suuntaviivoja. Toteutuneista tapahtumista ja tehdystä yhteistyöstä raportoidaan Fyrkantmötelle.

Fyrkantmöte, Ystävyyskuntakisat (Vänskapsspelen), Skolträff ja komiteoiden kokoukset järjestetään vuorotellen eri ystävyyskunnissa.

Vuonna 2017 Fyrkantmöte järjestettiin Tuusulassa.

Cellen piirikunta ja Tuusulan kunta ovat solmineet ystävyyskuntasopimuksen Eurooppalainen talo. Oppilasvaihto ja kulttuurivaihto ovat keskeinen osa kansainvälistä toimintaa. Myös monet tuusulalaiset yhdistykset ovat löytäneet ystävyysyhdistyksiä Tuusulan ystävyyskunnista.

 

Ystävyyskuntakisat


Tuusulan kunnan ystävyyskuntatoiminnasta vastaa johdon assistentti Minna Mäkitalo.