Kaikukortti

Kaikukortti

Kulttuuri kuuluu kaikille!

Kaikilla on oikeus käydä konserteissa, tapahtumissa, museoissa ja teattereissa, vaikka oma taloudellinen tilanne olisikin tiukka. Ratkaisuksi tähän on kehitetty Kaikukortti, joka on Kulttuuria kaikille -palvelun kehittämä valtakunnallinen toimintamalli.

Tuusulassa Kaikukortti otettiin käyttöön vuonna 2023 ja sen koordinoinnista vastaa paikallisesti yleiset kulttuuripalvelut. Tuusula on mukana alueellisessa Keski-Uudenmaan Kaikukortti -toiminnassa, jossa ovat mukan naapurikunnat Järvenpää ja Nurmijärvi sekä Keski-Uudenmaan hyvinvointialue (Keusote). Pilottivuoden 2023 jälkeen Tuusulan kunta jatkaa toistaiseksi mukana Kaikukortti-toiminnassa.

Mikä on Kaikukortti?

Kaikukortin tavoitteena on parantaa taloudellisesti tiukassa tilanteessa olevien nuorten, aikuisten ja perheiden mahdollisuuksia osallistua kulttuurielämään ja harrastaa taiteen tekemistä. Kaikukortilla voit hankkia maksuttomia pääsylippuja esimerkiksi konsertteihin, festivaaleille, tanssiesityksiin tai teatteriin. Kortti on henkilökohtainen, eikä se maksa mitään.

Kuka voi saada Kaikukortin Tuusulassa?

Voit saada Kaikukortin, kun

  • olet Kaikukortti-toiminnassa mukana olevan korttia jakavan sosiaali- ja terveysalan tai hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen alan toimijan tai järjestön asiakas (kts. Tuusulan kortinjakopaikat alla olevasta listauksesta)
  • olet lisäksi tiukassa rahatilanteessa etkä voi siitä syystä hankkia pääsylippuja tai kurssipaikkoja ja
  • olet vähintään 16-vuotias.

Mistä voin saada Kaikukortin Tuusulassa?

Kaikukorttia jakavat omille, tuusulalaisille asiakkailleen Tuusulassa seuraavat sosiaali- ja terveysalan tai hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen toimijat (klikkaamalla nimeä linkki aukeaa uuteen välilehteen):

Pyydä oma Kaikukorttisi sen sosiaali- ja terveysalan tai hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen toimijan henkilökunnalta, jossa olet asiakkaana. Sinun ei tarvitse todistaa tulojasi kortin saamiseksi.

Mihin Kaikukortti käy?

Kaikukortilla voit hankkia lippuja Kaikukortti-toiminnassa mukana oleviin kulttuurikohteisiin. Kaikukortin piirissä on suurin osa kohteiden kulttuuritarjonnasta. Kaikukortilla voit hankkia kurssipaikkoja myös Tuusulan Opistoon tai Jokelan Kansalaisopistoon. Jokelan Kansalaisopisto on mukana kevään 2024 ajan.

Tuusulassa Kaikukortti-toiminnassa mukana olevat kulttuuritoimijat (klikkaamalla nimeä linkki aukeaa uuteen välilehteen):

Kaikukortti-toiminnassa mukana olevat kulttuurikohteet kertovat omilla verkkosivuillaan, mihin tapahtumiin ja esityksiin sekä mille kursseille Kaikukortti käy, mikäli niissä on rajoituksia. Voit myös ottaa suoraan yhteyttä kulttuurikohteeseen ja tiedustella Kaikukortin piirissä olevaa tarjontaa.

Olethan tutustunut myös seuraaviin kaikille maksuttomiin ja avoimiin kulttuurikohteisiin Tuusulassa:

Voit käyttää Kaikukorttia myös muilla Kaikukortti-alueilla ja niiden kulttuurikohteissa. Lisätietoja ja linkit eri alueiden Kaikukortti-kohteisiin.

Miten hankin pääsylipun tai kurssipaikan Kaikukortilla?

Hanki lippu Kaikukortilla kulttuurikohteen omista lipunmyyntikanavista. Kun hankit lipun, varaudu näyttämään Kaikukorttisi ja kertomaan kortin tunnus. Et voi hankkia lippuja verkkokaupasta Kaikukortilla. Kaikukortti-lippuja saattaa olla rajoitettu määrä. Lisätietoja lipuista kulttuurikohteiden verkkosivuilta.

Jos haluat osallistua Tuusulan Opiston tai Jokelan Kansalaisopiston kurssille, ilmoittaudu kurssille tavalliseen tapaan etukäteen ja ilmoita lisäksi Kaikukorttisi tunnus kansalaisopiston toimistoon. Lue lisää opistojen omilta verkkosivuilta, linkit löydät yllä olevasta listauksesta.

Kaikukortti-pääsylippuja ja -kurssipaikkoja saattaa olla rajattu määrä.

Ota Kaikukortti mukaasi

Ota Kaikukortti mukaasi, kun menet kulttuuritilaisuuteen tai kurssille. Henkilökunta saattaa pyytää sinua näyttämään Kaikukortin. Lisäksi henkilökunta voi pyytää sinua todistamaan henkilöllisyytesi.

Lippuja myös lapsille

Jos sinulla on alle 18-vuotiaita lapsia tai lapsenlapsia, voit hankkia Kaikukortilla maksuttomia lippuja myös heille silloin, kun menette yhdessä samaan tapahtumaan. Lapset tai lapsenlapset voivat myös osallistua kanssasi osaan opistojen kursseista.

Yhteisön Kaikukortti

Jos osallistuminen yhdessä pienryhmän tai kahdestaan työntekijän kanssa kiinnostaa, kannattaa kysyä, lähtisikö Kaikukorttia jakavan yhteisön työntekijä kanssasi johonkin kulttuuritilaisuuteen!

Kaikukorttia jakavilla sosiaali- ja terveysalan tai hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen toimijoilla on käytössään yhteisön Kaikukortteja. Työntekijä, vapaaehtoinen tai muu yhteisön edustaja voi hankkia yhteisön Kaikukortilla maksuttoman pääsylipun itselleen ja alle 18-vuotiaille asiakkailleen silloin, kun hän järjestää pienryhmäkäynnin yhdelle tai useammalle asiakkaalle. Yli 16-vuotiailla asiakkailla on oltava omat Kaikukortit mukana pienryhmäkäynneillä. Pienryhmä on esimerkiksi 2–5 henkilöä. Yhteisön Kaikukortilla ei voi osallistua opistojen kursseille.

Avustajalle maksuton lippu

Kaikukortti-kulttuurikohteissa asiakkaan mahdollinen avustaja tai tulkki pääsee aina maksutta sisään. Avustaja voi olla esimerkiksi liikkumisesteisen henkilön avustaja, näkövammaista henkilöä avustava opas tai kehitysvammaista henkilöä avustava ohjaaja. Tulkki voi olla esimerkiksi viittomakielen tulkki, kirjoitustulkki tai puhetulkki. Kaikukortin haltijan on hankittava avustajalleen tai tulkilleen oma paikkalippu.

Kaikukortti valtakunnallisesti

Kaikukortti on käytössä usealla paikkakunnalla Suomessa. Voit käyttää Kaikukorttiasi millä tahansa Kaikukortti-alueella. Eri alueiden Kaikukortti-sivuille pääset osoitteessa: www.kaikukortti.fi/alueet

Lisätietoa Kaikukortista valtakunnallisesti:

www.kaikukortti.fi

www.facebook.com/kaikukortti

Lisätietoja Kaikukortista

kulttuurituottaja Aurora Salomaa
aurora.salomaa@tuusula.fi
p. 040 314 3435

Kaikukortilla tapahtumiin