Kulttuuritalo Monio

Lukio- ja kulttuuritalo Moniossa toimivat saman katon alla Tuusulan lukio, Tuusulan Opisto, Tuusulan kuvataidekoulu, Keskisen Uudenmaan Musiikkiopisto ja Tuusulan kunnan kulttuuripalvelut. Syksyksi 2023 valmistuvan Monion modernit tilat tarjoavat kaikenikäisille kuntalaisille mahdollisuuden uuden oppimiseen ja monipuolisten kulttuurielämysten kokemiseen.

Sijainti ja vierailu Moniossa

Monio sijaitsee hyvien liikenneyhteyksien päässä Hyrylässä, vain lyhyen ajomatkan päässä Helsingistä ja muista pääkaupunkiseudun kaupungeista. Monion viereen pääsee HSL:n joukkoliikenteen busseilla, ja aikataulut löydät HSL:n verkkosivuilta. Pysäköintipaikoille ajetaan Pataljoonantieltä (Pataljoonantie, 04300 Tuusula).

Monion pääsisäänkäynnit ovat esteettömiä. Pääaulassa on hissi, jolla pääsee siirtymään kerrosten välillä.

Naulakkoja löytyy mm. pääaulasta. Lukittavia kaappeja/lokeroita on etenkin ylemmissä kerroksissa. Lokerot ovat maksuttomia ja toimivat millä tahansa etäluettavalla kortilla.

Osoite:

Kulttuuritalo Monio
Pataljoonantie 6
04300 Tuusula

Aukioloajat

Tietoja päivitetään.

Vuokrattavat tilat

Monio tarjoaa puitteet monenlaisille tapahtumille ja esimerkiksi näyttelyille. Varattavissa olevat tilat on lueteltu alla. Tietoja päivitetään vielä kevään ja kesän 2023 aikana. Monion tilojen käytöstä ja vuokraamisesta vastaa Tuusulan kunta. 

Iso Sali (Kartano-sali)

Isoa Salia voi vuokrata erilaisiin tapahtumiin ja tilaisuuksiin. Varaukset onnistuvat tilavarausjärjestelmä Timmissä.

Black Box (Riihi-sali)

Black Boxissa voi järjestää 176–227 henkilön tilaisuuksia. Kokonsa ja akustiikkansa ansiosta tila sopii esimerkiksi eksklusiivisten konserttien järjestämiseen. Black Boxia annetaan vuokralle tapahtuma- ja tilannekohtaisesti. Tiedusteluita ottaa vastaan keskitetty asiakaspalvelu TuusInfo.

Otathan yhteyttä ajoissa, mielellään ainakin kaksi kuukautta ennen tilaisuutta. Tilavuokran lisäksi laskutamme hinnaston mukaiset laite- ja palveluvuokrat sekä mahdolliset henkilökunnan palkkakustannukset.

Riihi-salin / Black Boxin vuokrahinnat:

 • 4. taso, yritykset: 500 € / 3 h, 1000 €/päivä
 • 3. taso, ei-tuusulalaiset yhdistykset: 300 € / 3 h, 700 €/päivä
 • 2. taso, tuusulalaiset yhdistykset ja sopimustoimijat: 200 € / 3 h, 400 €/päivä
 • 1. taso, kunnan oma: 100 € / 3 h, 150 €/päivä
  • kunnan työntekijä vastuussa tapahtumatuotannosta
  • kunnan työntekijä paikalla tapahtuma-aikana.

Lisäkustannukset:

 • tekniikan käyttö 200 € + teknikon palkka
 • flyygeli 200 € + viritys erikseen.

Galleria Monio

Galleria Monio on 99,5 m2:n kokoinen visuaalisten taiteiden näyttelytila, jossa on valmius vaijeriripustukseen, irtosermejä ja veistosalustoja. Galleriassa on vuoden aikana kolme näyttelyajanjaksoa, joihin on avoin haku kerran vuodessa. Muuna aikana galleria on talon toimijoiden käytössä. Näyttelyvalinnat tekee Tuusulan kulttuuripalvelut yhdessä Tuusulan kuvataidekoulun ja Tuusulan Opiston kanssa. Näyttelytilasta ei peritä vuokraa. Lisätiedot näyttelytilan hakemisesta löytyvät Gallerian verkkosivulta.

Kokoontumistilat

Moniosta voi varata myös erilaisia kokoustiloja.

Ravintolapalvelut

Arkipäivisin Moniossa toimii kahvila. Kahvila palvelee pääasiassa opiskelijoita, mutta se on muidenkin käytettävissä. Tietyt aukioloajat on suunnattu erityisesti yleisölle. Aukioloajat ilmoitetaan tällä sivulla myöhemmin.

Tuusulan kunnan ruokapalvelut ja yhteistyökumppaniksi valittu Ravintola Kerho järjestävät tilauksesta tarjoiluja erilaisiin tilaisuuksiin.

Ohjeita tilojen vuokraajille

Tietoja päivitetään.

Tuusulan kunnan laatimaan tapahtumajärjestäjän oppaaseen on koottu tietoa tapahtuman järjestämisestä Tuusulassa. Tapahtuman järjestäjän vastuulla on huolehtia siitä, että kaikki järjestelyt sekä tarpeelliset luvat ja ilmoitukset on hoidettu hyvissä ajoin ennen tapahtuman alkua.

Yhteystiedot

Tiloihin liittyvät tiedustelut:

Oppilaitosten toiminta:

 • Tuusulan lukion rehtori Seppo Kärpänen 040 314 3258 ja koulusihteeri Sari Aalto 040 314 3260
 • Tuusulan Opiston rehtori Timo Rusanen 040 314 3414, opistosihteeri Heidi Pajamäki 040 314 3415 ja opistosihteeri Helena Rouhiainen 040 314 3418
 • Tuusulan kuvataidekoulun suunnittelijaopettaja Laura Nurro 040 314 4486 ja rehtori Timo Rusanen 040 314 3414
 • Keskisen Uudenmaan Musiikkiopiston rehtori Sauli Tyni 040 315 2845, apulaisrehtori Juha-Pekka Putkonen 040 315 2864 ja opintosihteeri Taina Perttilä 040 315 2803.