Tuusulan taiteiden yö

Tuusulan taiteiden yötä vietetään vuosittain elokuun toisena perjantaina. Seuraavan kerran esittävä taide valtaa Tuusulan 12.8.2022.

Tervetuloa mukaan ohjelmantekijäksi tai kokijaksi! Mukaan Tuusulan taiteiden yön toteuttamiseen kutsutaan kaikki tuusulalaiset. Kuka tahansa voi järjestää oman taide- tai kulttuuritapahtumansa missä päin tahansa Tuusulaa ja ilmoittaa ohjelmansa mukaan. Tapahtuma leviää Hyrylän lisäksi myös Jokelaan ja Kellokoskelle.

Ohjelman täytyy olla taidetta ja kulttuuria: 

  • Ohjelma voi olla mm. musiikkia, teatteria, avoimet harjoitukset, kirjallisuutta, kulttuuritapahtuma, taidenäyttely, performanssi, työpaja, keskustelutilaisuus, esitys, tilateos, tanssia, flash mob, työpaja, sirkusta.
  • Ohjelma ei voi olla markkinointitapahtuma (esim. taidegallerian alennusmyynti).
  • Ohjelma ei voi olla urheilukilpailu.
  • Ohjelman täytyy olla yleisölle avointa, mutta se voi olla ilmaista tai pääsymaksullista.
  • Jokainen järjestäjä vastaa oman tapahtumansa luvista, vakuutuksista ja turvallisuudesta ja toimii tapahtuman vastuullisena järjestäjänä. Tapahtumanjärjestäjät järjestävät tapahtumansa omalla budjetillaan.

Tuusulan kulttuuripalvelut tuottaa tapahtuman ja kulttuurituottajat järjestävät ohjelmaa kunnan hallinnoimissa tiloissa. 

Tapahtuman teema on Minä elän! Aleksis Kiven merkkivuoden mukaisesti. 

Miten mukaan?

Ilmoittautuminen tapahtumajärjestäjäksi taiteiden yön ohjelmaan avataan toukokuussa. Ennakkomarkkinointiin on mahdollista päästä mukaan, mikäli tapahtuma ilmoitettu Tuusulan tapahtumakalenteriin 1.7.2022 mennessä. 

Uudet ja vanhat yhteistyökumppanit sekä tapahtumajärjestäjät ovat tervetulleita kuulemaan uusista suunnistelmista to 21.4. klo 18–19. Liity Teams-kokouksen tästä linkistä > (avautuu uuteen ikkunaan).

Taiteiden yö siirtynyt kunnan järjestettäväksi

Tuusulan taiteiden yö on siirtynyt kunnan järjestetettäväksi 30.3.2022. Tuusulan kunta ja Tuusulan Taiteiden Yö ry on tehnyt asiasta kirjallisen sopimuksen, jonka mukaan kunta järjestää tapahtuman vuoteen 2026 saakka.

Tuusulan Taiteiden Yö ry jatkaa toimintaansa ja ylläpitää omia Tuusulan Taiteiden Yön sosiaalisen median kanaviaan.

Viestintä ja lisätiedot

Tuusulan kunta viestii jatkossa Tuusulan taiteiden yöstä tällä verkkosivulla, Tuusulan kulttuurin Facebookissa ja Tuusulan kunnan Instagramissa

Lisätiedot: kulttuuri@tuusula.fi

Jokelan tapahtumia koordinoi Jekku ry ja Kellokosken tapahtumia hankekehittäjä Jenni Kontto. 

Haitari ja viulu