Tuusulan taiteiden yö

Taiteiden yö-tapahtumakalenteri

Tuusulan taiteiden yö järjestetään vuosittain elokuun toisena perjantaina.

Seuraavan kerran Tuusulan taiteiden yötä juhlitaan perjantaina 11.8.2023 klo 18–22.

Kulttuuria ja taidetta on tarjolla kaikenikäisille eri puolilla Tuusulaa. Tapahtumakeskittymät ovat Kellokosken Ruukissa, Jokelan tiilitehtaalla ja Kotorannanpuistossa kunnantalon takana (Kotorannankuja 10, Tuusula).

Tuusulan kunnan järjestämää ohjelmaa toteutetaan Kotorannanpuiston lisäksi Aleksis Kiven kuolinmökillä, Halosenniemessä, Taiteilijakoti Erkkolassa, Kellokosken Ruukin alueella ja Jokelan Tiilitehtaalla.

Tuusulalaiset taiteilijat, yhdistykset, yritykset ja yhteisöt tarjoavat monipuolista ohjelmaa omissa tiloissaan. Tuusulan taiteiden yö tehdään yhdessä <3

Miten mukaan tapahtumajärjestäjäksi?

Ilmoittaudu tapahtumajärjestäjäksi Tuusulan taiteiden yön ohjelmaan. Ennakkomarkkinointiin on mahdollista päästä mukaan, mikäli tapahtuma ilmoitettu Tuusulan tapahtumakalenteriin 31.5.2023 mennessä. 

Ohjelman täytyy olla taidetta ja kulttuuria: 

  • Ohjelma voi olla musiikkia, teatteria, tanssia, sirkusta, kirjallisuutta, mediataidetta, elokuvaesitys jne.
  • Ohjelma voi olla kulttuuritapahtuma, esitys, avoimet harjoitukset, taidenäyttely, performanssi, työpaja, keskustelutilaisuus, tilateos, flash mob, työpaja, työhuoneen avoimet ovet jne.
  • Ohjelma ei voi olla pelkkä markkinointitapahtuma (esim. taidegallerian alennusmyynti).
  • Ohjelma ei voi olla urheilukilpailu.
  • Ohjelman täytyy olla yleisölle avointa, mutta se voi olla ilmaista tai pääsymaksullista.

Huom! Tuusulan taiteiden yö on poliittisesti sekä uskonnollisesti sitoutumaton tapahtuma. 

Jokainen järjestäjä vastaa oman tapahtumansa luvista, vakuutuksista ja turvallisuudesta sekä toimii tapahtuman vastuullisena järjestäjänä. Tapahtumanjärjestäjät järjestävät tapahtumansa omalla budjetillaan. Ohjelmasisältöihin voi hakea kunnan kulttuuriavustuksia

Tuusulan kulttuuripalvelut tuottaa tapahtumakokonaisuuden, koostaa käsiohjelman, viestii ja markkinoi tapahtumaa. Kulttuurituottajat järjestävät ohjelmaa kunnan hallinnoimissa tiloissa. 

Lisätietoja: kulttuurituottaja Jaana Hopeakoski, p. 040 314 3436, jaana.hopeakoski@tuusula.fi

Ohjelma Tuusulan tapahtumakalenterissa

Tapahtumapaikat

Tuusulan taiteiden yötä vietetään eri puolilla Tuusulaa.

Yksittäisiä tapahtumapaikkoja on runsaasti koko kunnan alueella, kuten Kellokosken Ruukissa ja Jokelan tiilitehtaalla. Tuusulan kunnan järjestämän ohjelman suurin keskittymä on Kotorannanpuistossa. Muita tapahtumapaikkoja ovat mm. Aleksis Kiven kuolinmökki, Halosenniemi ja Taiteilijakoti Erkkola sekä taiteilijoiden, yhdistysten ja yritysten tilat.

Huom! Rantatie ei ole tapahtuma-alue, joten sitä ei suljeta liikenteeltä. 

Kotorannanpuiston tapahtuma-alue

Verstas-alueet: Alueilla pääset tekemään itse kulttuuria ja taidetta, kuten yhteisötaidetta ja askartelua.

Kahvila-alue: Alueella ruuan, juoman ja herkkujen myyntiä. Ei alkoholin myyntiä.

Piknik-alue: Tällä alueella voit nautiskella lavaohjelmasta ja omista eväistäsi. Alue on ikärajaton. Nurmikko saattaa olla sateen jäljiltä kostea.

Liikkuminen, kuljetus ja pysäköinti

Tapahtumapisteiden välillä tulee liikkua ensisijaisesti kävellen tai pyörällä. Kulttuuri liikuttaa <3

Kuljetus

Maksuton sukkulabussi ajaa Tuusulan taiteiden yössä. Hyppää mukaan miltä pysäkiltä tahansa ja jää sopivalle pysäkille välillä Järvenpään rautatieasema–Hyrylän linja-autoasema. Hyrylän linja-autoasemalta lähtevät kuljetukset Kellokoskelle ja Jokelaan.

Aikataulut ilmoitetaan lähempänä tapahtumaa tällä sivulla. 

Pysäköinti

Kotorannankujalla on rajoitetusti parkkipaikkoja. Ensisijaisesti suosittelemme liikkumista tapahtumapisteiden välillä jalan ja pyörällä. Muita parkkialueita lähialueella ovat muun muassa kirkon P-alue, Lukkarintien P-alue, Hyökkäläntien pohjoispään P-alue, Koskenmäenpolun P-alue ja uimahallin P-alue (kuva alla).

Kellokoski: Suosittelemme lämpimästi saapumaan tapahtumaan kävellen tai pyörällä liikenneruuhkien välttämiseksi. Pysäköinti tapahtuu sairaalan pysäköintialueella jonne ajo Ruukinkujan kautta tai toisella puolella jokea koulun ja seurakunnan pysäköintialueilla. Pysäköintiä EI OLE Lasipalatsin pihassa eikä Ruukinkujan päässä Hemmalan edustalla. K-Supermarketin piha on tarkoitettu vain kaupassa asioiville.

Parkkialueet

Taiteiden yö siirtyi kunnan järjestettäväksi

Tuusulan taiteiden yö siirtyi kunnan järjestetettäväksi 30.3.2022. Tuusulan kunta ja Tuusulan Taiteiden Yö ry teki asiasta kirjallisen sopimuksen, jonka mukaan kunta järjestää tapahtuman vuoteen 2026 saakka.

Tuusulan Taiteiden Yö ry jatkaa toimintaansa ja ylläpitää omia Tuusulan Taiteiden Yön sosiaalisen median kanaviaan.

Viestintä

Tuusulan kunta viestii Tuusulan taiteiden yöstä tällä verkkosivulla, Tuusulan kulttuurin Facebookissa ja Tuusulan kunnan Instagramissa

Tuusulan taiteiden yön visuaalinen ilme

Tuusulan taiteiden yön visuaalinen ilme uudistui vuonna 2022. Uuden ilmeen tapahtumalle on suunnitellut Pekka Halosen akatemian opiskelija Anu Hame.

TTY-Logo-TiiliTausta-nettiin-1000x1000px