Vapaaehtoistyö

Klaavolan pihassa keskustelevia naisia. Kuva Kari KohvakkaTule mukaan museon toimintaan!

Haluaisitko uuden harrastuksen, josta on hyötyä myös muille? Kiinnostavatko museot, taide tai kulttuuriperintö? Haluaisitko jakaa omaa osaamistasi tai taitojasi nuoremmille sukupolville? Haluaisitko tutustua uusiin ihmisiin? Tule mukaan Tuusulan museon vapaaehtoistoimintaan.

Vapaaehtoiset eivät ole työsuhteessa museoon eikä vapaaehtoistyöstä makseta palkkaa. Vapaaehtoisena pääset kuitenkin mukaan tukemaan museon toimintaa sekä tuottamaan mielenkiintoisia ja tärkeitä elämyksiä museokävijöille ja itsellesi.

Museon vapaaehtoiset ovat avustaneet tapahtumissa, kuten Tuusulan Taiteiden Yössä, Klaavolantien kyläjuhlilla ja koululaisten kotiseuturetkillä ja lisäksi on järjestetty muun muassa haravointitalkoot. Museon vapaaehtoiset kokoontuvat myös muutaman kuukauden välein "Vapaaehtoisten Kulmaan", jossa kuullaan museon uusista näyttelyistä, pieniä luentoja Tuusulan historiasta, ideoidaan vapaaehtoistoiminnan kehittämistä ja tutustutaan.

Keväällä 2020 museon vapaaehtoiset on otettu myös mukaan tekemään Tuusulan nykydokumentointia. Erityinen tallennuskohde keväällä 2020 on se, miten koronaviruksen aiheuttama poikkeusaika vaikuttaa tuusulalaisten arkeen. Vapaaehtoisten tekemään nykydokumentointiin tullaan valitsemaan uusia teemoja vuosittain. Mukaan nykydokumentointiinja muuhun museon vapaaehtoisten toimintaan pääsee helposti ilmoittautumalla museon vapaaehtoiseksi. 

Hyppää mukaan toimintaan ja ota yhteyttä!

Lisätietoa ja ilmoittautumiset:

Museolehtori Aino Malminen p. 040 314 3468, aino.malminen (a) tuusula.fi