Aineistot ja tiedonhaku

Kirkes-kirjastojen yhteisessä verkkokirjastossa voi hakea aineistoja Tuusulan, Järvenpään, Mäntsälän ja Keravan yhteisestä tietokannasta. Voit lainata Tuusulan kunnankirjastossa olevaa aineistoa tai tilata muista Kirkes-kirjastoista löytyvää aineistoa Tuusulaan.

Hae Kirkes-verkkokirjastosta. Kirjoita hakusana hakukenttään.

Kirjoja ja paljon muuta

Tuusulan kirjastojen kokoelmissa on noin 136 000 kirjaa (Suomen yleisten kirjastojen tilastot 2019). Kirjastosta voi lainata kauno- ja tietokirjojen lisäksi lehtiä, elokuvia, äänikirjoja, musiikkia ja paljon muuta. Jos haluamaasi teosta ei löydy kirjastosta, voit jättää aineiston hankintaehdotuksen kirjastolle.

Kirkes-kirjastojen verkkokirjasto löytyy osoitteesta kirkes.finna.fi. Finnasta voit hakea Kirkes-kirjastojen kirjoja, elokuvia, pelejä, musiikkia ja muuta aineistoa ilman kirjautumista. Saat kaikki palvelut käyttöösi kirjautumalla palveluun kirjastokortin numerolla ja nelinumeroisella tunnusluvulla eli PIN-koodilla.

Kirjasto tarjoaa erilaisia e-aineistoja asiakkaiden käyttöön. Kuuntele omalta laitteeltasi musiikkia tai äänikirjoja, lue kirjoja, opi soittamaan ja laulamaan videokurssilla tai katso musiikkivideoita - missä tahansa oletkin! Paikan päällä kirjastossa voit lukea myös e-lehtiä.

Mietitkö mitä lukisit seuraavaksi? Selaa uutuuksia verkkokirjastossa tai etsi lukuvinkkejä kirjallisuussivustoilta tai blogeista.

Tiedonhaku

Sivuiltamme löytyy paljon vinkkejä tiedonhakuun. Henkilökunta opastaa mielellään kirjaston käytössä ja tiedonhaussa.

Kaikkiin Tuusulan kirjastoihin on koottu alueen historiaa ja nykypäivää käsittelevää aineistoa. Lisäksi kirjastoissa on esillä kunnan pöytäkirjoja, kaavaehdotuksia, tiedotteita ja lomakkeita. Nettisivuilta löytyy myös aineistoa Tuusulanjärven Rantatien taiteilijoista.