Hyvää alkanutta lukuvuotta 2020-21

 

 

Hyvää alkavaa lukuvuotta 2020!

Tervetuloa aloittamaan uutta lukuvuotta niin entiset kuin uudet oppilaat. Toivottavasti kaikki ovat kesäloman aikana saaneet virtaa uusien haasteiden kohtaamiseen. Opiskelu jatkuu pitkästä aikaa koko oppilasjoukon kokoontuessa kouluun. Jälleennäkemisen riemu on kaikkien yhteinen!

Poikkeuksellinen kevät toi uusia työskentely- ja toimintatapoja niin etä - kuin lähiopetukseenkin. Näitä opittuja taitoja käytetään tarvittaessa uudelleen mahdollisen koronan toisen aallon vahvistuessa.

Alkava lukuvuosi aloitetaan jo keväästä tutuilla hygienia- ja turvallisuusohjeilla. Tärkeintä on ehkäistä taudin tarttumista, huolehtia hyvästä hygieniasta, välttää tarpeettomia lähikontakteja sekä järjestää tilat tavallista väljemmin. Käsienpesua ja käsidesin käyttöä jatketaan edelleen aina ulkoa sisälle tullessa ja ruokailuun mentäessä. 

Ruokailua porrastetaan yläkoulussa kolmeen eri vuoroon ja alakoulussa kahteen. Ruokailu tapahtuu koulun omassa ruokalassa väljemmissä pöytäryhmissä. Lämmin, terveellinen ja maukas kouluruoka odottaa meitä heti ensimmäisestä koulupäivästä lähtien.

Etäyhteyksiä tullaan käyttämää edelleenkin huoltajien ja koulun välisessä yhteistyössä. Vanhempainiltoja ei järjestetä fyysisesti koululla. Lisäksi oppilaiden työskentelyssä sähköiset alustat ovat enemmän käytössä lähiopetuksessakin. Tärkeää on, että oppilaiden tunnukset koneiden ja sovelluksien kirjautumisiin ovat kunnossa heti alusta lähtien.

Välitunnit vietetään omilla välituntialueilla luokkatasoittain. Yläkoulun opiskelussa palaamme entiseen tapaan ja oppilaat vaihtavat luokkia. Alakoulussa oppilaat ovat pääsääntöisesti omissa luokissa oman ryhmänsä kesken. Luokkatiloissa ollaan väljästi omat pulpetit erillään. Lisäksi pyrimme hyödyntämää lähiulkoympäristöä mahdollisuuksien mukaan opetuksessa.

Koronan leviämisen estämiseksi tarvitaan kaikkien oppilaiden sekä henkilökunnan vastuullista asennetta hygieniaohjeisiin. Käsien hygieniasta ei saa lipsua yksikään. Lisäksi muistetaan, että kouluun ei saa tulla, jos on vähäisiäkin koronan oireita. Oireiden ilmaantuessa tulee pikaisesti hakeutua lääkäriin ja testeihin. Vastuu koronan taltuttamisessa on meillä jokaisella! Yhdessä me tästä selvitään.

Lukuvuoden teemana jatkuu hyvinvointi. Oppilaiden osallisuus on keskiössä pyrkiessämme parantaa oppilaan sosiaalista hyvinvointia sekä kuulumista kouluyhteisöön. Lukeminen on toinen tärkeä teema tänä syksynä valtakunnallisen lukemisen teemavuoden jatkuessa. Lukuliike.fi antaa hyviä eväitä lukemisharrastuksen vahvistamiseen.

Viime lukuvuonna halusimme kiinnittää huomiota hyviin käytöstapoihin. Tänä lukuvuonna haluamme panostaa erityisesti luokkien työrauhan eteen. Oppiminen ja viihtyminen lisääntyy varmasti rauhallisessa työympäristössä.

Käytöstapojen kehittämiseksi kouluun luotiin viime vuonna oppilaiden ja henkilökunnan hyvän käytöksen huoneentaulut. Niiden tavaamisesta voimme aloittaa tämänkin lukuvuoden, sillä hyvästä käytöksestä ihminen tunnetaan!

Hyvää lukuvuotta toivottaen,

Hyökkälän koulun henkilökunta