Hyvää alkanutta lukuvuotta 2021-22

 

Hyvät Hyökkälän koulun oppilaat ja huoltajat!                                                          11.8.2021

 

 

Kulunut ja edelleen jatkuva kesä on hellinyt meitä lämmöllä ja auringonvalolla. Olemme saaneet nauttia ennätyksellisistä helteistä ja voineet kerätä energiaa alkavaan lukuvuoteen.

Voimme onneksemme toivottaa teidät oppilaat tervetulleiksi lähiopetukseen. Toivottavasti opetus pystytään hoitamaan mahdollisimman kattavasti lähiopetuksena, vaikka koronatartunnat ovat noususuunnassa herkästi tarttuvan deltavariantin vuoksi.

Lähiopetuksen varmistamiseksi sekä tartuntojen ja altistumisten välttämiseksi meidän kaikkien on edelleenkin sitouduttava terveysturvalliseen käyttäytymiseen ja toimintaan: huolehdimme hygieniasta pesemällä tai desinfioimalla kädet aina ulkoa sisään tullessamme ja ruokailuun mennessämme, käyttämällä maskeja ainakin sisätiloissa        (6. – 9. lk), viettämällä välitunnit oman luokkatason piha-alueella, ruokailemalla oman luokkatason aikataulun mukaan ja pitämällä turvavälejä mahdollisuuksien mukaan. Kukaan ei saa tulla oireisena kouluun, vaan on viipymättä hakeuduttava koronatestiin. Koulun ja kodin välinen yhteistyö hoidetaan pääsääntöisesti etäyhteyksin ja vanhempainillatkin järjestetään myös etänä ainakin lukuvuoden alkupuolella.

Rokotekattavuus kasvaa viikko viikolta ja onneksi 12 – 15 -vuotiaidenkin rokottaminen on käynnistynyt. Näin ollen pikkuhiljaa on lupa odottaa paluuta entistä normaalimpaan toimintaan niin koulussa kuin koko yhteiskunnassakin. Jaksamme varmasti vielä toimia tarvittavan ajan terveysturvallisesti koronatartuntojen estämiseksi. Meillä kaikilla kouluyhteisön jäsenillä on vastuu tästä.

Oppilaat käyttävät sähköisiä alustoja entistä enemmän myös lähiopetuksessa. Näin varmistetaan mm. kitkaton siirtyminen mahdolliseen etäopetukseen. On tärkeää, että oppilaiden tunnukset laitteille ja sovelluksiin ovat kunnossa heti koulun alettua.

Olemme kaikki huomanneet, että suurimmalle osalle oppilaista opiskelu koulussa opettajan ohjauksessa muiden oppilaiden kanssa on monin verroin helpompaa ja mielekkäämpää kuin opiskelu yksin kotona koneen näytön ääressä. Pyrkikäämme siis yhdessä luomaan meidän kouluun entistä rauhallisempi, työteliäämpi, toisia kannustavampi ja erilaisuutta hyväksyvä toimintakulttuuri. Jätetään kännykät parkkiin oppitunnin ajaksi oman opiskelurauhan turvaamiseksi.

On tärkeää, että oppilaat tuovat oman kädenjälkensä koulun toimintaan tekemällä parannus- ja muutosehdotuksia jo olemassa oleviin käytänteisiin ja ehdottamalla jotain uutta esim. viihtyvyyden lisäämiseksi. Oppilaille tarkoitettu sähköinen aloitelaatikko on edelleen käytössä, samoin alakoulun käytävällä sijaitseva aloitepostilaatikko. Lisäksi oppilaskunnan hallituksen kautta on oiva mahdollisuus vaikuttaa yhteisiin asioihin.

Kestävä tulevaisuus ja sen rakentaminen yhdessä on yksi Tuusulan kunnan päätavoitteista. Agenda 2030 -hanke pyrkii koulussamme kestävään kehitykseen niin talouden, ihmisten hyvinvoinnin kuin ympäristönkin kannalta. Vuonna 2021 otetaan tämän hankkeen ensiaskeleita ja laaditaan konkreettisia tavoitteita ja järjestetään koulutusta asian tiimoilta.

Muistammehan päivittäisissä kohtaamisissamme toistemme kanssa, että käyttäytymällä kunnioittavasti toisiamme kohtaan lisäämme kaikkien viihtyvyyttä koulussamme.

 

Hyvää alkavaa lukuvuotta toivottaen

Hyökkälän koulun henkilökunta