Hyvää alkanutta lukuvuotta 2018-2019!

Hyvää alkanutta lukuvuotta kaikille!

Tervetuloa aloittamaan uutta lukuvuotta kesähelteiden jatkuessa.  Kesäloman tuoman vapauden jälkeen kouluun paluu antaa turvallista rutiinia arkeen. Kavereiden tapaaminen ”oikeasti” kasvotusten on hienompaa, kuin pelkästään sosiaalisen median kautta.

Nukkumaanmeno ja herääminen ovat monilla venyneet kesäloman kuluessa. Kellon kääntäminen koulurytmiin vaatii jämerää toimintaa. Tänä lukuvuonna Tuusulan kouluissa on yhtenä yhteisenä teemana hyvinvointi. Teeman tarkoituksena on nostaa esille hyvinvointiin vaikuttavia peruspilareita, kuten riittävä yöuni ja ravinto sekä monipuolinen liikunta. Niitä ei voi korostaa liikaa. Kännykän näprääminen, pelikonsolit ja jatkuva herkuttelu kilpailevat terveellisten elämäntapojen toteuttamista vastaan. Miten hyvin sinä aiot voida tänä lukuvuonna ja tulevaisuudessa?

Liikkuva koulu -hanke pyrkii tänäkin lukuvuonna tuomaan parempia vaihtoehtoja aktiivisuuden lisäämiseksi oppitunneille ja välitunneille. Liikuntavälineitä on saatavilla pelejä ja leikkejä varten. Hyvinvointiin kuuluvat olennaisesti myös hyvät kaverisuhteet. Välituntiliikunta mahdollistaa yhdessä tekemisen ja hyvän mielen vaalimisen. Uusien kaverisuhteiden solmiminen on helpompaa varsinkin uusilla ekaluokkalaisilla ja seiskaluokkalaisilla, kun kaikki ovat yhtä jännittävässä tilanteessa uusien luokkakavereiden kanssa. Ole rohkea ja avoin sekä tee tuttavuutta ilman ennakkoluuloja. Yhteisessä yhtenäiskoulussamme pyrimme pitämään huolta kaikista, ettei kukaan jää yksin. On kaikkien etu, että oppilaat viihtyvät koulussamme, eikä kenenkään tarvitse pelätä. Koulussamme noudatetaan KiVa Koulu – ohjelmaa, emmekä hyväksy kiusaamista.

Kolmantena teemana tänä lukuvuonna on lukeva koulu. PISA-tutkimuksissa olemme saaneet kuulla suomalaisten koululaisten heikentyneestä lukutaidosta. Lukemaan oppii lukemalla, mutta isompi tavoite on oppia nauttimaan lukemisesta. Silloin lukeminen ei tunnu koulutyöltä, vaan hyvältä vapaa-ajan harrastukselta. Myös syvempi luetun ymmärtämisen taito kehittyy vain lukemalla mahdollisimman paljon. Se on välttämätön taito kaikessa opiskelussa.  Kirjastosta löytyy runsaasti sopivaa lukemista, samoin äidinkielen luokista. Vinkkejä saa varmasti kirjaston henkilökunnalta ja äidinkielen opettajilta. Lisäksi kannattaa kuunnella, mitä hyviä kirjoja kaverit ovat lukeneet. Näytetään, että Hyökkälässä osataan lukea!

 

Hyvää vointia ja lukurikasta lukuvuotta toivottaen,

Hyökkälän koulun henkilökunta