Hyvää alkanutta lukuvuotta 2019-20

 

 Hyvää alkanutta lukuvuotta kaikille!

Tervetuloa aloittamaan uutta lukuvuotta niin entiset kuin uudet oppilaat. Uusi lukuvuosi antaa mahdollisuuden unohtaa huonot tottumukset ja ottaa tilalle parempia.

Lukuvuoden yhtenä teemana jatkuu viime vuoden tapaan hyvinvointi. Unta, liikuntaa sekä hyvää ja terveellistä ravintoa ei voi riittävästi korostaa tänäkään vuonna. Lisäksi ruutu- ja kännykkäajan lyhentäminen päivittäin näkyy varmasti parempana jaksamisena koulussa. Edellä mainittuja asioita ei voi korvata millään vippaskonstilla kuten energiajuomilla. Vesi antaa taatusti enemmän virkistystä pidemmällä aikavälillä, ja se ei maksa mitään. Yhä useammalla oppilaalla kulkeekin vesipullo mukanaan niin harrastuksissa kuin koulussakin.

Toisena isona teemana tänä vuonna koulussamme on asiallinen kielenkäyttö ja hyvä käytös. Turhan usein mukavan keskustelun yhteydessä käytetään voimasanoja. Niihin puututaan tänä vuonna välittömästi ja ohjataan fiksumpaan kielenkäyttöön. Hyvä käytös ja siisti puhe vaikuttavat varmasti paremmin kuin esimerkiksi kiroilu. Alakoulussa erityisenä huomionkohteena on hiljaisempi ruokailuhetki. Liian äänekäs ruokailu ei ole kenellekään nautinto, ja kuulokin siitä kärsii. Yläkoulun ruokailussa ohjataan mukavaan yhteiseen ruokailuhetkeen ilman kännyköitä. Haluamme korostaa kasvotusten tapahtuvan keskustelun merkitystä sosiaalisten taitojen oppimisessa.

Hyvä käytös ei vaadi aina ihmeitä. Monesti riittää, kun miettii hetken, ennen kuin avaa suunsa ja laukaisee jotain toista loukkaavaa. Hyvään käytökseen kuuluu myös kyky kuunnella toisia ihmisiä.

Opiskelu vaatii tarkkaa keskittymistä ja ennen kaikkea kovaa työntekoa. Läksyt ovat koululaisen työntekoa, ja se kannattaa aloittaa heti ensimmäisistä oppitunneista alkaen. Koulussa pärjää hyvin kun pitää korvat auki ja ottaa selvää asioista. Tietokoneet, kännykät ja tabletit helpottavat nykyään opiskelua, mutta toimiakseen ne vaativat polttoaineena uteliaisuutta. Tämän päivän nettiaikakautena on äärimmäisen helppoa googlata asioita ilman, että juoksee kirjastoon selaamaan tietosanakirjoja. Olennaisen ja oikean tiedon erottaminen väärästä ei ole kuitenkaan aina helppoa. Se vaatii hyviä medialukutaitoja. Niitä oppii parhaiten kyseenalaistamalla asioita, joita lukee ja kuulee. Kaikkea ei pidä uskoa, mitä netistä lukee, mutta säilytä silti uteliaisuutesi!

Tuusulan strategiassa korostetaan, kuinka rakennamme uutta Tuusulaa yhdessä. Millaisessa Tuusulassa ja millaisessa Hyökkälän koulussa sinä halua työskennellä? Voit vaikuttaa koulun asioihin olemalla aktiivinen. Tule mukaan ja osallistu! Yhdessä olemme enemmän.

 

Hyvää lukuvuotta toivottaen,

Hyökkälän koulun henkilökunta