• Ulkojäät ja pallokentät

Ulkojääkentät ja pallokentät

Kunnostetut kentät

Kausi 2023-2024:

Palautteen lähettäminen luistelukentistä

Luistelijan etiketti

Ulkojääkentät ovat tarkoitettu kaikkien kuntalaisten vapaaseen käyttöön. Kun kentällä on paljon pieniä lapsia ja luistelijoita, tulee vaarallista lämimistä, korkeita rannelaukauksia ja muuta ympäristölle vaarallista pelaamista välttää. Kenttiä rajaaviin aitoihin laukominen on kielletty, koska ne eivät kestä kiekkojen osumia ja vaarana on pelivälineiden lentäminen tonteille tms. Pidetään siis kiekot jäässä ja pelaaminen turvallisena.

Kiitos

Ulkojääkentät

1.3. Kenttien jäädytykset ja kunnosapito päättynyt

HYRYLÄ
Hyökkälän koulun kenttä
 
Paijalan koulun kenttä 

Riihikallion koulun pallokentät 

Vaunukankaan koulun kenttä 

Klemetskogin kenttä 
Tuuliviirinpuiston kenttä 

Lahelanniityn kenttä 

Mikkolan koulun kenttä 

Nahkelan koulun kenttä 

Ruotsinkylän koulun kenttä
(Ei jäädytetä)
Rusutjärven koulun kenttä 

Tuomalan koulun
kenttä 
Mattilan kenttä 
Vanha kenttä, Moukarinkuja 

JOKELA
Jokelan urheilukeskus 
Kolsan kenttä 

Pertun koulun kenttä 

Notkopuisto, koulukeskus 

Viertolantien kenttä 

KELLOKOSKI
Kellokosken tekonurmi (Ei jäädytetä)
Linjamäen koulun kenttä  

Vanhakylän koulun kenttä 

Roinilan pallokenttä 

Talkoovoimin hoidettavat

HYRYLÄ
Naavankierto, messualue

Kunnossapidon periaate

Kentät aurataan pääasääntöisesti aamulla klo 8 mennessä koulujen käyttöön ja kun kaikki kentät ovat aurattu, aloitetaan auraus uudelleen mikäli lunta sataa reilusti. Viikonloppuisin kentät aurataan klo 10 mennessä.

Tältä sivulta löydät vastauksia usein esitettyihin kysymyksiin koskien ulkojääkenttien toimintaa. Ulkokenttien jäädytyksien aloittaminen edellyttää pidempää pakkasjaksoa, jäädytystyöt etenevät sääolosuhteiden mukaan. Joskus päästään aloittamaan kaikkien kenttien jäädytys kerralla ja toisinaan jäädytystä tulee jaksottaa pienentämällä jäädytettävien kenttien määrää.

Mikäli kaikkien kenttien jäädytystä ei voi aloittaa kerralla, jäädytys aloitetaan isojen koulujen kentistä sekä alueellisesti merkittävistä kentistä. Kun isot kentät ovat valmistumassa tai valmiit, lisätään kenttiä tilanteen mukaan.

Vanha kenttä, Moukarinkuja (Kiripolku)

  • Ylläpidetään mahdollisuuksien mukaan, toimii hyvänä varaluistelupaikkana etenkin silloin, kun Tuusulanjärvelle ei ole edellytyksiä mennä.
  • Rata on tarkoitettu vain luisteluun, tarkista lähellä olevat pelikentät täältä.
  • Luisteluradalla pelaaminen ja lämiminen kielletty.

USEIN KYSYTTYÄ LUISTELUKENTISTÄ

 • Miksi kentän valot eivät pala?
  Vastaus: Syitä on yleensä kaksi, 1) Kenttä ei ole vielä turvallisessa luistelukunnossa, valot sytytetään heti kun jää on saatu valmiiksi. 2) Kentän valoissa on toimintahäiriö tai jokin muu syy joka vaatii toimenpiteitä. Olemme kiitollisia kaikista ilmoituksista, jotka nopeuttavat tilanteen kuntoon saattamista. Kentät ovat talvisin vain luistelukäytössä.
 • Miten kentän auraukset on järjestetty?
  Vastaus: Tuusulan liikuntapalvelut ylläpitää 22 ulkojääkenttää yllä olevan periaatteen mukaisesti. Kentät aurataan pääasääntöisesti aamulla klo 8 mennessä koulujen käyttöön ja kun kaikki kentät ovat aurattu, aloitetaan kierros uudelleen, mikäli lunta sataa reilusti. Viikonloppuisin kentät aurataan klo 10 mennessä.
 • Kuinka nopeasti kenttä saadaan luistelukuntoon?
  Vastaus: Hyvissä olosuhteissa kenttä saadaan luistelukuntoon muutamassa päivässä. Kova paukkupakkanen ja lumisade haittaavat jäädytystä, plussalla jääkentät pyritään pitämään puhtaana, jotta jäädytyksen aloittaminen nopeutuu.
 • Toimitetaanko kentille jääkiekkomaaleja?
  Vastaus: Maalit toimitetaan kunnossapidettäville kentille sitten, kun jäät ovat luistelukunnossa.
 • Onko kentillä turvallista luistella?
  Vastaus: Ulkojääkenttien pinta on harvoin täysin tasaista. Railot, kuluminen ja mahdollinen jäälle kulkeutuva irtohiekan jyvänen saattavat aiheuttaa yllättävän kaatumisen. Turvallinen luistelu ulkojäillä edellyttää aina kypärän käyttöä.
 • Missä voi harrastaa matkaluistelua, jos Tuusulanjärvelle ei ole tehty rataa olosuhteiden vuoksi?
  Vastaus: Vanha yleisurheilukenttä Moukaritiellä jäädytetään, jos Tuusulanjärven olosuhteet eivät mahdollista matkaluisteluradan ylläpitoa. Valot ovat päällä n. 17-21 kun luistelualue on käyttökunnossa.
 • Onko Tuusulassa ulkotekojäätä?
  Vastaus: Tuusulassa ei ole ulkotekojäätä.

Jos olosuhteet ovat ulkojäiden osalta heikot, voit käydä luistelemassa jäähallien yleisöluisteluvuoroilla

Tuusulanjärven talvikunnossapito

Pallokentät

Tuusulan kunnassa sijaitsevat hiekkapintaiset pallokentät ovat kuntalaisten vapaassa käytössä. Kentillä pelataan harvoin otteluita eikä niissä ole usein sellaista toimintaa, mikä estää niiden vapaata käyttöä. Tämän johdosta ne ovat hyviä paikkoja pihapeleihin ja erilaisten harjoituspelien järjestämiseen. Nurmikentät ovat pääsääntöisesti seurojen varaamia ja koulujen lähiliikuntapaikat täydentävät vapaiden, maksuttomien ja vuorottomien liikuntapaikkojen tarjontaa.

Ulkokenttien kesäkunnostus (lanaus, havaitut puutteet korjataan) suoritetaan hiekkakentille keväisin ja ennen koulun alkua. Kenttiä kunnostetaan myös tarpeen mukaan mm. tapahtumiin ja otteluihin. 

Muut pallokentät (ei jäädytysohjelmassa)

Hyrylä

Tuusulan urheilukeskus (varauskalenteri)
Ruskelan pallokenttä
Hernemäen kenttä
Lahelan kenttä, Alikyläntie
Lahelanrinteen kenttä
Maantiekylän kenttä
Kirkonkylän koulun kenttä (tällä hetkellä poissa käytöstä)

Jokela ja Kellokoski

Kellokosken urheilukeskus (varauskalenteri)
Kellokosken tenniskenttä

Jokelan urheilukeskus (varauskalenteri)
Jokelan tekonurmi