Rakentamisen sähköinen lupakäsittely

Tuusulan kunnan rakennusvalvonta käsittelee kaikki lupahakemukset (rakennus-, toimenpide-, purkamis- ja maisematyöluvat) sekä toimenpide- ja purkamisilmoitukset sähköisesti Lupapiste-palvelun kautta. Myös työnjohtaja-asiat käsitellään palvelussa.

Lupapiste-palvelussa rakennushanke voidaan valmistella alusta loppuun rakennuttajan, suunnittelijoiden ja viranomaisen yhteistyönä. Palvelu mahdollistaa myös sähköisen neuvontapyynnön. Neuvontapyynnön voit tehdä esimerkiksi silloin, kun haluat ennakkoon varmistaa tarvitsetko lupaa vai et.

Miten palvelussa toimitaan?

  • Rekisteröidy Lupapiste-palveluun. Rekisteröitymisen yhteydessä sinun tulee tunnistautua verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Jos sinulla ei ole verkkopankkitunnuksia eikä mobiilivarmenetta, ole yhteydessä asiakaspalveluumme. Rekisteröitymisen yhteydessä annat itsellesi salasanan palveluun
  • Kirjaudu Lupapistepalveluun. Tunnuksina on sähköpostiosoitteesi ja itse määrittämäsi salasana. Jos hanke on perustettu Lupapisteeseen viranomaisen toimesta, saat kutsun hankkeelle sähköpostiisi. Siirry tällöin sähköpostiisi tulleesta linkistä palveluun ja hyväksy kutsu hankkeella. Tämän jälkeen pääset hankkeelle kirjautumalla palveluun milloin ja missä vain kunhan olet internetissä.
  • Lupapisteen käyttö alkaa ilmoittamalla esimerkiksi osoitteella kohde, johon lupaa haet. Palvelu ohjaa sinua valitsemaan oikeat toimenpiteet hakemuksellesi. Tekemiesi valintojen pohjalta hankkeellesi muodostuu työtila, jossa voit täydentää hankkeen tietoja yhdessä eri osapuolten kanssa. Voit myös kysyä neuvoa viranomaiselta Lupapisteen kautta hankkeesi eri vaiheissa. Palvelu ohjaa yhteydenottosi automaattisesti oikealle viranomaiselle.
  • Kutsu hankkeelle pääsuunnittelija ja muut suunnittelijat ”osapuolet” -välilehdellä. Anna pääsuunnittelijalle valtuutus täydentää hakemusta ja tarkistaa täyttämäsi tiedot. Pääsuunnittelija on ammattilainen ja on melko varmasti ollut tekemisissä sähköisten palveluiden kanssa.
  • Viranomainen pääsee kommentoimaan hankettasi silloin, kun se on ”Näkyy viranomaiselle” tilassa. Luonnos-tilassa oleva hanke muuttuu tallaiseksi, kun kysyt keskustelupalstalla viranomaiselta jotakin tai kun jätät hakemuksen.

Viranomainen ohjaa ja opastaa hankkeen etenemistä Lupapiste-palvelussa keskustelupalstalla. Kaikista viranomaisen kirjoittamista kommenteista tulee sähköpostiin ilmoitus, jonka saa hankkeella kytkettyä pois ”Osapuolet” -välilehdellä.

 


Ohjeita Lupapiste-palvelun käytöstä:

Ajankohtaiset kysymykset lupapisteen käytöstä - asiakastuki

Pikaopas Lupapisteen käyttöön

Lupapisteohje -Sähköisen asioinnin vaiheet (Tuusulan rakennusvalvonnan oma ohje)
Lupapisteohje -Hakemukseen tarvittavat liitteet (Tuusulan rakennusvalvonnan oma ohje)
Lupapisteohje -Liitteiden lisäys (Tuusulan rakennusvalvonnan oma ohje)
Lupapisteohje -RAM-liitteen lisäys (Tuusulan rakennusvalvonnan oma ohje)

Lisää ohjeita Lupapisteeseen rekisteröitymisestä ja käytöstä löytyy Lupapiste.fi sivuilta.


Mikäli sinulla ei ole mahdollisuutta käyttää sähköistä lupapalvelua, hakemuksen voi tehdä myös paperisena. Lomakkeet löydät täältä. Tällöinkin hakemuksesi siirretään sähköiseen palveluun, joten kaikki luvat käsitellään 100% sähköisesti.