A

Nuorten kesätyöllistäminen Tuusulassa

kkesatoita_kansikuva_tuusula_851x315_final

Kesätyöt yrityksissä ja yhdistyksissä

Tuusulalaisia nuoria tuetaan kesätyön hankkimisessa yrityksistä ja yhdistyksistä myöntämällä kesätyöseteleitä 250 kpl.

Kesätyöseteleiden jako on päättynyt. Viimeiset kesätyösetelit myönnettiin 4.4.2017. 

Kesätyösetelin myöntämisen ehdot

•    Kesätyöseteli voidaan myöntää tuusulalaiselle 15 - 25 -vuotiaalle nuorelle
•    Setelin voi hyödyntää Tuusulassa tai muualla toimiva yritys, yhdistys tai säätiö (ei yksityishenkilö)
•    Työllistämisaika on touko-syyskuu
•    Setelin arvo on 200 euroa työllistettävää kohden vähintään kahden viikon pituiselta työsuhteelta jossa työaika on vähintään 20 tuntia
•    Yhdelle henkilölle voidaan myöntää korkeintaan 2 kesätyöseteliä.
•    Kesätyösetelihakemuksen palautusaika alkaa 6.2.2017
•    Sama nuori ei voi hyödyntää kesätyöseteliä sekä Tuusulan kunnan kesätyöpaikkaa: ne nuoret jotka hyödyntävät kesätyösetelin, jätetään huomioimatta Tuusulan kunnan kesätyöpaikka-arvonnassa.

Kesätyösetelihakemuksen voi jättää 6.2.2017 alkaen kunnantalon neuvontaan, postitse osoitteeseen Tuusulan kunta / Kesätyöseteli, PL 60, 04301 Tuusula tai s-postitse kirjaamo@tuusula.fi. Kesätyösetelin myöntämisestä tiedotetaan jokaiselle hakijalle erikseen sähköpostitse. Hakemuslomakkeita saa kunnantalon neuvonnasta, nuorisotaloilta, Tuusulan kirjastoista ja kunnan nettisivuilta www.tuusula.fi. Lisätietoja kesätyösetelistä ja sen hakemisesta antaa  Timo Havukunnas, puh. 040 314 3057.

Tietoa työnantajalle


•    Työnantajan tulee maksaa nuorelle vähintään 300 euroa kahden viikon työjaksolta (1 seteli) ja 600 euroa kuukauden työjaksolta (2 seteliä)
•    Kahden viikon pituisessa työsuhteessa pitäisi pääsääntöisesti kertyä 20 tuntia viikossa. Seteli voidaan myöntää myös siinä tapauksessa, jos 20 työtuntia kertyy pidemmän työskentelyjakson aikana. Tällöin nuoren työajan tulisi olla vähintään 20 tuntia haettaessa yhtä kesätyöseteliä. 200 euron kesäsetelin voi käyttää vähintään 20 tunnin työskentelyyn, josta maksetaan palkkana vähintään 300 euroa, ja kaksi seteliä vähintään 40 tunnin ja 15 työpäivän työskentelyyn työskentelyajanjakson ollessa vähintään neljä viikkoa, josta maksetaan palkkana vähintään 600 euroa. Työskentelyn tulee tapahtua touko-syyskuun aikana.
•    Tuki maksetaan työnantajalle täytettyä maksatuslomaketta vastaan, jossa liitteenä kopio palkkalaskelmasta tai palkkakuitista sekä tuen saajan pankkitilitiedot.

Tuusulan kunnan kesätyöpaikatKesätöihin Tuusulaan

Tuusulan kunta palkkaa tuusulalaisia nuoria kesätöihin erilaisiin avustaviin tehtäviin. Kesätyöt on tarkoitettu 15-19-vuotiaille nuorille. Työjaksot voivat olla kahden viikon tai kuukauden mittaisia. 

Työpisteitä ja -tehtäviä on tarjolla eri puolilla kuntaa, ja työtehtävät voivat olla esimerkiksi vanhusten palveluissa, ruokapalveluissa, päiväkodeissa, puistoissa tai toimistoissa.

Hakijoita tämän kesän kesätöihin oli yhteensä 524. Hakijoiden joukosta on arvottu haastatteluun pääsevät nuoret. Esimiehet valitsevat kesätyöntekijät haastattelujen perusteella. Aikaisemmin kunnassa kesätöissä olleita ei valita uudelleen, jotta työmahdollisuuksia voidaan tarjota mahdollisimman monelle.

Lisätietoja: toimistosihteeri Ritva Havas, 040 314 3004, ritva.havas(at)tuusula.fi, ja henkilöstönkehittäjä Sinikka Aho-Salomaa, 040 314 3041, sinikka.aho-salomaa(at)tuusula.fi.