Haja-asutuksen vesihuolto

Linjamäen alueen vesihuolto

Rakennustyöt on saatu päätökseen Linjamäessä. Ennen vesihuoltolinjan käyttöönottoa odotetaan vielä laatukokeiden tuloksia, eli putkien paineenkesto sekä veden laatu testataan, ennen kuin asukkaat pääsevat liittymään. Tuusulan Vesi tiedottaa suoraan niitä asukkaita, jotka ovat jättäneet hakemuksen liittymisestä, kun linjaan on mahdollista liittyä.

Urakoitsijan yhteystiedot (työmaan käytäntöjä koskevat asiat): Jukka Hynninen, Majatie Oy p. 0400 934 281

Tuusulan Vesi (työmaavalvonta): Lassi Jutila p. 040 314 3141

Tuusulan Vesi (liittymissopimus ja hinnat): Satu Lahti p. 040 314 3577

Tuusulan Vesi (liitoskohtalausunnot, kun linja on valmis): Hanna Riihinen p. 040 314 3579

YLEISTÄ:Kun vanha rakennus liitetään vesi- ja viemäriverkostoon, ei ole välttämätöntä palkata suunnittelija, eikä lupakäsittelyä Tuusulassa vaadita. On kuitenkin hyvä varmistaa, että kiinteistön vastuulla olevissa tonttijohtotöissä urakoitsijalla on tarvittava osaaminen, tai vaihtoehtoisesti suosittelemme palkkaamaan suunnittelijan, joka tarkastaa veden painetason riittävyyden ja jätevedenpumppaamon mitoituksen. Mitoitustiedot kerrotaan vesihuollon liitoskohtalausunnossa, joka lähetetään linjan valmistuttua kaikille kiinteistönomistajille, jotka ovat jättäneet hakemuksen vesihuoltoon liittymiselle. Linjaan voi liittyä vasta, kun se on valmis ja Tuusulan Vesi on vastaanottanut urakan. Linja otetaan käyttöön aikaisintaan marraskuussa 2017.

Liittyminen vaatii kiinteistökohtaisen jätevedenpumppaamon. Avustuksen jäteveteen liittymisestä saa pumppaamon arvonlisäverottomasta hinnasta.

Esimerkkilaskelma vesihuoltoverkostoon liittymisestä paineviemäröintialueella, kun kyseessä on omakotitalo jonka kerrosala on 180 m² (hinnat voimassa Kellokosken paineviemärialueella 31.12.2017 asti):                                                                     

Liittymismaksut (alv 0 %):                                 

- vesi 1 920 €                

- jätevesi (paineviemäri) 1 920 € (kunta avustaa jätevedenliittymismaksussa enintään jv-pumppaamon arvonlisäverottoman hinnan verran)

Tonttijohtojen liitostyömaksut (sis. alv  24% ja yleiskustannuslisän 12%):

- vesi (Ø 40mm) 812,45 €

- paineviemäriliitos (Ø 50/63 mm) 1 041,60€

YHTEENSÄ n. 3 774,05 €

Nämä kustannukset tulevat Tuusulan Veden suuntaan. Tämän lisäksi tulee hankkia urakoitsija maanrakennus-, ja tonttijohtotöihin sekä ELY:n teillä tienalituslupa. Linkki ELY:n ohjeisiin:

https://www.ely-keskus.fi/web/ely/vesi-ja-viemariputken-sijoittaminen

 

--

Nuppulinnantien varsi, Kukkaistie ja osa Linjamäentiestä on vesi- ja viemärijohdon piirissä ja liittyminen on mahdollista heti. Liittymishalukkuutensa kertoneet asukkaat ovat saaneet ohjeet liittymiselle ja liitoslausunnot. Karttalinkki alueelle: https://kartta.tuusula.fi/link/rfWPf

Linjamäen taajaman vesi- ja viemärihanke toteutetaan vuoden 2017 aikana. Suunnitelmat ovat valmistuneet, mutta niihin voi tulla vielä työnaikaisia muutoksia, koska maanomistajaneuvottelut ovat vielä käynnissä. Urakoitsijaksi valittiin Majatie Oy (linkki viranhaltijapäätökseen http://tuusula.cloudnc.fi/fi-FI/Viranhaltijat/Liikelaitoksen_johtaja/Linjamaen_vesihuoltoverkoston_rakentamin(65)

Rakentamistyöt on aloitettu ja alustava aikataulu linjan valmistumiselle on marras-joulukuu 2017.

Alkuperäiset suunnitelmakuvat, työnaikaiset muutokset ovat mahdollisia mm. liittymishalukkuuden ja maanomistajaneuvottelujen seurauksena:

1963-101 Asemapiirustus 1 (Niittykulmantie, Kaislarannanpolku ja -kuja, Linjamäenkoulutie)

1963-102 Asemapiirustus 2 (Kellokoskentie/Linjamäentie/Linjalantie)

1963-103Asemapiirustus 3 (Kellokoskentie/Nuppulinnantie)

1963-104Asemapiirustus 4 (Nuppulinnantien/Kukkapellonkuja)

1963-105 Asemapiirustus 5 (Korkeamäentie)

Yleisohje Paineviemäriin liittyminen 

Esitysmateriaali Linjamäen kyläilta 8.3.2017 (sis. esimerkkilaskelman liittymiskustannuksista Linjamäen alueella)

LISÄTIEDOT p. 040 314 3580

Haja-asutusalueen vesihuollon suunnittelu

Tuusulan Vesi rakentaa vesihuoltoa haja-asutusalueen taajamiin kunnan vesihuollon kehittämissuunnitelman mukaisesti, jos liittyjiä saadaan tarpeeksi.

Vesihuollon kehittämissuunnitelma 2016 (pdf)

Kehittämissuunitelman mukaiset tarvealueet: Kehittämisalueet ja taajamat 2016 (pdf-kartta)

Kiinteistökohtaisten järjestelmien osalta voi neuvontaa kysyä esimerkiksi Vantaanjoen ja Helsingin seudun vesiensuojeluyhdistyksestä

http://www.vhvsy.fi/sivut/jatevesineuvonta

Nummen ja Rannikonmäen alueen vesihuolto

Nummen ja Rannikonmäen alueelle on lähetettiin liittymishalukkuuskysely tammikuussa 2017. Kiinnostus vesi- ja viemärijohtoihin koko alueella oli alle 30 %. Kiinteistöt, jotka olivat kiinnostuneita liittymään sijaitsivat hajallaan, eikä Tuusulan Vesi rakenna näin ollen vesi- ja viemäriverkostoa alueelle. Kiinnostuneet liittyjät voivat hakea tukea asukashankkeelle, jossa Tuusulan Vesi avustaa suunnittelussa ja toimittaa putkimateriaalit.

LISÄTIEDOT p. 040 314 3580

Vesihuollon toiminta-alueet haja-asutusalueella

Asemakaava-alueen ulkopuolisia alueita kutsutaan haja-asutusalueiksi, mutta taajamia sijaitsee myös haja-asutusalueella. Vesihuoltolaki muuttui vuonna 2014 ja haja-asutusalueen liittymisvalvollisuus toiminta-alueella lieveni taajama-alueiden ulkopuolella. Tuusulan Veden toiminta-alueella sijaitsevat rakennukset ovat kaikki taajama-alueella, toiminta-alueet on nähtävillä http://kartta.tuusula.fi