Mitä lukisin seuraavaksi?

Aikuisten lukudiplomi: Tuuslukeen 10 kirjaa vuodessa!

Tuusulan kirjaston lukudiplomilistoista löytyy kaunokirjallisuutta, tietokirjoja, sarjakuvia ja äänikirjoja kymmenessä eri kategoriassa. Lähes jokaisessa kategoriassa on vaihtoehtona myös selkokirja. Kaikki kirjat ovat kirjaston henkilökunnan suosittelemia.

Suorita lukudiplomi näin:

 • Tutustu aihealuettain jaoteltuihin kirjalistoihin alla. Kirjastosta voi hakea paperisia listoja.
 • Lue sinua kiinnostavat kirjat, yksi joka kategoriasta.
 • Kirjaa lukemasi kirjat ylös ja palauta täytetty lukudiplomilomake 31.12.2022 mennessä. Kirjastosta saat halutessasi paperisen lomakkeen, sen voit palauttaa mihin tahansa Tuusulan kirjastoon.

Aiheet ja kirjat

 1. Luonto ja ilmasto 
 2. Alle 200 sivua 
 3. Paksu kirja 
 4. Reissun päällä
 5. Sukutarinoita
 6. Töllöstä tuttua
 7. Kuuntele äänikirja
 8. Sarjakuva
 9. Todellista elämää ja ihmiskohtaloita
 10. Mielenterveys "Minä elän!" 

Voit korvata minkä tahansa kategorian myös vapaavalintaisella kirjalla, jota suosittelet muillekin luettavaksi. Lisäämme asiakkaiden suosikkeja seuraavan vuoden lukudiplomiin.

Lukudiplomissa on huomioitu Aleksis Kiven merkkivuoden mielenterveyden ja mielen hyvinvoinnin teema. Jo lukeminen itsessään lisää hyvinvointia, mutta lisäksi lukudiplomin yhtenä kategoriana on mielenterveys "Minä elän!" -teemavuoden kunniaksi.

Vuoden lopussa lukudiplomilomakkeen palauttaneiden kesken arvotaan kirjapalkintoja. Arvonta suoritetaan tammikuussa 2023, voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

Voit jakaa lukemiasi kirjoja sosiaalisessa mediassa tunnisteilla #tuuslukeen ja #tuusulalukee.

Mukavia lukuhetkiä!


Kirjaston uutuuksia

Kirkes-kirjastojen uutuuksia voi hakea verkkokirjastossa. Selaa verkkokirjaston Poimintoja kirjastosta -kuvakarusellista viimeisen kuukauden aikana kokoelmaan lisättyjä aineistoja, tai rajaa omaa hakuasi Uutta Finnassa -rajauksella. Verkkokirjaston etusivulta löydät myös Kirkes-kirjastojen varatuimpia ja lainatuimpia teoksia.


Hae lukuvinkkejä kirjallisuussivustoilta ja blogeista


Kirjastokaistan vinkkejä