Romulyyli/ Villa Ketola

Talossa on paljon paljon ihania värejä, harkitusti valittu ja yhdistetty. Ihastuttavia, persoonallisia tavaroita. Rakkaudella kerätty, koottu, korjattu sekä tuunattu. Talossa tämä perhe on asunut jo lähes 50 vuotta. Lapsia, lapsenlapsia ja heille oma leikkihuone täynnä monen moisia leikkejä ja nukketalojakin. Aikuisille myös omat huoneet ompeluun ja rakentamiseen.

Asuttiin aiemmin Vantaalla, haluttiin muuttaa, ei kauas, inhimillinen matka löytyi Jokelasta. Tultiin katsomaan ja heti tykättiin. Ulkoa sauna on vaihtunut sisälle ja taloa on remontoitu monesti ja sisustus vaihtuu samoin huoneidenkin paikat, keittiössä halutaan säilyttää 50-lukua. Kaapit ovat hiukan vinksin vonksin ja hyllypaperit olemme oppineet taittamaan vinoiksi. Tämä on meidän näköisemme. Joitakin perushuonekaluja, emme ole muuttaneet, jotkin säilyvät. Muutos tekee mielenkiintoiseksi. Tavarat vaihtuvat kaiken aikaa, laitellaan kotiin ja eteenpäin. Päivittäin tehdään ja korjataan. Mitä milloinkin, materiaalit vaihtuvat fiiliksen mukaan.

Keräilyä ja romuttelua, vanhoista tavaroista on tykätty miehen kanssa aina. Aloin pitämään Romulyylin blogia 20 v. sitten. Blogia pidin 5 vuotta, sitten siirryin pitämään FBtä, joka on vielä käytössä ja nyt minulla on Instagramissa Romulyylin tili. Instan kautta myös media on kiinnostunut kuvistani ja touhuistani.

Tupakka-askiin piirretty talo on rakennettu vuonna -55 ja -84 tehtiin lisäosa. Rappusia remontoidessa lapio osui kovaan, joka paljastui edellisen asukkaan kätkölaatikoksi.

Taloa ostaessamme naapurin iäkäs pariskunta kävi varoittamassa, että talossa kummittelee ja on tapahtunut kaikkea mahdollista sekä siellä asuneen himpun verran ”erikoista” väkeä.

Emme pelänneet ja kaupat tehtiin - joskus talosta kuuluu kopinaa, löydettiin kävelykeppejä sekä erikoisia tavaroita piiloista.  Talo on meille rakas aarre.

 

FB Romulyyli

Insta @romulyyli

JokR2306-3166

JokR23062-7135

JokR23062-7303