Ilmoita mittarilukema

 
Siirry Kulutus-Web -palveluun alla olevasta linkistä
 
Kirjautumiseen tarvitset seuraavat laskultasi löytyvät tiedot:
  • Kulutuspisteen numero
  • Mittarinumero

Tietoa Kulutus-Webistä

Kulutus-Webin kautta voit ilmoittaa vesimittarilukeman silloin kun se itsellesi parhaiten sopii. Palvelun kautta on mahdollista jättää myös palautetta ja ilmoittaa esim. laskutustietojen ja vedenkulutuksen muutoksista.
 
Ilmoitetut lukemat ja muutostiedot päivittyvät laskutusjärjestelmäämme noin viikon viiveellä. Lukemat ja muutokset huomioidaan seuraavan laskutuksen yhteydessä.
 
Muistattehan asioidessanne ilmoittaa myös yhteystietonne (sähköpostiosoite ja/tai puhelinnumero).
 

Mittarin lukeminen

Vesimittarin lukema tulee sopimusehtojemme mukaisesti ilmoittaa meille vähintään kerran vuodessa. Tätä tarkoitusta varten postitamme asiakkaille vuosittaiset vesimittarien itseluentakortit.
 
Mittarilukema ilmoitetaan aina täysinä kuutioina. Lukeman edessä olevia nollia ei tarvitse ilmoittaa. Myöskään osakuutiometrejä näyttävien punaisten osoittimien lukemaa ei ilmoiteta.
 
Huomioithan, että katsot lukeman kiinteistön päävesimittarista. Tarkista, että luentapyynnössä ilmoitettu mittarin numero on sama kuin mittarin reunukseen stanssattu numero. 
 
Vedenkulutuksen seuranta on aina asiakkaan vastuulla. Oleellisista muutoksista, ja esim. rikkoutuneesta vesimittarista tulee ilmoittaa meille viipymättä.
 
 
vesimittari
 

Mitä hyötyä on mittarilukeman ja kulutusmuutosten ilmoittamisesta?

Vesi- ja jätevesilaskutus perustuu käytettyyn vesimäärään, joka mitataan laitoksen kiinteistöön asentamalla vesimittarilla. Laskutus perustuu vuosikulutusarvioon niin kauan kunnes laitokselle ilmoitetaan uusi vesimittarilukema. Arvio perustuu edelliseen lukemaan tai esim. kiinteistön asukaslukumäärään.
 
Säännöllisellä vesimittarin seurannalla ja lukeman ilmoittamisella:
  • Saat vesilaskun, joka perustuu todelliseen vedenkäyttöön
  • Vältät yllättävät suuret tasauslaskut
  • Voidaan mahdolliset vuodot havaita ajoissa

Etäluettavat vesimittarit

Tuusulan Vesi on aloittanut mekaanisten vesimittareiden vaihtamisen etäluettaviin vesimittareihin. Vanhojen mittareiden vaihto etäluettaviin toteutetaan alueittain seuraavana vuosivaihtovuorossa oleville mittareille. Uusille liittyjille asennettavat vesimittarit ovat etäluettavia.
 
Etäluentaan siirtyminen helpottaa sekä asiakkaan että vesilaitoksen arkea. Etäluennan myötä vesimittarin lukemaa ei enää tarvitse ilmoittaa vesilaitokselle vaan mittaustiedot siirtyvät laskutusjärjestelmäämme sähköisesti. Etäluenta myös mahdollistaa laskutuksen todellisen vedenkulutuksen mukaan, jolloin arviolaskutuksesta voidaan luopua.

 
Lisätiedot: p. 040 314 3578 tai vesihuoltolaitos@tuusula.fi