Ilmoita mittarilukema

Etäluettaviin mittareihin siirtymisen myötä olemme luopuneet perinteisten vesimittarin itseluentakorttien lähettämisestä. Asiakkaidemme tulee jatkossa ilmoittaa vesimittarin lukema oma-aloitteisesti vähintään kerran vuodessa sähköisesti Kulutus-Web -palveluun. Palveluun pääset siirtymään alla olevasta linkistä.
 
Kirjautumiseen tarvitset seuraavat laskultasi löytyvät tiedot:
    • Kulutuspisteen numero
    • Mittarinumero

Tietoa Kulutus-Webistä

Kulutus-Webin kautta voit ilmoittaa vesimittarilukeman silloin kun se itsellesi parhaiten sopii. Palvelun kautta on mahdollista jättää myös palautetta ja ilmoittaa esim. laskutustietojen ja vedenkulutuksen muutoksista.
 
Palveluun ilmoitetut lukemat ja muutokset huomioidaan seuraavan laskutuksen yhteydessä.
 

Mittarin lukeminen

Mittarilukema ilmoitetaan aina täysinä kuutioina. Lukeman edessä olevia nollia ei tarvitse ilmoittaa. Myöskään osakuutiometrejä näyttävien punaisten osoittimien lukemaa ei ilmoiteta.
 
Huomioithan, että katsot lukeman kiinteistön päävesimittarista. Tarkista, että laskulla ilmoitettu mittarin numero on sama kuin mittarin reunukseen stanssattu numero. 
 
Vedenkulutuksen seuranta on aina asiakkaan vastuulla. Oleellisista muutoksista, ja esim. rikkoutuneesta vesimittarista tulee ilmoittaa meille viipymättä.
 
 
vesimittari
 

Mitä hyötyä on mittarilukeman ja kulutusmuutosten ilmoittamisesta?

Vesi- ja jätevesilaskutus perustuu käytettyyn vesimäärään, joka mitataan laitoksen kiinteistöön asentamalla vesimittarilla.
 
Säännöllisellä vesimittarin seurannalla ja lukeman ilmoittamisella:
  • Saat vesilaskun, joka perustuu todelliseen vedenkäyttöön
  • Vältät yllättävät suuret tasauslaskut
  • Voidaan mahdolliset vuodot havaita ajoissa

 
Lisätiedot: p. 040 314 3578 tai vesihuoltolaitos@tuusula.fi