•   Riihikallion koulu

Riihikallion koulu on noin 680 oppilaan yhtenäiskoulu Etelä-Tuusulassa. Koulussa toimii myös yksi esiopetusryhmä. Riihikallion koulu toimii lähikouluperiaatteella kaikille alueen koululaisille.

Riihikallion koulu vastaa Tuusulan kunnan musiikkiluokkaopetuksesta 3.-9- luokilla. Oppilaat musiikkiluokalle valitaan testillä, johon on kaikilla tuusulalaisilla 2. luokan oppilailla mahdollisuus osallistua kunkin lukuvuoden kevätlukukaudella.

Yhdessä tekeminen, oppiminen ja kehittäminen koulun kaikkien oppilaiden ja henkilökunnan kesken on meille tärkeää. Olemme kehittäneet usean lukuvuoden ajan yhteisopettajuutta erilaisilla toteutustavoilla ja kehittäminen jatkuu edelleen. Oppilaskunta- ja tukioppilastoiminta vahvistavat oppilaiden osallisuutta. Riihikallion koulu on myös lukeva ja liikkuva koulu.

Seuraavien kolmen lukuvuoden aikana työskentelemme kahdessa kiinteistössä - väistötiloissa ja varsinaisessa pääkoulussa. Näiden kolmen vuoden aikana on toteutetaan uuden koulun suunnittelu- ja rakennushanke tavoitteena aloittaa lukuvuosi 2024-25 uusissa, oppimista tukevissa koulutiloissa.

Yhteistyö oppilaiden huoltajien ja lähialueen muiden toimijoiden kanssa on päivittäistä. Yhdessä tekemällä ja toimimalla saadaan enemmän aikaan.